Magyarország legmagasabban fekvő szállodája, a XX. század tradícióit megőrző, de vadonatúj köntösbe bújtatott wellness és konferencia-hotel, mind a négy évszak élményszállodája, ahol minden új, csak a tiszta levegő a régi: ez a Hunguest Grand Hotel Galya.
4 éjszakát töltöttünk ezen a meseszép panorámájú helyen. A személyzet kedves, segítőkész. Az ételek nagyon finomak voltak. A wellness részleg minden korosztály számára nyújt kényeztetést. A kinti jacuzziból rálátni a Kékestetőre. Többféle programot kínáltak kicsiknek és nagyoknak.
Már többször jártunk Gallyatetőn, mindig nagyon jól éreztük magunkat, ezért is térünk időről-időre vissza. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szolgáltatás bővült kültéri merülő, és pezsgőfürdő kiépítésével. A magam részéről jó ötletnek tartom, hogy a fürdőrészlegben egy igényes pihenőt alakítottak ki.
A kiszolgálás szinvonala, és a személyzet udvariassága tökéletes, a konyha kifogástalan volt. Egyetlen negatívumot tudnék megjegyezni, hogy a "konditerem" felszereltsége meglehetősen hiányos. Kevés a súly,és nagyon hiányzott a korábbi években megszokott futópad, és a szobakerékpár. A pinpongütők rossz állapotban vannak, és sajnos az egyszem pingponglabda horpadt volt. De biztos vagyok benne, hogy mire legközelebb visszatérünk, már ezen is változtatnak. :) Köszönettel.
Mivel a Mátrából származom csodálatos volt otthon lenni. A kedves fogadtatás, a személyzet közvetlensége, segítőkészsége még jobban emelte a rövid ott töltött idő szépségét. Nagyon kellemes a wellnes rész. Az étkezés során a nagy választék mellett kiemelendő az ételek finomsága.
Csodaszép egyedülálló helyen van, gyönyörű a kilátás. A wellness részleg is minden igényt kielégítő. Különösen tetszett, hogy a jakuzziban ülve az óriási ablakokon keresztül csodálhattuk a kilátást a Mátrára. A reggeli bőséges, a vacsora pedig isteni finom! ! Olyan bőséges volt a vacsora, hogy nem is tudtunk mindent megkóstolni.
2013. novemberében jártunk itt, 3 éjszakát töltöttünk el szuperior szobában. A szoba gyönyörű, ennél csak a kilátás volt szebb, már amikor nem volt köd. Csend, nyugalom, pihenés. Nagyszerű kirándulóhelyek a környéken. A személyzet udvarias, a félpanziós ellátás szuper. Jó az is, hogy közel a buszmegálló, így 3 napig nem kellett autózni sem. A wellness is rendben.
Több alkalommal is töltöttünk el már pár napot itt és ez a hotel lett a kedvenc wellness szállodája a család minden tagjának, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A medencék minden korosztálynak kikapcsolódást nyújtanak. Az ételek igen változatosak,ízletesek, a kicsik is megtalálják kedvenceiket.
2012. évben, Katalin napot ünnepelve voltam a párommal elősször ebben a hotelben. Most 2013. évben Katalin napkor megint megyünk, ez szerintem önmagáért beszél. A párommal egy évben többször megyünk wellneszezni, ezért tapasztalatból állítom, hogy ez a hotel maximálisan a vendégekért van; tisztaságával, szolgáltatásaival, valamint csodás fekvéséről, a levegő tisztaságáról nem is beszélve.
Külön ajánlom a gyermekes családoknak is, mivel nagyszerű a kinti, benti játszótér, és a hotel parkjában található egy mini állatkert is. Tehát a cél Hotel Galya, ami patináját 1938-tól viseli.
Családommal, egy 5 és 8 éves gyermekkel érkeztünk ide. Nagyon szeretjük a Mátrát, már korábban is voltunk egy másik szállodában, ahonnan pozitív élményekkel tértünk haza. Sajnos ebben a hotelbennagyot csalódtunk. A két gyermek kihúzható ágya annyira puha és süppedős volt, hogy lehetett rajta aludni.
Ezért mind négyen a nagy ágyban töltöttük a két éjszakát, ami nem éppen pihentető. Amikor ott voltunk a wellness részben hidegnek találtuk a fürdővizeket. A gőz kabin sem mindig működött, és kétszer is szólni kellett, hogy kapcsolják be. A fitness terem sarkában hatalmas porcicák hevertek, így nem szívesen feküdt le oda az ember. A beállított gépek nagy része használhatatlanok volt. A ping-pong ütők ugyancsak. Ráadásul a prospektusban az állt, hogy a vadasparkban vaddisznók is lesznek, de egyet sem láttunk. Az étel viszont finom volt, csak a pincérek kicsit túlbuzgók, és ha az ember nem figyel oda, elviszik a tányérját. Sajnos nem volt jó élmény, és biztos nem megyünk ide többet.
Nagyon tetszett a szálloda és a környezete Az étterem választéka bőséges, az ételek minősége nagyon jó. A kiszolgálás kitűnő.. ha rugalmasabb foglalási lehetőségek lennének ,biztos többször tudnánk ellátogatni..pl.Karácsonyi 2 éjszakás foglalási lehetőségek !összességében a kedvenc szállodánk !
A lányommal és az unokámmal voltunk egy őszi feltöltődésen. Nagyon jól éreztük mindhárman magunkat. A szálloda nagyon szép környezetben található. A Wellnes-részleg nagyon kellemes. Az ételek és a kiszolgálás remek volt. Az időjárás nem kedvezett a kiránduláshoz pedig a környék nagyon sok szépet tudott volna nyújtani számunkra, de így is elégedetten távoztunk. Bármikor visszamennénk hosszabb időre is ha a pénztárcánk megengedné.