Magyarország legmagasabban fekvő szállodája, a XX. század tradícióit megőrző, de vadonatúj köntösbe bújtatott wellness és konferencia-hotel, mind a négy évszak élményszállodája, ahol minden új, csak a tiszta levegő a régi: ez a Hunguest Grand Hotel Galya.
Az autópályán könnyen és gyorsan megközelíthető, mégis egy másik világba érkeztünk. Kellemes fogadtatás, gyors ügyintézés várt és már miénk is volt egy kényelmes, Kékesre néző, meleg szoba. A vacsora bőséges, változatos és nagyon finom volt. Másnap délelőtt séta az erdőben, majd ebéd és wellness.
A wellnes részleg szolgáltatásai egészen kitűnőek. A szauna már reggel 7-kor 90 fokra felfűtve várt, a kinti medence is kora reggeltől késő estig zubogott. Az külön élmény volt, hogy este fél tízkor a telihold fényében fürdő Kékestető panorámája mellett masszírozott a forró vízsugár a kinti medencében, miközben süvített a szél. A reggelik változatosak, finomak, nagyon jól lehet lakni. Összességében fantasztikus ételek, előzékeny kiszolgálás, kitűnő wellness, csodás környezet. Mi visszajövünk ide máskor is.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész, mind az étteremben,mind a recepción. A szoba nagyon kényelmes és tiszta volt, bár a három napos ott tartózkodásunk alatt nem járt nálunk takarító. Aki ide utazik biztosan nem fog unatkozni, válogathat kirándulási, sportolási lehetőségek közül, wellness-programok, kalandpark, vadaspark, játszótér, játszószoba is biztosítja a kicsik szórakozását.
Egy szép, modern szálloda a Mátrában, csodás kilátással a Kékestetőre. Októberben jártam itt a párommal, sajnos az idő nem igazán kedvezett nekünk, de utolsó nap feloszlott a köd és gyönyörködhettünk a csodás tájban. Pihenésre kiváló hely, szép wellness résszel, tágas beltéri medencével és egy kissé hideg kinti jakuzzival.
A pihenő szoba szép, modern, de sajnos a pihenést a behallatszó gyerekzsimaj megnehezíti. A személyzet kedves és segítőkész. A környéken túrázáson kívül más elfoglaltságot nem találtunk ebben az évszakban, de legalább jól kipihentük magunkat.
A retro hangulatot feledteti a csodás környezet és a kedves személyzet. Mi superior szobát választottunk, ami jó döntésnek bizonyult, erkéllyel, parkra néző kilátással. ( Volt szerencsénk classik szobába is bepillantanunk, aki csak aludni jár fel a szobába, annak ajánlom, kis alapterülete miatt. A berendezés ugyanaz, nincs erkély, kicsi az ablak.
) A mi szobánk nagyobb volt, az ágy kényelmes, sok a tárolóhely, a TV megfelelő, a Wifi működött. A takarítás a szobában és a fürdőszobában lehetett volna alaposabb, erre jobban oda kellene figyelni. ( sarkokban állt a por. . . ) A szálloda többi részén tisztaság uralkodott. A reggeli bőséges, változatos, nagyon sokféle friss péksüteménnyel. A látványkonyhát csak második nap fedeztük fel. . . A vacsora minden este nagyon ízletes volt, változatos, a kiszolgálás kedves. A welness-részlegen minden megtalálható, folyamatosan működött minden. A gőz mellett a jeges dézsa a kedvencem, de az élményzuhany is kellemes volt, érdemes kipróbálni a fényekkel, effektekkel kombinált zuhanyozást. A kinti jakuzziban kellemes volt üldögélni a gyönyörű tájban gyönyörködve. A kinti szaunában részt vettünk a szuna-szeánszon, kihagyhatatlan. A környéken sok a látnivaló, a szállodában is szerveznek kirándulásokat, programokat. Nagyon tetszett a reggelinél az asztalokra kirakott szórólap az aktuális programokkal, napi információkkal. Szívesen visszamennék :)
Felejthetetlen környezet övezi ,az épület kivül-belül gyönyörű.Minden korosztály részére kikapcsolódási lehetőség.Bőséges,nagy választékkal a reggeli és a vacsora, a személyzet törekszik,hogy mindennel meglegyünk elégedve, kulturált , tiszta környezetben pihenheti ki magát az odalátogató vendég.
Január végén látogattunk el a párommal fiatalok vagyunk így nagyon nem zavart pl h jaja kulcsos a szoba és nem kártyás tökéletes a szoba bár az ágy lehetne nagyobb.
Hétközben voltunk de sokan voltak a szállodában hó is volt nagyon sok még szánkóztunk is az itt bérelhető szánkóval a közeli kilátonál minden 1 helyeb szuper a wellnesz ott játunkor minusz 10fok volt de a jacuzzi szamunkra pont jo meleg volt a szanuna elott lesozhatnának mert oda fagyott a viz és a papucsba jokat lehet korizni . kiszolgálás szuper talán tul oda is figyelnek mindenre maximalisták ami szamomra kellemetlen volt hogy keves gluten mentes vagy laktozmentes étel volt pl néha vacsira csak 1 sima natur pulyka szelet jó lett volna a sok rántott és tejszines dolog között és levesek is mindig ragus tejfölösek voltak meg tejszines gyumileves. azért 4csillagnál erre is oda figyelhetnenek amugy számitottam rá h így lesz ugy h nem csalodtam .
Egy januári hétvégét töltöttünk a szállodában. Összességében jól telt az itt töltött idő, de az biztos hogy a közeljövőben nem térünk vissza. A szoba kicsit kicsi és leélt, pedig ne mis a legolcsóbb szobatípust választottuk. Szőnyeg kopott, egy csere ráférne. A fürdőszoba teljesen rendben van.
Kicsit kényelmetlen, hogy kulccsal működik a szobaajtó, nem a mindenhol elterjedt kártyákkal. A wellness részleg kicsit kicsi. Az élménymedence elég gyenge, ennek ellenére egyfolytában tele van. A kinti jacuzzi hideg volt állandóan, de nagy élmény volt benne ülni, főleg úgy hogy minden havas volt körülöttünk. Az étkezésre egy rossz szavam nincs, ital árak alacsonyak a többi hasonló szállodához képest. Internet hibátlanul működött végig.
Bár nem kapott tőlem minden tetszési index kiváló értékelést, mégis ebbe a hotelben járunk vissza évek óta. Az értékelés oka pedig, egyenként: - a superior szoba berendezése nem csak nem az én világom, de több helyen javításra szorulna. - szolgáltatásokban pl.
: jó lenne több sportolási lehetőség mai igényeknek megfelelő eszközökkel - étkezésnél választékra nem lehet panasz, azonban többnyire átlagos ízvilágú a kínálat (igaz minden évben van egy-két kiemelkedően finom étel is. . . ) A személyzet segítőkész MINDEN helyzetben. Programokat is szerveznek, melyből nekünk egy erdei séta/túra nagyon jó élmény volt. A masszázst végző hölgy profi. Wellness hosszú nyitva tartással működik. A környezetet csodálatos. A szállodában tisztaság van. Amíg lehet visszatérünk.
Nagyon jó volt a szálloda, az étteremben felszolgált ételek ízletesek és finomak voltak. A wellness részleg nagyon jó volt. A szálloda kertjében kellemesen lehet pihenni, a kisgyerekek az udvarban cdodálhatják az őzgidákat. A szállodát körbevevő erdőben nagyon jó volt sétálni a vacsora elfogyasztása után.
Gyönyörű helyen van a szálloda, gyönyörű volt a kilátás a szobából is. Nagyon jó volt az ellátás, fantasztikus választék reggel és este is. A személyzet kedves, segítőkész mindenben. A szobánk kényelmes, jól berendezett volt. Sokat kirándultunk, van a környéken több látnivaló. A wellness is jó. tetszett a kinti medence!