A Kígyós Csárda & Panzió évtizedek óta szigetként helyezkedik el tavak és folyók ölelésében, Solt és Fülöpszállás között. A Hodován család 1992 szeptemberében vásárolta meg a csárdát, ami azóta nagy változáson ment keresztül. A hosszú évek alatt országosan ismert, sőt elismert vendéglátó egységgé vált.
Tovább olvasom >>
2003 tavaszán elkezdtük a csárda felújítását, amit 2004 tavaszára be is fejeztünk. Panziónkban 8 rendkívül színvonalas szobát alakítottunk ki, amely 26 fő fogadására alkalmas. A vendégtérben három különálló termünkben 150 főt, nyitott árkádunkon 90 főt tudunk vendégül látni. Konyhánkat a létező legkorszerűbb technológiával szereltük fel a HACCP minőségbiztosítási rendszernek megfelelően. Konyhánk büszkesége Varga Károly, Fülöpszállás díszpolgára, többszörös olimpiai és világbajnok mesterszakács, aki főállásban dolgozik nálunk.
Évekkel ezelőtt jártam ezen a helyen,és akkoriban imádtam. Azért is tettünk egy kisebb kerülőt,hogy újra megkóstolhassuk a finom falatokat. Hááát. . . . . Ekkora csalódás régen ért már. A teraszon ültünk,ahol az asztalterítő csupa foltos volt. Nem volt saját pincérünk. Mindig épp az a felszolgáló ténfergett oda,akinek éppen kedve volt.
Az italrendelésnél a kis hölgy úgy vette fel rendelésünket,hogy közben pár méterre levő pincértársával pletykált. Ránk sem nézett közben. Aztán egy másik,aki kihozta az italokat éppen a szájában lévő falatot fújkálgatta,mert biztosan valami forrót kapott be. Kértünk volna még jeget,és citromot a limonádéba,de nem volt. Így gondolom el lehet képzelni,hogy milyen "hűsítő" lehetett az ital. Természetesen az ételrendelést megint más vette fel,és más hozta ki. Ő éppen egy jót böffentett,amikor az asztalunkhoz ért az ennivalókkal. Teljesen meg voltam győződve arról,hogy ez egy kandikamera. Az ételek közül a gombaleves nagyon finom volt. A tárkonyos leves tele volt valami iszonyatos sárga fűszerrel-talán sáfránnyal. A lávaköves bélszín libamájjal nevű étel borzalmas volt. Libamáj csak egy morzsácska,bacon nyers-az nem pirul meg a lávakövön. A görög saláta új értelmezését ismerhettük meg:oliva,uborka-mindez valami iszonyatoan savanyú reszelt káposztán. A hagymás rostélyos szték elfogadhatatlan minőségű volt. A hagyma nyers,nem ropogós,a sztékhús csupa háj. A végén megkérdezték,hogy meg vagyunk-e elégedve. Jeleztük,hogy nem,erre laza vállhúzogatás volt a válasz. Senki megnem kérdezte,hogy mi a problémánk. Több,mint 21. 000 Ft-ot hagytunk ott,és lenéző tekintetek kereszttüzében távozhattunk,mert ezért nem szerettünk volna borravalót adni. Még egy megjegyzés:A mellékhelységek minősíthetetlen állapotban voltak. Mindenkit óvva intek ettől a helytől!
Motorral megálltam egy ebédre, ha már óriásplakáton hirdetik, hogy mennyire motorosbarátok. Rendeltem. Az ételt hamarabb hozták mint az evőeszközt. Gondoltam előfordul. Neki álltam a cigánypecsenyének. A burgonya újra volt melegítve, a két flekni hús kicsi volt. 2000ft-ért ez még látványban is röhelyes, ízre katasztrófa.
Fizetéskor nem kaptam meg a kedvezményem, mert hiába parkoltam motorral a pincér előtt, ezt még közölnöm is kellett volna. Ezt is röhelyesnek tartom. Senkinek nem ajánlom főleg motorosoknak nem.
2013 júliusában nyaralásból haza fele jövet,egy ismerős ajánlása miatt betértünk a csárdába,úgy ebéd idő környékén. Sült kacsacombot rendeltem,amit nemsokára ki is hoztak. Annyira kemény volt a hús hogy nem ment bele a villa. Természetesen szóltam a pincérnek,aki mellesleg elég udvariatlan volt,hogy a hús kemény,nem kérek belőle.
Ő ezt nekem nem hitte el,annyit mondott majd a szakács eldönti,hogy tényleg kemény e a hús. Kisvártatva vissza jött és annyit mondott,a szakács szerint is kemény a hús,ezért választhatok valami mást,amit én nem tettem mert elment az étvágyam. Felháborítónak találom,hogy egy ilyen helyen ahol egy többszörösen díjnyertes séf dolgozik ez előfordulhatott,nem beszélve a szemtelen szakmájához nem értő pincérről. Soha többet nem megyünk oda és másokat is igyekszünk lebeszélni erről a helyről.
Névnapi meglepetés vacsora alkalmából jártunk a csaárdában. Első benyomásra valóban hangulatos, (giccsektől mentes)igazi útszéli csárda, és most jön a DE. A pincér nem volt se kedves, se udvarias és szakmailag is némi hiányossággal redelkezett (pl. : az italt a férfiak kapták meg először, és az asztalon átnyúlva tette le a női nem elé a végén).
Nem írta fel mit kérünk, de nem is jegyezte meg, mert vissza-vissza kérdezett és mikor kihozta sem emlékezett ki mit kért! Megjegyzem rajtunk kívül még 2 asztalnál ültek és ott másik pincér szólgált ki! ! Az étel tálalása valóban ízléses, de az ízvilágban semmi extra. Én csalódtam, és biztos többet nem megyek oda.
Egy a Kossuth rádióban hallott interjú során kaptam fel fejem a vendéglátóipari egység nevének említésére. Megjegyeztem, amint valami születésnap, évforduló következik, ide betérünk. Így ért minket nejem fenyegetően kikerekedett születésnap - száma, nosza, adjuk meg a módját egy remek helyen!
Kora nyári, ragyogó napsütésben fordultunk be a csárda parkolójába. A hely meglehetősen teli volt, de előre foglaltunk asztalt. Hagyományos csárda feeling, ahogy kell. Kis horgász tavacska helyezkedik el az étterem mellett. Barátságos, mosolygós személyzet, terjedelmes étlap, bőséges választék. Jómagam harcsa halászlét ettem tésztával, utána birkapörköltet kértem, Herman Ottó ízlése után. Majd meg is jött - a marhapörköltem, amihez szórakozottan hozzá is fogtam. Kisvártatva viszont megérkezett a pincér hölgy - a neves polihisztor ajánlását élvező fogással. Zavart pillanatok, ő ott áll a derék gyapjas méltó módon elkészített földi maradványaival, miközben én a marhát majszolom, amelyet közben lehet, hogy egy másik vendég vár reménytelenül. Hamar tisztázódott a félreértés, ők tévedtek, természetesen a birkát is elvihetem, mint fájdalomdíj, a ház ajándéka. Én így csak jól jártam, a látogatást követő napon el is fogyasztottam a becsomagolt fogást.
Családi ebéden vettünk részt párommal a csárdában. Van lehetőség az ételek elfogyasztására kint, bent egyaránt. Maga a "csárda-hangulat" 100%-os, az ereszek tele fecskefészekkel, nagy "kedvencek", hiszen ritka fajok révén senki nem bántja őket. Az étterem tiszta, népi hagyományokat őrző.
Az ételek különlegesek, vidékies szájíznek megfelelőek, ízletesek. A személyzet nagyon figyelmes és segítőkész. Talán egy picit zavaró tényező lehet a kinti ebéd elfogyasztásakor, hogy közvetlen az 52-es főút mellett helyezkedik el a csárda, ezért kicsit zajos, bár a belső részben ebből semmi nem hallható. Az ételekre nem kell sokat várni a megrendelés után. Igaz, hogy csak II. osztályú étterem, de jó szájízzel távoztunk és ajánlom másnak is.
2 személyes Csárdagazda Bőségtál (töltött pulyka, szűztallérok, kemencés kacsacomb, betyárnyárs, vasalt csirkecomb, rántott gomba magvas bundában, rántott sajt, salátákkal, finom körettel, tartárral, bakonyi raguval)5990 Ft ettünk 3-an ami mindegyőnket levett a lábunkról először azt hittem nem lakok jól de tévedtem ráadásul a meglepetés hogy még sercegve hozták ki a libacombot fenomenális érzés volt isteni finom volt minden a tálon mivel nagyon messze vagyunk a csárdától ha arra járunk okvetlen benézünk újra!
Több ízben is megálltunk a non stop nyitva tartó Kígyósi csárdában, mivel rajta van egyik családi útvonalunkon, konkrétan a sógornőm családjától a mi hajlékunkig vezető úton. A séf, ha legutóbbi látogatásunk óta le nem váltották a hagyományos vonal sokszorosan kitüntetett képviselője Varga Károly.
Nem mondom, hogy minden kifogástalan lett volna mindig, de átlag feletti volt minden fogás, szép a tálalás, frissek az alapanyagok, ami különösen a halak esetében fontos szempont. Mindenképpen a legjobb csárdák közé sorolom. Egyik legjobb halászléélményem is ide köt.
Gyors, udvarias kiszolgálás. Ízletes, igen bőséges adagok. Festői környezet. Mi Párommal a 2 személyes Csárdatálat rendeltük,bőséges adag volt, akár többen is jól lakhattak volna belőle, Nekem különösen a kacsasült ízlett és a sokféle zöldség és mártás közül a chilimártás valamint a saláta. Kellemes környezetben telt az idő. Mindenkinek csak ajánlani tudom :)
Csak egy kávéra, üdítőre ugrottunk be, párommal egy vasárnap, de a szomszéd asztal tányérjain, és táljain olyan gusztusosak, és nagyok voltak az ételek, hogy úgy döntöttünk megvacsorázunk. Fél fél adagot kértünk, mert nem is voltunk éhesek, de a látvány eladta magát, és az ételt. A desszert is nagyon finom volt a kiszolgálás természetes, és kedves.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.