Az Anyukám mondta ikonikus hely, ahová már csak egy ebéd kedvéért is elutazik az ember az ország bármely pontjáról. Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd története jól ismert, ám az pédaértékű, hogyan lehet éveken keresztül – túl a 25. esztendőn - köztudatban tartani egy éttermet.
Tovább olvasom >>
A válaszuk persze nem titok: kiváló minőségre, házias ízekre építenek , miközben a megújulni vágyás folyamatos igényük.
Nagy kíváncsisággal, és nem kis várakozással utaztunk ide egy vacsora miatt. Kívülről nem is gondoltuk volna, mi vár bent. Nagyon hangulatosan berendezett helységek, kedves fogadtatás. A pincér a lefoglalt asztalhoz kísér. A leves tökéletes. Mennyiségre és minőségre is. Az íze is nagyon eltalált. Megkóstoltuk a pizzát és egy bárányos ételt is.
A pizza is finom, de a lassan sült bárány valami fenséges! Aztán meg a desszert! Rég éreztem ilyet, annyira jó volt, hogy szinte elérzékenyültem! :) A választott bor is tökéletes. A pincér udvarias, viccelődő. Ami meglepett, hogy nem szaladtak el az áraik! Csak ajánlani tudom!
Idén márciusában ismét sikerült ellátogatnom a környék - véleményem szerint - legjobb éttermébe és ezúttal sem csalódtam sem az ételek minőségét, sem pedig a hangulatot vagy a kiszolgálás tökéletességét tekintve. Az étterem országszerte híres arról, hogy csak és kizárólag a legjobb minőségű olasz alapanyagokból készítik ételeiket és ez az elmondhatatlanul finom pizzáiknál érezhető leginkább.
Továbbá fontos megemlíteni, hogy az éttermen belül található búbos kemencében sütik a pizzákat, tehát a minőségi hozzávalók mellett ez is nagyban hozzájárul a tökéletes pizza megvalósításához. Sőt, a pizzáink elkészítését mi magunk is nyomon követhetjük, ugyanis a saját szemünk láttára nyújtják a tésztát, teszik rá a különféle feltéteket, majd végül pár percre behelyezik a forró kemencébe és már kész is az eredeti olasz pizza Encsett, egy apró faluban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A kiszolgálás gyors, legutóbb is nagyon kedves pincérhez volt szerencsénk, aki a desszert választásban is nagyon szívesen segített. Nagyon barátságos, meghitt hangulat uralkodik az egész étteremben, egyáltalán nem jellemző a magas színvonalú éttermekre általában igaz hivatalos, feszült atmoszféra. Nagyon szimpatikusnak tartom azt is, hogy távozás előtt különféle házi készítésű lekvárokat, mézeket, csokikat, szörpöket, stb. lehet vásárolni, természetesen nem két fillérért, de mindenesetre ez is nagyon szuper kezdeményezés, még tovább emeli az étterem színvonalát, eredetiségét. Összességében én csak ajánlni tudom mindenkinek, aki szeretne egy nagyon finomat enni, és szeretné megtapasztalni ennek a magas színvonalú, azonban családi keretek közt működő, gyönyörű, hangulatos étterem varázsát.
Kétszer volt szerencsém ebédelni az étteremben és azóta is visszavágyom!! Bőséges ételválaszték,kedves felszolgálók,szuper tulajdonosok. Az ételek felejthetetlenek,azt is mondhatom,hogy még életemben nem ettem ilyen finomakat! Sajnos messze van Budapesttől,de megéri a többórás utazást!!!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Még tartoztunk magunknak ezzel a látogatással. Itt volt az ideje. Ahogy kell, e-mailben időben helyet foglaltam, kb. időben meg is érkeztünk, és megállapítottuk, hogy nem adják ingyen a hírnevet nyilván, de itt őrzik is, amennyire lehet. Tiszta, szép asztal várt, nem valami fényes helyen, de éppen megfelelt. A kiszolgálásra semmi panasz nem lehet.
Türelmes, kedves, informatív. Én marhahúslevessel kezdtem, feleségem thai kókuszlevessel csatlakozott, én azután kacsazsúrban utaztam, a nejem kacsamáj Terrine fogást kért, később meg mentes desszertet. Az ebéd minden kilométert és minden forintot megért. Ült ugyan egy baseballsapkás tahó a szomszéd asztalnál, aki hangosan kérkedett, hogy ő kétszeres doktor, de azért a fején hordta az amerikai jelmez-sapit étkezés közben is, de erről nem az étterem tehet. A hely méltó a hírnevére, és tartja a színvonalat!
Nagy izgalommal érkeztünk a Michlein-csillagos étterembe egy vacsorát elfogyasztani. A gastronómiai élményhez méltónak bizonyult a napi steak választás. Az első falat után azonban nagy csalódás ért bennünket, hiszen a steak kemény és rágós volt, és emellett íze is savanyú volt.
A mellé rendelt vajas zöldségek homokszemcséktől recsegtek, a brokkoli pedig idejétmúltan kivirágzott. A színvonalas és kifogástalan ételek biztosítása állandó kell, hogy legyen, még azután is, hogy a várva-várt csillag megérkezett. A párkapcsolatban is legalább annyira nehéz valakit megtartani, mint megszerezni.
A GPS segítségével könnyen megtaláltuk az eldugott helyen lévő éttermet. Asztalfoglalásunk nem volt, hétfòi nap lévén, karácsony hétében nem gondoltam, hogy szükséges. Sokan voltak az étteremben, szinte teltház volt, de sikerült egy szabad asztalt kapnunk. A berendezés inkább egyszerű, mint elegáns.
Az étlapon átlagos, megszokott ételek szinte nem szerepeknek. Húslevest választottunk marhamájas gombóccal, ami igazán finom volt. Második fogásként kacsatriót kértünk. Egy kisebb omlós kacsacomb, 2 kocka kacsamell és kacsamáj vokt a tányéron a nagyon finom káposztás derelyékkel körítve. Bodzaszörpöt kértem, ami jegesre sikerült, de kérésre azonnal cserélték szobahőmérséklstűre. A felszolgálók igazán profik, udvariasak, kedvesek, de mindezek ellenére is azt mondom, hogy erősen túlárazott a hely.
Párommal jártam ott, itt vacsoráztunk a 25. házassági évfordulónk alkalmából. Sajnos már az asztalfoglalás sem volt túl egyszerű, a vacsorából estebéd lett, mert csak délutáni időpontot tudtak adni, pedig időben több héttel előtte próbáltunk helyet foglalni. A hely megközelíthetősége és a parkolás sajnos nem túl egyszerű.
Az étteremben kedvesen fogadtak, és elkísértek a számunkra fenntartott asztalhoz. Kedves és figyelmes kiszolgálásban volt részünk. Az ételek finomak voltak, de az adagok nem igazán voltak megfelelőek az árakhoz képest. Egy kis csalódás is ért emiatt, hisz nagyon felkapott hely, de nem igazán egy átlag ember pénztárcájához vannak szabva az árak. Ettől függetlenül ajánlom, ha egy olyan helyre vágyik az ember, ahol ugyan nem fog jól lakni, de különleges ételeket kóstolhat meg, kedves, színvonalas kiszolgálással. Nekem egy kicsit olyan sznob hely érzékét keltette.
Pár napot barátainkkal Miskolctapolcán töltöttünk. Mivel a szálláson csak reggelit kaptunk, kipróbáltuk a környék ígéretes helyeit: Anyukám mondta Encsen, Végállomás Diósgyőrött, Dűlő Miskolcon. Ez a három hely a legtöbb budapesti helyet kenterbe veri. Mindhárom magas színvonalú, méltán híres étterem, nem tudok rangsort felállítani, márcsak azért sem, mert mindenütt mást ettünk.
Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami az Anyukám mondtában ízlett legjobban. Ide már régóta szerettem eljutni, csak soha nem volt hely. Januárban hétköznap sikarült ebédre asztalt foglalnunk. A parkolás kicsit nehézkes, a vendéglő előtt kevés a hely, a házsor másik felén több a parkolóhely, de az meg nincs kitáblázva. Ennyi negatívumot tudok mondani. A hely hangulata olyan, amilyennek egy vidéki családi vendéglő Európában: kellemes, kicsit rusztikus, kicsit modern, kicsit laza. A pincérek "egyenruhája" (farmer és fekete póló) illik ide. A kiszolgálás kifogástalan, az ételek csodásak. Mivel levest is ettem (burgonyakrémleves borjúnyelvvel), csak kis adag főételt választottam: bundázott malacfül, a pincér ajánlásával csicseriborsó pürével. Telitalálat! A desszertek, kávé szintén finom volt. Remélem, máskor is eljutunk ide!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Sokan jártunk már itt a csapatból családdal, ezért esett a választásunk erre az étteremre, mikor Team Buildingre került sor legutóbb. A Zempléni túraútvonalak, a Boldogkőváraljai vár, a Regéci vár közelsége szintén meghatározó. Az ételekről ódákat lehetne zengeni. Kiváló alapanyagok, eredeti autentikus olasz konyha.
A csokispite már-már legendás. Sajnos pizzát még nem ettem egyik látogatásom alkalmával sem, de legközelebb mindenképp kipróbálom. Az egész menüsort végigkóstoltuk már. A borkínálat kissé szegényes. (Remélem olvassa ezt a kommentet a tulaj. . . ) Ennyi kritikát tudok mondani, mert minden más csúcsszuper! ! !
Másodszor jártam itt barátokkal és nem csalódtam. Fantasztikus ízek, remek kiszolgálással. Bár úgy tűnik a világ végén van, megéri ellátogatni ide. Az oldalas, a kacsalakoma szenzációs és a lazacot is tökéletesen készítik. Az asztalok elrendezése kicsit zsúfoltnak tűnik, remélem nem zavartunk másokat. Ha erre járunk biztosan nem hagyjuk ki az éttermet.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.