Mátrafüred és Mátraháza között található Sástó, a Mátra egyik kedvelt kiránduló és pihenőhelye. Itt, az ország legmagasabban fekvő tava, a Sás-tó közvetlen szomszédságában épült a háromszintes Sástó Hotel***, a Mátra Kemping**** területén. A létesítmény az alsó szintjén kapott helyet a wellness részleg és a sóbarlang, valamint a wellness recepció egy drinkbárral.
Az épület további két szintjén alakítottuk ki a háromcsillagos színvonalú hotelszobáinkat. A hotel 2 szintjén összesen 34 db 2 ágyas hotelszoba és 3 db lakosztály áll vendégeink rendelkezésére. A szobák mindegyike saját fürdőszobával (zuhanyzó, WC) rendelkezik (igény esetén pótágyazhatók). A szobákban hűtő, LCD TV, telefon, továbbá egy kis ízelítőként kóstoló található a Mátra gyógy-, ásvány- és forrásvizeiből. A Hotel egész területén ingyenes wifi elérés biztosított. A hotel két konferenciateremmel, valamint egy különálló konferencia központtal rendelkezik A hotelszobákból a wellness részleg és sóbarlang is közvetlenül, épületben maradva megközelíthető. Wellness részlegünkben élménymedence, gyermekmedence, háromféle szauna, gőzfürdő, jakuzzi, valamit relax szoba szolgálja vendégeink kényelmét. Terápiás sóbarlangunk több helyiségből áll, sóhomokozó a gyermekek részére, relax terem a pihenni vágyóknak, valamint egy spinning terem 4 spinning kerékpárral az aktív időtöltést kedvelőknek.
Mindig elolvasom az értékeléseket és mindig kíváncsian várom, hogy nekünk milyen tapasztalatunk lesz. A hotel nem lelakott, hisz nem túl régi. A tisztaság egy kis apróságot leszámítva a zuhanyzóban elfogadható volt. A franciaágy kényelmes. A padlófűtésnek köszönhetően kellemes volt a hőmérséklet.
A wellness részleg nagyon szép és sok minden van benne, ami nagyon tetszett. A személyzet már nem annyira. Kedves volt, amikor ott volt és éppen nem telefonálgatott. A sókamra magasan felülmúlta a várakozást. Az eddigi legszínvonalasabb, amiben megfordultam. A hotel melletti környezet szép, a gyerekeknek a játszótér is nagyon jó. Az étkezés kissé retro. Mi félpanziós ellátást kértünk. A svédasztalos reggeli a szokásos, átlagos. A vacsoraválaszték bőséges volt, és mindegyik ízletes. Összességében elégedettek voltunk. A környék tiszta levegője, a Mátra gyönyörűsége megfizethetetlen.
Az értékelésem alapja az apróságok, tudom ez sok mindenkit nem annyira érdekel. Szóval azért értékelem átlagosra mivel megérkezéskor a recepció nem volt a helyzet magaslatán az órák amivel közlekedni lehetne nem működtek, séta vissza a recepcióra, nem tudták megcsinálni tehát ha valaki külön akar közlekedni akkor gond is lehet belőle.
Miután sikerült bejutni nem volt áram, ez ugyanis kártyával működik melyre azt mondták "nem kell kártya áram van" nos nem volt, vissza a recepcióra. A tisztaság átlagos vagy mégse az ágy mellé az előző vendég mézet vagy valamit kiborított nem volt felmosva.
Ünnepi hétvégén voltunk. A szinte teltház ellenére a wellness élvezhető volt, legalább 1féle élményelem mindig működött. Jó idő volt, a teraszon voltak napágyak. A hotelfoglalásban benne volt a wellnes, 1 óra sószoba, ami tökéletes. Pünkösdhétfőn du. 2 óráig lehetett maradni, jórészt emiatt választottuk ezt a helyet.
Nem bántuk meg, a hotel berendezése és a környék is igen kellemes. /Kisebb kényelmi hibát helyben jeleztük/ A reggeli és vacsoraválasztékkal, ízekkel meg voltunk elégedve. Reggel 9-kor eléggé nagy forgalom volt, de a pincérek gyorsan dolgoztak, hamar újratöltötték a tálakat. A kávéfőzőgép nem bírta a strapát, megérett a cserére. A nagy melegben esténként tudtunk sétálni a tó körül. Szép,csendes, rendezett a környék. Velünk minden dolgozó igen udvarias volt. Máskor is szívesen megyünk.
A szállás nagyon tiszta. A környezet rendezett, jó az elhelyezkedése. A wellness részleg a *** csillaghoz képest kitűnő és tiszta. Személyzet kedves,bár a medencénél a bárban tudnak undokok is lenni a kiszolgálók Az étterem kicsit retro, tábor jellege van,de az ételek háziasak és finomak.
Az egykori kissé lepukkant, erősen retro és építőtábor hangulatú Mátra Kempinget kb. 3 évvel ezelőtt teljesen átalakították, újjáépítették, és a régi kemping központi részén egy wellness hotelt alakítottak ki. A wellness-ben van finn szauna, infraszauna, gőzkabin, jakuzzi, gyerekmedence és egy szintén fedett úszómedence, amelynek pezsgőfürdős-masszírozós funkciója is van a széleken.
Csak a jakuzziban volt tumultus, így abba egyáltalán nem mentem be, de a többi szolgáltatást végigpróbáltam, többször is. Annyi a hátrány, hogy a szoba ára nem tartalmazta automatikusan a wellness szolgáltatások használatát, viszont kedvezményes napijeggyel (1500 Ft/külsősöknek 3500 Ft), sőt esti beugrós jegy is van. Szintén van sóbarlang is, ami főleg a kisgyermekesek körében népszerű, ide is külön jegyet kell váltani (1200 Ft/45 perc). A wellness előtt egy nagyon kulturált öltöző van, normális méretű szekrényekkel (belefér egy hátizsák, cipő és minden ruha), adnak törölközőt és szauna lepedőt is, nem spórolnak ezekkel, és a medence mellett van egy kisebb bár, valamint a kinti teraszon pihenőágyak. Nagyon gyönyörű a környezet és nagyon friss a levegő, egészen felüdül az ember, ha ide kiszakad a fővárosi koszból és szmogból. A szoba elég egyszerű berendezésű volt, 2 ágyas (2 db összetolt 1 személyes ágy, nem franciaágy), egy légterű, zuhanyzós fürdőszobával (15800 Ft reggelivel). Értelemszerűen a berendezés még vadonatúj, nincs lelakva, friss, tiszta érzés. A reggeli felejthető, kontinentális, Tesco-s alapanyagokkal. A wellness mögött van egy játszótér is, a gyerekekre valóban figyeltek az átépítés során. A parkolóhelyek a hoteltől viszonylag távolabb vannak, de nekünk szerencsére nem kellett sok cuccot cipelni. A vendégek a belépéskor karszalagot kapnak mint az all inclusive hotelekben. Összességében a környék és a wellness miatt ajánlom.
Január első hétvégéjét töltöttük a Sástó Hotelben. Nem először járunk itt, de eddig télen nem voltunk. Közel van az Oxigén Adrenalin Park, ahol télen is lehet bobozni, kaptunk a játszóházba kupont. Voltak családi programok, bőséges változatos ételek - igaz a paradicsom a reggelinél nem volt finom - de ez nem feltétlenül a szállás hibája, inkább a télé :).
Az étkezés külön épületben van - ami szintén csak télen a hidegben észrevehető. A táj minden évszakban gyönyörű. A személyzet segítőkész, megyünk máskor is.
Sástó Hotel válasza
Kedves Vendégünk! Köszönjük szépen, hogy időt szánt rá és értékelte szállodánkat. Örömmel olvastuk, hogy meg voltak elégedve szolgáltatásainkkal és tervezik a visszatérést. Szeretettel várjuk vissza újra Önöket! Üdvözlettel: Sástó Hotel csapata
Első benyomásra egy nagyon rendezett, parkosított környezettel találkoztunk. A szobák tiszták, modernek, igényesen berendezettek. A hőmérséklet kellemes volt a padlófűtésnek köszönhetően, igény szerint a hőfok szabályozható. A wellness által biztosított lehetőségek kiválóak, a személyzet viszont nem túl kedves és segítőkész.
Kicsit úgy éreztük magunkat, mintha zavartuk volna az ott létünkkel a kis hölgy szabadidős tevékenységét. A tájékoztatás inkább kioktató jellegű volt, mint irányadó. Az étkezés bőséges, viszont a minősége és a választék kevésbé. . . Összességében jól éreztük magunkat, amennyiben vissza térünk a későbbiekben az étkezést nem fogjuk igénybe venni. A környék által biztosított szabadidős tevékenységek szép számmal megtalálhatóak.
Nagyon szeretünk itt lenni, akár csak egy napra is fel szoktunk mennni. Tavasszal négy napig élveztük a szállás és a környék minden csodáját. Imádjuk a wellness részleget, nagyon kedves a személyzet, szolgálatkész, barátságos. A szállás nagyon szép, nekünk az ágy kicsit kényelmetlen. A wellness részleg sókamrája egészen egyedülállóan magas színvonalú.
Nagyon kellemes kornyezetben toltottuk el a 3 napot. A szemelyzet fiatalokbol allt. Nagyon kedvesek es rugalmasak voltak. Sajnos a reggeli es a vacsora problemas volt. Kis etkezo helysegben zsufolasig teli volt vendeggel. Az asztalra varni kellett. Erthetetlen volt a szitu, ugyanis tudtak, hogy hanyan kertek felpanziot.
Nagyon kellemes, ár-érték arányban nagyon jó hotel. A tisztaság tökéletes a szobákban és a wellness részen is. A wellness nagyon szép, téli délelőttökön is napfényes. Az élménymedence hőmérséklete kellemes (ellentétben sok más hotellel). Van gyerekmedence, jacuzzi és többféle szauna.
A sószoba elsőosztályú: három részből áll, az egyik teremben sóhomokozó van, a másikban szobabiciklik, a harmadikban pihenőágyak takarókkal, relaxációs zene és fényjáték. A szálloda figyel a részletekre, pl. a játszószobában több könyv is van, gyerekeknek és felnőtteknek is, a játékok és a könyvek is teljesen jó állapotúak (szintén ellentétben sok más hotellel). A téli szünetben külön programokat is szerveztek. A félpanziós ellátást a Tavirózsa Étterem biztosítja, nagyon hangulatos, kedvesek a dolgozók. Reggelire sokféle hideg és meleg ételből lehet választani, vacsoránál kétféle leves és 4-5 féle főétel van, amik között minden nap van vegetáriánus étel is. Az étteremben lehet a la carte ebédelni és kávézni, sokféle forróital-költemény van. A szálloda környezete nagyon szép, rendezett. A tóhoz nagyon közel található, itt télen is lehet sétálni. A recepció és az étterem külön épületben találhatóak, 2 perc sétára a hoteltől.
Köszönettel fogadtuk,hogy időt szánt rá és értékelte hotelünket. Örömmel olvastuk kedves szavait, melyeket minden részlegünknek továbbítottunk is. Ezúton szeretnénk kollégáink nevében is megköszönni a pozitív visszajelzéseket.
Számunkra vendégeink az elsők, így mindig nagy boldogság számunkra, ha kedves emlékekkel távoznak. Külön örömmel tölt el bennünket,hogy az apró részleteket is észre vették (pl. : könyvek a közösségi térben).
Bízunk benne, hogy a későbbiekben újra vendégeink között üdvözölhetjük Önöket!