Párom javaslatára tértünk be ebbe az étterembe. Kicsit szkeptikus voltam, hogy kizárólag palacsintát szolgálnak fel, de mikor megérkezett az általam választott palacsinta, minden kétségem elszállt. Az adag hatalmas volt, ízlésesen volt díszítve a tányér, bőséges körettel. Mind a palacsinta, mind a töltelék íze átlagon felüli volt. Elégedetten távoztunk a helyről. A dízájn retro, fiatalos. Szuper hely.
Le kell hogy szögezzem, hogy nem szeretem a palacsintát, pedig otthon sem készítik rosszul, de itt más. Még a tészta illata is. Mintha kovász is lenne benne. Sok évvel ezelőtt, amíg Egerben laktam, sokszor betértem, illetve, ha vendég jött, mindig megmutattam neki a helyet.
A berendezése, a fal díszítése mindig nagyon tetszett, egy kis alaksorban Eger belvárosában, macskaköves utcájának egyik épületében. Google keresőben számos képet találunk a belsőről. Akváriumok is vannak a falba építve, ami sokat jelent a kocsma szerű sötétebb helység hangulatában. Szerintem már a hangulat, kialakítás miatt is érdemes megnézni. Édes, és sós, óriás, és normál palacsinták közül lehet választani, érdemes mindegyiket kipróbálni, akkor is, ha az ember pl. nem szereti a sósat. 6-7 év alatt ezek azonban mit sem változtak. Ez alkalommal egyedül mentem, és pudingosat kértem. Szokás szerint megenni sem tudtam az egészet. Persze itt is becsomagolják, sőt fel is ajánlják. A díszítés mindig nagyon mutatós, tesznek hozzá különféle gyümölcsöket, akkor is, ha nincs benne a kért palacsintában. A kiszolgálás ismeretség, és borravaló függő :). Itt valóban sokkal többet teljesítenek a pincérek, és sokkal kedvesebbek, vidámabbak azok esetében, akiktől rendszeresen kapnak borravalót.
6 évvel ezelőtt voltunk először ebben az étteremben, én akkor megfogadtam, hogy ide még visszatérek - és lám. . 2014-ben újra itt. 10 percig gondolkodtam, hogy mit válasszak a jobbnál jobb palacsinták közül - sósat, édeset, gyümölcsöset, nutellásat? Nagyon jó a hely hangulata, finomak a palacsinták, bár, nem olcsó, ám olykor megengedhet az ember magának ennyi "luxust".
Nagyon szeretem ezt az éttermet, mivel az összes palacsinta nagyon finom, ezért váltogatva eszem sósat és édeset. A kiszolgálás gyors és udvarias, mindig készségesen becsomagolják a megmaradt ételeket (érdemes eltetetni, másnap is nagyon finom). A levesek is finomak, a hagymalevest próbáltam már, rokonok a Honfoglaló levest is dicsérték. Ja, és Zlaty Bazant a csapoltjuk, illik a sós palacsinták mellé.
A kedvenc egri éttermem, rendszeresen melátogatom. Jó helyen van, a belvárosban, bár most még felújítják a környéket, szóval van egy kis felfordulás. Kellemes pincehelyiségben van, nagyon ötletes dekorációval. Az adagok nagyok, az ételek finomak, az árak nagyon jók. Ideális beszélgetős, vagy randihely, különleges, stílusos, meghitt és csöndes, plusz nem drága.
Udvarias és viszonylag gyors kiszolgálás, retro és kellemes környezet egy kis macskaköves utcában. Bőséges választék, finom édes és sós palacsinták. Muszáj kipróbálni, ha az Egri vár lábánál jársz! :) Már kétszer voltunk és biztos hogy nem ez volt az utolsó alkalom. A honfoglaló leves nagyon jó! Rá egy óriási Kókuszos palacsinta. . . ;) Itt ettem először sós óriás palacsintát.