Ma tértünk be az étterembe először, de nem utoljára, svédasztalos hétvége van, barátságos fogadtatás, meleg, ízletes, sokféle étel közül lehetett választani!
Köszönjük , a személyzetnek ezt a nagyon jó , finom vacsort melyben rszesültünk a tegnapi nap folyamn. A felszolgáló hölgy nagyon kedves volt. A vacsora pedig kimondottan finom . Mskor is betrünk.
Köszönjük nagyon kellemes hangulatban, nagyon finomat ettünk, Szîvesen trünk be ahnyszor erre jrunk. A Felszolgló nagyon kedves volt , mint mindig. Köszönjük .
A Szigetvári várból hazafelé álltunk meg kajálni. A hely jól néz ki, rendezett, sok vendég, udvarias és gyors kiszolgálás a sok vendég ellenére. A pincérek kedvesek, segítőkészek és udvariasak voltak. Az ételek amiket fogyasztottunk finomak és elegendő mennyiségűek voltak. Az árról most nem érdemes beszélni, mert mindenütt felnyomták a Balcsi körül.
Kimerítő túra után egy gyors ebédet szerettünk volna. Gyenesdiáson áthaladva láttuk meg a csárdát. Volt hely a parkolóban, így beálltunk. A pincér ahogy leltünk, jött mindjárt. A menü jónak nézett ki ezért részben azt rendeltünk. Kicsit várni kellett mire kihozták, de sokan voltak. Nem nagy adag volt, de elégséges és finom. Mindenki jóllakott. A személyzet kedves. Érdemes betérni.
Kis családdal, 3 gyermekkel, nagymamával érkeztünk az étterembe. Ami nagyon tetszett, hogy tágas kívül és belül is, nincs bezártságérzetünk, ami - különösen gyerekekkel - rengeteget számít. Gyors, pontos kiszolgálás, bő választék, korrekt, kedves pincérek és tisztaság jellemzi a helyet, a kisebbeknek van játszó rész is a szabadban.
A fő út mellett saját parkolóval rendelkező, étterem. pizzázó-valutaváltó egység. Nádtetős, virágos , tiszta épület. A kinti terasz is elég hűvös volt ahhoz, hogy ott ebédeljünk, de bent is bőven van hely. Kultúrált hely, nem szól sem a rádió, sem a cigányzene, nem dohányoznak sehol sem.
A kiszolgálás rendkívűl gyors, nincs olyan, hogy én asztalom-te asztalod, a pincér bármelyik asztalhoz odamegy, ahová éppen leültek. A kiszolgálás szinte családias, nem merül ki az ételek rendelésében, néhány apróbb mondat is elhangzik a pincértől: ma jó időnk van, menjenek le a strandra, szép a táskája. Mikor mi is érdeklődünk valamiért, leül mellénk, elbeszélget, de csak pár másodperc, azt mondja neki ez is pihenés. A vad ételektől a halakon át a gombócig minden van itt, csak kérni kell de van menüs étkeztetés is. Persze az étlapos adagok nagyobbak. Itt a hangulatot nem a díszítés viszi az étterembe, hanem a pincérek. Az árak kifizethetőek, nincs lehúzás, lehet fizetni bankkártyával, SZÉP kártyával, utalvánnyal, bármit elfogadnak.
Valami reggelizőhelyre álltam be az út túloldalán, egy darabig töprengtem, hogy ez tényleg csak reggeliző vagy ebédelni is lehet? Amúgy vonzó volt, jópofa hely. Aztán megláttam srégem, átellenben ezt a Nádas Csárdát, és gondoltam, inkább biztosra megyek. Hát átgurultam oda.
Hatalmas létesítmény, három oldalról mindenféle vendéglátó egységek veszik körül a parkolót. A felszolgáló meg egy kedves pincérnő már messziről köszönt, ahogy kiszálltam, mit szeretnék, tessék csak, bátran, nyugodtan… leültem egy tornácon lévő asztalhoz, vendég alig volt, jöttek is nemsokára kiszolgálni, nagymama levesét kértem gazdagon, ami a valóságban egy közepes (ízű, mennyiségű) leves. A libamájjal töltött csirkemellhez több reményt fűztem, tejfölös uborkasalátával kértem, itt a tejfölös, hogy kap rá egy kiskanál tejfölt a tetejére és kész. A legtöbb helyen sajnos így van. Toma feketeribizlivel tetéztem meg az ebédet. De nem egy rossz hely amúgy… talán inkább az idegenforgalomra van kihegyezve, a magyarosch műcsárda esete.
Sümegen nyaraltunk, amikor keszthelyi kirándulásunk után út közben megálltunk ebédelni a párommal Gyenesdiáson. Nem voltunk nagyon éhesek, ezért csak menüt kértünk. Egy megnyerő külsejű, fiatal pincér azonnal elmagyarázta, hogy ötféle levesből, illetve főételből válogathatjuk össze, mit szeretnénk enni.
Kellemes időben a teraszon ültünk le. Kissé pecsétes terítő fogadott bennünket, de mi ezt megfordítottuk, s máris eltűntek a foltok. Az innivaló, majd a leves időben érkezett, de a vadpörköltre igen sokat kellett várni. A fizetésre is kb. 15 percet kellett várni. Ami miatt mégis pozitívan marad meg bennünk ez a csárda: Ilyen finom pörköltet még életemben nem ettem. "Megtartjuk a szakácsot! " - mondanák mások.
A Kis-Balatont látogattuk meg,csodálatos volt! Hazafele már csak egy jó vacsira vágytunk. Egy helyen két étterem is volt,mi oda ültünk be ahol nem volt élő zene. A pincér azonnal jött, kedves és segítőkész volt akkor is amikor egyikünk variálni akart. Az étlap ígéretes volt, bátran bevállaltam a Kaszás csülök elnevezésű tálat.
Pillanatok alatt hozták az ételeket,a tálalás stílusosan egy csülök formájú fatálon. Nem bántam meg, az első falatnál biztos voltam, hogy jól választottam. Már a krumpli íze is fantasztikus volt, a hús puha szaftos. A vacsoránkat lezártuk egy igazán finom mákos palacsintával. Érdemes volt betérni,mert nem átlagos ízélményben volt részünk!