Rendelésre vásároltam a cukrászdában. A kapott információk nem voltak hekytállóak, a sütemények egy része félig nyers, ehetetlen volt, vásárlást követően, állítólag a tulajdonos utasítására egyszerűen nem válaszoltak a levelekre, telefonon nem kommunikáltak. Ilyen negatív hozzáállást vendéglátó helyen még nem tapasztaltam.
Rengetegszer jártunk a cukrászdában régebben. Mostanában ez ritkábban esik meg, mert egyre több a rossz tapasztalatunk. Legutóbb egy csokoládé tortát vettünk. Régen messze híres volt a Pataki csokitortája. Hát, a mostanitól nem lenne az. Száraz piskóta, a krémnek egyáltalán nem volt csokoládé íze, inkább csak vajas.
Névnapomra a cukrászdából 4. db tortaszeletet kaptam /külömböző szeletek/ torta tészta festett iztelen, atöltelék minimális mennyiségü "keverék" Nagyon sajnálom ,hogy multban neves cukrászda ,ilyen mélyre sülyedt! ! ! ! Szeretném megjegyezni,hogy ezen értékelést nem bántó szándékkal irtam ,inkábbazon reményben hogy a észrevételem a régi "hirnév" biztositását segiti ! ! !
Pataki úr megcsinálta az utódok hazavágták. A névből még megélnek! Finom habos sütemények, torták, sajtos masni természetes anyagok felhasználásával. 30 kilométerről ide jártunk, megérte! Ez a múlt. A jelen a műanyagok világa. Mindent a szemnek semmit a szájnak, undor ízek! És a kiszolgálás is undorral történik!
Már régen nem A PATAKI nagy betűvel. Jómagam rendszeres vendége voltam hosszú éveken át és még mindig bedőlök a névnek, hátha újra a régi, de sajnos mindig csalódással jövök el. . . Talán 1-2 süti még a finom kategória, de a fagyi sem és a kiszolgálás sem igazán felel meg annak a már már horrorisztikus magasságokba emelt árnak amit van képük elkérni!
A Pataki cukrászdát nem kell bemutatni a környéken élőknek. Mindig is a magas színvonalú cukrászati termékeket képviselte. Konkurenciáját magasan felülmúlta hosszú éveken keresztül. A szülinapi és egyéb eseményeink tortáit minden esetben náluk vettük az ára ellenére, ugyanis tudtuk, hogy kimagaslóan jó minőséget képviselnek.
Az utóbbi 3 alkalommal náluk vásárolt sütemények sajnos borzasztóan rosszak voltak. A fagylalt tortáknak "hűtő ízük" volt. Nem értjük ezt a hanyatlást, jeleztük többször is az eladóknak telefonon, hogy valami nem stimmel, de sajnos nem változott egyelőre. Remélem jobb tapasztalataim lesznek a jövőben és ez csak egy időszakos állapot volt. A gombócos fagylaltjuk még mindig szenzációs.
A 6-os úton jöttünk hazafelé tegnap, és éppen kis idő telt el az ebéd után, amit a százhalombattai Halász csárdában fogyasztottunk, És nekem beugrott a Pataki, meg az, hogy méltatlanul régen jártam erre. Így aztán errefelé fordultam a körforgalomból. A régi formában, kínálattal, de járványügyileg szigorúbban prosperál, mint máskor.
Alapvetően kötelező bent a maszk, a fagylaltos fiú ránk is szólt, határozottan, de nem udvariatlanul, hogy ott nem vehetjük le, csak az asztalnál, ha eszünk. Süteményt vettünk elvitelre, fagylaltot meg helyben fogyasztottunk, most valahogy nem voltam annyira elragadtatva, a fagylaltok nem voltak igazán jók és a sütemények sem okoztak kirobbanó örömöt. Ezért az étel / ital négyes.
Patinás, közel fél évszázados cukrászda Érden, melynek sikerült országos hírnévre szert tenni. A kiszolgálás kiváló, a sütemények finomak. Nem az új hullámos vonalat képviselik, a hagyományos, fősodratú irányzat legjobbjai között vannak. Mi az országtortákra hajtottunk rá, megkóstoltuk az idei cukormenteset, a Szentivánéji álmot, nem volt rossz, de nem is volt átütő.
(900 ft) Mi tagadás, többet vártunk. Rendeltem továbbá olyan országtortákat, melyeket vagy nem kóstoltam, vagy kiment már a fejemből, hogy milyenek is voltak, de inkább az előbbire tippelek. A Boldogasszony csipkéje (750) és a Szabolcsi almás mákos (850) került ezúttal letesztelésre, de még maradt így is kóstolatlan. Ezek is úgy teljesítettek, mint az idei cukormentes. Ittunk frissen préselt narancslevet és ásványvizet. 3550 ft volt a számla. Négy és fél pont felfele kerekítve.
Már sokszor jártam Érden, de eddig még nem voltam ennek a cukrászdának a vendége. Mivel már celeb hely lett, igy betértünk megnézni és fagyizni. Látszik a berendezésen, hogy hozzáértő, vendégszerető tulajdonosé volt. A süteményeket túl drágának tartottuk. A fagylalt választék több is lehetett volna, 5 félét választottunk, amelyek ízletesek voltak.
Patinás érdi cukrászda, színvonalas termékválasztékkal, jó ízekkel, elfogadható/megfizethető árakkal. A személyzet lehetne kicsit barátságosabb és talán a nyitva tartáson lehetne kicsit változtatni, legalább hétvégén hosszabb nyitvatartási idővel üzemeltetni.
Idén volt egy-két jól sikerült akciójuk is, melyből szerintem érdemes lenne rendszert csinálni, így a kevésbé cukiba járók, vagy éppen alacsonyabb jövedelműek is eljut(hat)nának.