Az „Arany Szarvas” Fogadó és Captain Drake's Pub Győr történelmi városközpontjában, a város legszebb zöldövezeti sétánya közepén, a vadregényes Radó-szigeten, a Rába partján, a festői Püspökvárral szemben helyezkedik el. Középkori, romantikus hajóbelsőt idéző éttermünk, a Captain Drake's Pub üzleti találkozók, családi rendezvények ideális helyszíne.
Változatos kínálattal, a nemzetközi és a magyaros konyha ételkülönlegességeivel, steakspecialitásokkal várjuk kedves vendégeinket. Hétvégente élőzenével szolgálunk. Különtermünk 90 fő befogadására alkalmas. Konferenciák, üzleti találkozók, esküvők, rendezvények lebonyolítására vehető igénybe. 120 fős kerthelyiségünk, szép kilátással a Püspökvárra, tavasztól őszig várja vendégeit!
A Klastrom hotel ablakából ráláttunk az étterem teraszára, és hallottuk a zenét, így egy vacsorához ezt választottuk. Nagyon szép helyen a szigeten van az étterem, a rába partján, és látni a káptalandombot. A jó idő miatt a teraszon ültünk le. Csak QR kódolvasóval olvasható étlap van, de hoztak hozzá tabletet, így boldogultunk.
Több mint egy évtizede jártam itt. Alig vártam, hogy a fogadóban megszállhassunk. Kellemes környezetben fekszik, közel a belvároshoz és távol a nagyvárosi nyüzsgéstől. A teraszról pazar kilátás a püspökvárra. Az étteremben gyors kiszolgálás, kedves felszolgálók fiatalosak, de mégis komolyak akik még a tréfát is szeretik.
Finom ételek, az italok viszont kissé drágáknak tűntek. Úgy vettem észre, hogy nem csak a fogadóból járnak ide ebédelni, hanem a város más részeiből is, megtehetik mivel jó nagy a parkolója a fogadónak és könnyű a megközelítése. Esténként is kellemes, hangulatos környezetben elköltöttük a vacsoránkat. A vacsora után még jót lehet sétálni a ligetes Radó szigeten, vagy a belvárosban.
Vasárnap 1 körül érkeztünk (5 felnőtt + 2 gyerek), foglalás nélkül simán kaptunk helyet, igaz, csak bent, a teraszon foglalt volt minden asztal. A két kissrácot elvarázsolta a hely hangulata, sokáig lefoglalta őket a dekoráció és a "kalózkellékek"!
:) Az ételek rendben voltak, a limonádé még mindig finom, a két kétszemélyes tálat öten könnyedén elpusztítottuk, viszont a mennyiség ellenére az ízek remekek voltak! Utoljára mikor itt ettünk, a barnamártás jobban ízlett, de minden bizonnyal jövünk máskor is, és kipróbálunk valami újat! :)
Győrnek több rendkívül szép helye van. Ritkaságszámba megy viszont, hogy egy viszonylag kis belvárosban egy kis sétatéri sziget is legyen (korábban ez volt a hivatalos neve is), amelyen lófrálni mindig nagy élvezet. Télen vagy nyáron, szinte mindegy.
Ez a Radó sziget, amely a középkori győri vár utolsó megmaradt vizi védművéből került kialakításra és ma már így valódi szigetet képez, amelyet a Rába ölel körül. Egyszerűen elbűvölő egy hely! Drake kapitány étterme a megboldogult híres Kioszk helyén található és ma már szálloda is. Nyáron mindenképpen a teraszra érdemes kiülni, hidegebb napokon viszont már csakis be. A berendezés egy hajó fedélzetét próbálja utánozni. Emiatt a fa dominál mindenütt. Oldalast ettünk scampival és sajtal sonkával töltött csirkét. Az oldalas kissé zsíros volt, de tökéletes állagú és ízű. Nem tudtam teljesen elfogyasztani, akkora adag volt. A csirke is ízletes volt, de ami legjobban tetszett az a paradicsom saláta! Nagymamám által készítettet juttatta eszembe. Ritka az ilyen. A felszolgálás kifejezetten kedves volt. Részeletesen elbeszélgettünk az ételekről és arról, hogy hogyan újult meg gondolkodásban az étterem az elmúlt fél évben. Nincs új szakács, csak új ízek. Szerintem nagyon jó úton vannak. Kiváló kis hely ez Győrben, mindenképpen érdemes felkeresni és gyönyörködés közben egy finomat enni.
Az étterem Győr egyik legszebb helyén a Radó szigeten van. Sokszor vacsoráztunk már a családommal itt, főleg mert a 3 manóm is nagyon szeret Drake's kapitányhoz járni. Kedvenc helyük a mentőcsónakban van. De a taton is kipróbálták már a kormánykereket. Sőt a pincérek a nagy sürgés mellett is, még az egyik régiség pisztolyt is a fiúk kezébe adták, persze utána mindenkinek ezt újságolták.
. . A terasz tele van virágokkal és a csodálatos kilátás nyílik a Püspökvárra és folyóra. A régi hatalmas fák alatt nagyon hangulatos vacsorázni, persze itt is van olyan dolog ami leköti a gyerekeket míg elkészül a vacsi, szökőkút, ágyúk, óriási vasmacska, amit persze minden alkalommal kipróbálnak. Nagyon tetszik az is a gyerekeknek h. a teraszon még a kutyusokat is megkínálják vízzel míg a gazdi vacsorázik. Ilyenkor ősszel még a gesztenye szedést is beiktatjuk vacsora után a szigeten. Visszatérve az étteremhez az étlapon sok finomság van , de a gyerekek nagyon válogatósak és az is jó ebben a helyben, hogy nem gond ha valami egyszerűbbet kérünk nekik. A pincérek kedvesek és előzékenyek és egy kettő nagyon jó fej. A férjemmel az első randik is itt volt. Az esküvőnket és a nászéjszakánkat is itt töltöttük. Nem felejtem el a rózsa szirmokat az ágyon és a pezsgőt. . . Csak ajánlani tudom ezt a helyet. . .
A családunknak ez a kedvenc étterme Győrben. Ha a kisfiúnkat megkérdezzük, hogy hol szeretne ebédelni vagy vacsorázni, akkor mindig azt válaszolja, hogy "A kalózos étteremben". Kedvence a mosolygós krumpli. Legutoljára céges rendezvényen voltam az étteremben, akkor sem csalódtam. A kiszolgálás udvarias és gyors, az ételek finomak. Mindenkinek csak ajánlani tudom! !
Másodszor jártunk Párommal ezen a csodás helyen. Első alkalommal dolgoztunk Győrben egy rendezvényen, azért szálltunk meg itt, most teljes egészében kikapcsolódni jöttünk a városba. Nem csalódtunk most sem, kifogástalan volt minden. Az ételek finomak, igen bőségesek, a szállás is kiváló, a wellness rész is nagyon jó. Ide mindig szívesen jövünk!
nagyon szép környezetben fekvő, hangulatos pub/étterem. Imádok a nyári napsütésben kiülni a teraszra és nézni a panorámát, vagy télen behúzódni a jó melegbe és átadni magam a hely szellemének, na meg a finom ételeknek. Eddig még mindig nagyon finomat ettünk és az adagok is "emberesek" voltak. Szeretjük ezt az éttermet :)
Udvarias, figyelmes kiszolgálás. Egy esküvő is volt ugyanakkor, ennek ellenére semmit nem hallottunk belőle. Rendkívül hangulatos az étterem, bőséges, választékos volt a reggeli A belváros közelsége még inkább vonzóvá teszi a helyet. Ingyenes parkolási lehetőség a város szívében, gyalog minden fontos látnivaló elérhető.
Győr egyik leghangulatosabb negyedében helyezkedik el ez a különleges étterem. Bár nem vagyok rendszeres vendégük, szívesen gondolok vissza mindig az ott elfogyasztott ételekre, melyek közül a halakat különösen ajánlom. A tálalás, szervírozás sem hagy maga után kívánnivalót.