A Kígyós Csárda & Panzió évtizedek óta szigetként helyezkedik el tavak és folyók ölelésében, Solt és Fülöpszállás között. A Hodován család 1992 szeptemberében vásárolta meg a csárdát, ami azóta nagy változáson ment keresztül. A hosszú évek alatt országosan ismert, sőt elismert vendéglátó egységgé vált.
2003 tavaszán elkezdtük a csárda felújítását, amit 2004 tavaszára be is fejeztünk. Panziónkban 8 rendkívül színvonalas szobát alakítottunk ki, amely 26 fő fogadására alkalmas. A vendégtérben három különálló termünkben 150 főt, nyitott árkádunkon 90 főt tudunk vendégül látni. Konyhánkat a létező legkorszerűbb technológiával szereltük fel a HACCP minőségbiztosítási rendszernek megfelelően. Konyhánk büszkesége Varga Károly, Fülöpszállás díszpolgára, többszörös olimpiai és világbajnok mesterszakács, aki főállásban dolgozik nálunk.
Évekkel ezelőtt jártam ezen a helyen,és akkoriban imádtam. Azért is tettünk egy kisebb kerülőt,hogy újra megkóstolhassuk a finom falatokat. Hááát. . . . . Ekkora csalódás régen ért már. A teraszon ültünk,ahol az asztalterítő csupa foltos volt. Nem volt saját pincérünk. Mindig épp az a felszolgáló ténfergett oda,akinek éppen kedve volt.
Az italrendelésnél a kis hölgy úgy vette fel rendelésünket,hogy közben pár méterre levő pincértársával pletykált. Ránk sem nézett közben. Aztán egy másik,aki kihozta az italokat éppen a szájában lévő falatot fújkálgatta,mert biztosan valami forrót kapott be. Kértünk volna még jeget,és citromot a limonádéba,de nem volt. Így gondolom el lehet képzelni,hogy milyen "hűsítő" lehetett az ital. Természetesen az ételrendelést megint más vette fel,és más hozta ki. Ő éppen egy jót böffentett,amikor az asztalunkhoz ért az ennivalókkal. Teljesen meg voltam győződve arról,hogy ez egy kandikamera. Az ételek közül a gombaleves nagyon finom volt. A tárkonyos leves tele volt valami iszonyatos sárga fűszerrel-talán sáfránnyal. A lávaköves bélszín libamájjal nevű étel borzalmas volt. Libamáj csak egy morzsácska,bacon nyers-az nem pirul meg a lávakövön. A görög saláta új értelmezését ismerhettük meg:oliva,uborka-mindez valami iszonyatoan savanyú reszelt káposztán. A hagymás rostélyos szték elfogadhatatlan minőségű volt. A hagyma nyers,nem ropogós,a sztékhús csupa háj. A végén megkérdezték,hogy meg vagyunk-e elégedve. Jeleztük,hogy nem,erre laza vállhúzogatás volt a válasz. Senki megnem kérdezte,hogy mi a problémánk. Több,mint 21. 000 Ft-ot hagytunk ott,és lenéző tekintetek kereszttüzében távozhattunk,mert ezért nem szerettünk volna borravalót adni. Még egy megjegyzés:A mellékhelységek minősíthetetlen állapotban voltak. Mindenkit óvva intek ettől a helytől!
Már többször jártunk a csárdában és fantasztikusan finom a halászlé. Most a karácsonyi ünnepek után voltunk és már nem kívántuk a halat. Mást választottunk, de most sem csalódtunk A tárkonyos raguleves fincsi volt nem is beszélve a mákos lütyüről ami szintén nagyon jól eltalált desszert. A téli díszítés különösen ötletes volt. Máskor is visszatérünk.
Több ízben is megálltunk a non stop nyitva tartó Kígyósi csárdában, mivel rajta van egyik családi útvonalunkon, konkrétan a sógornőm családjától a mi hajlékunkig vezető úton. A séf, ha legutóbbi látogatásunk óta le nem váltották a hagyományos vonal sokszorosan kitüntetett képviselője Varga Károly.
Nem mondom, hogy minden kifogástalan lett volna mindig, de átlag feletti volt minden fogás, szép a tálalás, frissek az alapanyagok, ami különösen a halak esetében fontos szempont. Mindenképpen a legjobb csárdák közé sorolom. Egyik legjobb halászléélményem is ide köt.
Évek óta járunk ide, általában péntekenként a torkos péntek 50 % kedvezmény végett. Jó ötletnek tartjuk, hogy végre van egy olyan hely ahol péntekenként 50 %-os kedvezménybe részesülhetünk. Így a mai világban egy átlagos család is megengedheti, hogy elmenjen egy vacsorára, ráadásul az étkezési utalványokat is elfogadják.
Családi születésnapokat és névnapokat rendszeresen itt ünnepeljük. Az ételek minősége és mennyisége kiváló. A csárda környezete hangulatos, kellemes. Aki teheti mindenképpen próbálja ki, nem fog csalódni!
Évek óta járunk oda és soha nem volt még hogy valamibe bele tudtunk volna kötni ! ! A hely tökéletes, a kiszolgálás szintén tökéletes ! ! A menü és az étel kifogástalan ! ! ! a A külső hely is színvonalas tisztán van tartva ! ! ! a felszolgálok nagyon kedvesek és segítőkészek , figyelnek a vendégre és próbálnak minden kérést teljesíteni minden hova ilyen pincérek kellenek ! ! !
Férjemmel Ausztriából tartottunk haza. Nagyon szép kulturált helynek látszott már kívülről is, és oda bent sem csalódtunk. Egy különleges "hal tálat" választottunk, mely tükrözte azt, hogy ez egy mester szakács alkotása, aki személyesen is kíváncsi volt a véleményünkre. Csodás ebédünk volt, mindenkinek ajánljuk aki a minőséget igényli, jó áron!
Családi ebéden vettünk részt párommal a csárdában. Van lehetőség az ételek elfogyasztására kint, bent egyaránt. Maga a "csárda-hangulat" 100%-os, az ereszek tele fecskefészekkel, nagy "kedvencek", hiszen ritka fajok révén senki nem bántja őket. Az étterem tiszta, népi hagyományokat őrző.
Az ételek különlegesek, vidékies szájíznek megfelelőek, ízletesek. A személyzet nagyon figyelmes és segítőkész. Talán egy picit zavaró tényező lehet a kinti ebéd elfogyasztásakor, hogy közvetlen az 52-es főút mellett helyezkedik el a csárda, ezért kicsit zajos, bár a belső részben ebből semmi nem hallható. Az ételekre nem kell sokat várni a megrendelés után. Igaz, hogy csak II. osztályú étterem, de jó szájízzel távoztunk és ajánlom másnak is.
2 személyes Csárdagazda Bőségtál (töltött pulyka, szűztallérok, kemencés kacsacomb, betyárnyárs, vasalt csirkecomb, rántott gomba magvas bundában, rántott sajt, salátákkal, finom körettel, tartárral, bakonyi raguval)5990 Ft ettünk 3-an ami mindegyőnket levett a lábunkról először azt hittem nem lakok jól de tévedtem ráadásul a meglepetés hogy még sercegve hozták ki a libacombot fenomenális érzés volt isteni finom volt minden a tálon mivel nagyon messze vagyunk a csárdától ha arra járunk okvetlen benézünk újra!
A cserkészekkel elmentünk 1 napra a Balatonra, majd nekiálltunk éttermet keresni. Mivel mind drága volt, így jobbnak láttuk, hogyha hazajövünk. Út közben találtuk meg a Kígyósi csárdát, ahol már annyira éhesek voltunk, hogy nem akartunk tovább autózni. A csárda a várakozásainkon felül teljesített, kész ételkölteményeket hozott ki a pincér.
Nagyon finom volt a vacsora, a kiszolgálás gyors és udvarias. Sajnos Kecskeméttől kicsit messze van, de ha útba esik, akkor mindenképp érdemes megállni.
A családdal pihenésképpen megálltunk vacsorázni. Gyönyörű környezet, régies stílusú a csárda, de rendkívül modern és letisztult. Szeretettel fogadtak bennünket, az árak és ételek jó árban és különleges ízvilággal rendelkeztek. Levesek, előételekben az egyszerűbbeket kedveljünk, de ezeket a szokványos ételeket is fantasztikus ízzel és látványvilággal tálalják.
Már szinte az első fogásnál jóllaktunk. A második is különleges volt. A desszertre várta a csárda melletti tónál lehet egy könnyed sétát tenni, vagy aki kisgyermekkel érkezik egy rendkívül aranyos játszótér várja a lurkókat. Magyarország egyik legjobb csárdájába tértünk be. Mindenkinek ajánlani tudom.