Október végén voltunk a családdal kirándulni Komárom és Győr környékén. Győr sétáló utcái gyönyörűek. Több órás sétálás és leskelődés után megéheztünk és épp a Pálffy Étterem előtt voltunk. Gondoltuk betérünk egy finom ebédre. Kívül - belül nagyon impozásn épület. Éppen volt egy szabad asztal 6 főre.
A kedves pincér hölgy hellyel kínált bennünket és felvette a rendelést. A sok finomság volt az étlapon. Ezek közül nehéz volt választani,de végül sikerült. Volt aki Carbonara spagettit,rántott karajt,sokmagvas csirkemell filét,volt aki Pulyka Gordon Bleut, vagy Roppanós sertéscsülköt rendelt. Nagyon szépen voltak tálalva az étket és igazán finomak is voltak és hatalmas adagok. Csak ajánlani tudom ezt az éttermet. Megéri kipróbálni. Ha legközelebb is Győrbe járunk valószínű hogy ismét betérünk.
2017 februárjában jártunk itt családunk egyik felével. Az ételek nagyon ízletesek, gusztusosak voltak. Pont úgy néztek ki, mint az étlapon. Sokfajta, változatos fogás közül lehetett választani. (Megjegyzem, én személy szerint pont emiatt, nehezen tudtam dönteni, de végül sikerült :-))) ) Az étterem munkatársai udvariasak, segítőkészek, kedvesek voltak.
Mivel több család is itt ebédelt a diplomaosztó ünnepség után, teltház volt. Ennek ellenére a kiszolgálás gördülékenyen zajlott. Méltó befejezése volt a diplomaosztó ünnepségnek.
Kifejezetten kiülős helyet kerestünk az októberi napfényben. Nagyon hangulatos a terasz, azonnal érkezett egy pincér. Az ételválasztás a fényképes étlapnak megfelelően könnyű volt Sosem eszem oldalast, de olyan gyönyörű volt fényképen, hogy belevágtunk. Nem bántuk meg. Isteni finom, zamatos, pirult, nem zsíros, a köret, a szósz is nagyon finom volt.
Semmi extra ne legyen most gondoltam, így egy bolognait rendeltem csak. Az adag megfelelő méretű volt, teljesen jól laktam. A tészta állaga rendben volt, nem főzték túl és enyhe sós ízt is felfedezni véltem. A szósz megfelelően sűrű, illetve húsban gazdag. Ennél többet azt hiszem nem várhatunk el egy ilyen ételtől.
A kiszolgálás hagyományosan kedves. Mind a teraszon, mind bent megfelelő körülmények között étkezhetünk. Látványosak a salátáik és a fagyi kelyheik is. Én ezt tapasztaltam, nekem nagyon tetszik a hely, így ajánlom bátran szíves figyelmetekbe, ha arra jártok.
Valószínűleg változott a hely vezetése, mert a korábbi rossz értékelések már nem állják meg a helyüket. A pincérek azonnal jönnek, nagyon kedvesek, ha hibáznak azonnal javítják, feltűnően udvariasak, kifejezetten lesték a kívánságainkat. És nagyon finomat ettünk!
Nem szeretek salátát enni étteremben, mert sok helyen fogalmuk sincs a jó salátaöntetről, de itt kellemes meglepetésként ez is kitűnő volt. Többször is ettünk itt, a fagyikehely is kiváló volt.
Értékelés előtt elolvastam a többi hozzászólást, és úgy látom nem egy helyen voltunk. Amikor én voltam kb 10 pincér sürgött forgott, kettő is fel akarta venni a rendelést, volt somelié, el tudták mondani melyik étel miből áll, a kedvünkért elindították a légkondit, bár csak mi ketten voltunk a belső térben.
Az asztalon tájékoztató anyag miért kapta az étterem a nevét, az étlap FÉNYKÉPES, azaz tudhatjuk hogyan kell kinéznie annak, amit kihoznak elénk. Az árak üdülőövezetiek nem vitás, de az adagok nagyok, a pincérek szívélyesek. Kérés nélkül még információs segítséget is kaptunk mit nézzünk meg a városban.
Éppen ebbe az étterembe készülök legközelebb. Fantasztikus fekvése van, csodálatos a rálátás a nemrégiben felújított Széchenyi-térre. Rengeten foglalnak itt asztalt emiatt. Tiszta olaszos hangulatú az étterem sor. Hát a konyha kiváló! ! Nagy adag ételek, csodásan szervírozva. Akkora rántott húst kapsz, amilyen máshol még nem láttál.
Férjemmel tértünk be egy vacsorára az étterembe. Egyikünk süllőfilét evett remouláde mártással, petrezselymes burgonyával, a másikunk bélszínt,füstölt mozzarellával grillezett zöldségekkel. A hal kitűnően volt elkészítve, omlós, megfelelően szaftos volt, nagyszerűen kiegészítette a mártás!
Felszolgálónk megkérdezte, hogyan süssék a bélszínt, ennek megfelelően is kaptuk! Remek volt ez a fogás is, kivéve a sajtot, amit igazán sajnálok! Nem igazán értem, hogy egy jól elkészített, drága ételt miért kell elrontani ezzel a gyenge minőségű sajttal! ? Olyan volt mint a fűrészpor és a rágógumi keveréke. Ez az étel megérdemelne egy jó minőségű mozzarellát! A grillezett zöldségek rendben voltak, talán a karfiolt kellene kihagyni, vagy kevésbé előfőzni, mert az nem volt elég roppanós! Mindent egybevetve kellemes estét töltöttünk itt, kedves, figyelmes kiszolgálásban volt részünk, finom italokat kaptunk és a környezet is kellemes volt!
Győr belvárosában található ez a remek étterem, ahonnan kiváló kilátás biztosított a felújított Széchenyi térre. A hangulat az étteremben kellemes. Finomak az ételek, az adagok bőségesek. Egy apró megjegyezés, hogy a steak-et mediumra kértük, de inkább véres volt. A páromnak így is ízlett, így nem küldtök vissza. A kiszolgálás udvarias és gyors. Árakat tekintve átlagosnak mondható.
Győr belvárosában szerettük volna a szilveszteri ebédet elfogyasztani, és a Pálffy étterem hangulatos fedett, fűtött terasza vonzott minket. Végül nem ide ültünk. A kiszolgálás udvarias volt, és precíz. Egy hiba volt csak hogy a főételünket a szomszédos asztalnak akarták először felszolgálni, ezért nem adtam maximális értékelést.