Patinás, közel fél évszázados cukrászda Érden, melynek sikerült országos hírnévre szert tenni. A kiszolgálás kiváló, a sütemények finomak. Nem az új hullámos vonalat képviselik, a hagyományos, fősodratú irányzat legjobbjai között vannak. Mi az országtortákra hajtottunk rá, megkóstoltuk az idei cukormenteset, a Szentivánéji álmot, nem volt rossz, de nem is volt átütő.
(900 ft) Mi tagadás, többet vártunk. Rendeltem továbbá olyan országtortákat, melyeket vagy nem kóstoltam, vagy kiment már a fejemből, hogy milyenek is voltak, de inkább az előbbire tippelek. A Boldogasszony csipkéje (750) és a Szabolcsi almás mákos (850) került ezúttal letesztelésre, de még maradt így is kóstolatlan. Ezek is úgy teljesítettek, mint az idei cukormentes. Ittunk frissen préselt narancslevet és ásványvizet. 3550 ft volt a számla. Négy és fél pont felfele kerekítve.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már sokszor jártam Érden, de eddig még nem voltam ennek a cukrászdának a vendége. Mivel már celeb hely lett, igy betértünk megnézni és fagyizni. Látszik a berendezésen, hogy hozzáértő, vendégszerető tulajdonosé volt. A süteményeket túl drágának tartottuk. A fagylalt választék több is lehetett volna, 5 félét választottunk, amelyek ízletesek voltak.
A Pataki cukrászdára a Budai Gourmet-n figyeltem fel, oda nem megy akárki kiállítani, ez eleve egy komoly szűrő. Kóstoltam is évről évre apró, ízletes kompozíciókat tőlük, de csak idén nyáron sikerült a helyszínen is megnézni őket. Meglepő volt, hogy a Gourmet fine dining desszertjei után mennyire fősodratú a hely első látásra.
Az ok nyilvánvaló: tudnának ők csúcscukrászdaként működni, de fenn is kell tartani a helyet valamiből. A fogyasztóközönség nagy többsége még mindig az “old school” desszertek hive, így azokat is ki kell szolgálni. Hagytam a gyerekeket választani, hát mindkettő fősodratú tortára szavazott, mondtam jó, semmi gond, a gourmet-vonalat már kóstoltuk, lássuk mit tudnak a megszokott stílusban. Alapvetően meg voltunk elégedve a produkcióval, tisztességes alapanyagokból dolgoznak megfelelő fokú tudással. Mindazonáltal az 5 pontot nem az ekkor evett süteményekre adtam meg nekik, hanem azokra, melyek a pultban is láthatóak, melyeket a fesztiválon kóstoltam s melyeket magam választottam volna, ha nem számolok azzal, hogy a gyermekek desszertjének felét úgyis én kell megegyem.
Olvasom, hogy mások szemében romlott a hely színvonala. Én nem vettem észre. Nekem ugyanolyan jó volt most is, mint a korábbi években. Még mindig az a kategória, amiért Budapestről érdemes kiugrani ide. Én szeretem a kelyheket is, bár sajnálom, hogy mindig autóval vagyok ott, így az alkoholos kínálat még felfedezetlen számomra.
A 6-os úton jöttünk hazafelé tegnap, és éppen kis idő telt el az ebéd után, amit a százhalombattai Halász csárdában fogyasztottunk, És nekem beugrott a Pataki, meg az, hogy méltatlanul régen jártam erre. Így aztán errefelé fordultam a körforgalomból. A régi formában, kínálattal, de járványügyileg szigorúbban prosperál, mint máskor.
Alapvetően kötelező bent a maszk, a fagylaltos fiú ránk is szólt, határozottan, de nem udvariatlanul, hogy ott nem vehetjük le, csak az asztalnál, ha eszünk. Süteményt vettünk elvitelre, fagylaltot meg helyben fogyasztottunk, most valahogy nem voltam annyira elragadtatva, a fagylaltok nem voltak igazán jók és a sütemények sem okoztak kirobbanó örömöt. Ezért az étel / ital négyes.
Patinás érdi cukrászda, színvonalas termékválasztékkal, jó ízekkel, elfogadható/megfizethető árakkal. A személyzet lehetne kicsit barátságosabb és talán a nyitva tartáson lehetne kicsit változtatni, legalább hétvégén hosszabb nyitvatartási idővel üzemeltetni.
Idén volt egy-két jól sikerült akciójuk is, melyből szerintem érdemes lenne rendszert csinálni, így a kevésbé cukiba járók, vagy éppen alacsonyabb jövedelműek is eljut(hat)nának.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A cukrászda maga nagyon tetszett. Tiszta, tágas, szép a berendezés. Kellemes a hangulat. A kiszolgálás gyors és udvarias volt. A sütemények erős közepesek voltak. Szépek, de ettem már jobbat is! Ami nekem nagyon hiányzott, hogy a kávé mellé nem adtak egy kis pohár vizet. Ami szerintem egy ilyen nivójú helynél elvárás lenne!
Valamint, hogy a "gyerek részleget" lehetne még fejleszteni. Például a mellékhelyiségben simán lenne hely egy pelenkázónak ami szintén sokat dobna a komfort érzeten. Legalább is a pici gyerekeseknél.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Patakit sikk szeretni és szidni is, egy olyan cukrászdáról és vezetőjéről van szó, akit Érd határain kívül is ismernek, gyakorlatilg az egész országban, főleg mióta már a celeb világba is belekóstolt a tulajdonos. Én ezzel a vetülettel és jelenséggel nem szeretnék itt foglalkozni.
A cukrászda évek, sőt évtizedek óta működik Érd forgalmas főútja mellett, egy családi vállalkozásból nőtte ki magát. A cukrászda épülete egy hatalmas komplexum, több bővítésen esett át. A kínálat mennyiség tekintetében lenyűgöző. Fagylaltból, tortából, süteményből, kimért aprósüteményből is megszámlálhatatlan és bedfogadhatatlan a választék, azonban ha egy kicsit elidőzünk a részleteken, azt látni, hogy valahol egysíkú az egész, a tömegtermelés és tömegigény kiszolgálás felé mentek el. A cukrászda kialakításában és a hangulatában engem a budai Daubnerre emlékeztet. Az árak átlag felettiek, olyan 300 Ft-nál kezdődik a legolcsóbb gesztenyés golyóval, majd 600 Ft fölé is megy, az elég jó kinézetű csokis krémes ennyibe kerül. Az átlag 450-500 Ft körül van. Többségében klasszikus, jól ismert süteményeket, tortákat tartanak. Nagy számban van egész tortájuk is, nemcsak előrendelésre. Idény előtt is 16 féle fagyltot árultak, ez nyárra duplájára bővül. Újhullámos kézműves sütiket nem láttam náluk. Péksáruból tartanak prémium minőségű teljes kiőrlésűt (Vollgut) és bio rusztikus vekniket is (Bio Pannonier). A kimért aprókból vettem vegyesen rózsaszín és zöld marcipános nérót, diós patét, macaront és egy kávés Eclairt. Itt nem nehéz elkölteni rövid idő alatt több ezer forintot. A kiszolgálás érdektelen, közömbös. Sok ülőhelyük van, kényelmesen lehet sütizni, kávézni. Nehéz parkolni, mert nincs elég hely a sok autónak.
Vasárnapi ebédet követően kívántunk meg egy kis krémest. Útközben hazafelé az érdi Pataki cukrászda útba is esett. Ugyan a kritikákban gyakran olvasható, hogy a híres név ellenére a minőség valamelyest romlott. Mi először jártunk itt, de a választék,és a házi krémes elnyerte tetszésünk.
A pultban történő kiszolgálást követően a hangulatos box szerűen elrendezett asztaloknál hangulatos körülmények között fogyaszthattuk el az ízletes,friss süteményt. Árát tekintve nem mondható a legolcsóbb helynek, de mivel mi csak egy-egy süteményt fogyasztottunk ezért ezt nem annyira bántuk. A krémesen kívül a választék óriási, a szokásos krémes, gyümölcsös, hagyományos tortaszeletek mellett igazi különleges desszertek közül is választhat az édességre vágyó közönség. Ajánlom kipróbálni.
A Pataki cukrászdát nem kell bemutatni a környéken élőknek. Mindig is a magas színvonalú cukrászati termékeket képviselte. Konkurenciáját magasan felülmúlta hosszú éveken keresztül. A szülinapi és egyéb eseményeink tortáit minden esetben náluk vettük az ára ellenére, ugyanis tudtuk, hogy kimagaslóan jó minőséget képviselnek.
Az utóbbi 3 alkalommal náluk vásárolt sütemények sajnos borzasztóan rosszak voltak. A fagylalt tortáknak "hűtő ízük" volt. Nem értjük ezt a hanyatlást, jeleztük többször is az eladóknak telefonon, hogy valami nem stimmel, de sajnos nem változott egyelőre. Remélem jobb tapasztalataim lesznek a jövőben és ez csak egy időszakos állapot volt. A gombócos fagylaltjuk még mindig szenzációs.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.