Tegnap töltüttünk egy napot Gyulan a családommal . Ebéd időben menüt fogyasztottunk. Mint a gyorsasággal és az ételek izével is meg voltunk elégedve. Ezért ugy döntöttünk, hogy a vacsoránkat is ott fogjuk fogyasztani. Azt kell mondanom, hogy nem csalodtunk . Az ételek külalakjával és az izével is nagyon meg voltunk elegedve mindannyian.
Gyönyörű tálalás mellet az izek is nagyon el voltak találva. Gyors és kedves kiszolgálásra se panaszkodhatunk. Ha erre járunk , mi mindenképp befogunk tévedni a családommal. Csak ajánlani tudom.
Tegnap este vot "szerencsénk" egy vacsorát ennünk itt. A párom halászlét evett, mellé szűzérméket salátával, én ragulevest, sous vide tarját zöldbors mártással, köretnek tejfeles uborkasalátát. A levesek említésre sem méltók, a raguban a krumpli olyan kemény volt mint a kő, a halászlé meg enyhén pocsolyaízű, cserébe teli afrikai harcsa filé darabokkal, (egyébként paszírozott ponty és keszeg volt az alaplében).
A második fogásokra elég sokat kellett várni, de kár volt. A szűzérme ki volt klopfolva, agyon volt szárítva, kemény volt, rágós, hideg és élvezhetetlen. A hozzá tálalt fűszervaj nem is tudott ráolvadni, mert a megfelelő hőmérséklet hiányzott hozzá, azon kívül szerintünk margarinból volt, mert én elkövettem azt a hibát, hogy megkóstoltam. Igazán nem kellett volna, az íze kritikán aluli volt, és felragat a szájpadlásomra, a víz sem vitte le. A saláta viszont finom volt. A "szuvidolt" tarja borzalmas volt. Szintén kemény és száraz, elrágni, lenyelni alig lehetett, pedig igen jó fogaim vannak! Lehet, hogy csak divatból írták oda, hogy milyen módon készült, mert szerintem köze sem volt a sous vide elkészítési módhoz. Az uborkasaláta lelketlen volt, de legalább ehető, igaz a tejfel a közepén nagyon szomorúan festett. . . A zöldbors mártás. . . az valami fertelmes dolog volt, de legalább jó sokt adtak belőle. Valamiféle ételízesítő íze volt, talán leveskocka? Igaziból nem is vagyok rá kíváncsi. Mint a pincér sem volt kíváncsi arra, hogy meg voltunk-e elégedve az elfogyasztott ételekkel, mert megkérdezni csak azt sikerült, hogy kp vagy bankkártya a fizetési mód. Megpróbáltuk meggyőzni egymást, hogy azért annyira nem volt rossz, de nem sikerült. Mert elég rossz volt sajnos.
Ebédelni térünk be, és az időnk rövidsége miatt CSAK menüt ettünk. Rengetegen voltak az étterem teraszán, de szerencsére találtunk helyet. A pincérek futószalag szerűen szolgáltak ki, nagyon sok volt a vendég, látszódott, hogy azt sem tudták hol áll a fejük. AZ ebéd menühöz képest finom volt, de nem hagyott bennünk maradandó élményt sem az étterem hangulata, sem a kiszolgálás. Talán majd legközelebb, ha az étlapról választunk :-)
Már az asztalfoglalásnál borzasztó problémát jelentett a babakocsi elhelyezése a jóindulattal csak félig telt étteremben. A rendelés leadására 20 percet kellett várni... Az étel szerencsére finom volt.
2009-2012 rendszeresen jártunk ide és mindig elégedettek voltunk mindennel. Ma viszont a kiszolgáló hölgy nem flegma és barátságtalan volt. A húsok szörnyen el voltak sózva és nagyon rágósak voltak. A pacalnak enyhén savanykás íze volt. Egy óra sem telt el, hogy eljöttünk és most mind az öten gyomorfájással és hányingerrel szenvedünk. Remélem nem lesznek súlyosabb panaszaink.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Mi véletlenül tévedtünk be ebédidőben. Csak azt láttuk, hogy míg a többi helyen 1-2 asztalnál ülnek, addig itt szinte tele volt a terasz. . Párommal gondoltuk ez csak jót jelenthet:) nem is tévedtünk, nagy menü vásztékkal rendelkeznek, az ételek ízletesek, az adagok elegendőek, pedig nagy evők vagyunk:) a kiszolgálas kedves, udvarias és a tömeg ellenére is gyors volt.
Sokszor voltam már itt, általában kellemes benyomásokkal távoztam, kivéve egy halászlevet, az elég zűrös volt. Múlt szombaton is itt ebédeltünk, és bár elég sokan voltak (hétvégén vagy nyáron itt mindig sokan vannak)pikk-pakk ott volt a pincér és pikk-pakk a rendelést is megkaptuk. Az ételek finomak voltak,minden rendben volt.
Megjegyzem a személyzet évek óta nem változott, szokott jó szinvonalon teljesítenek a fiúk. Gyula varázslatos hely, de tényleg, kiváló éttermekkel, de aki tutira akar menni, mehet a Sörpincébe. A halászlevet azért nem javaslom.
Évente-kétévente egyszer ha el jövünk Gyulára, mindig fel keressük a Sörpince éttermet. Tetszik az étterem nagy a terasza sok asztal van mindig volt helyünk nem kellett várakozni. Az adag bőséges,finom. A kiszolgálás gyors,a pincérek kedvesek, barátságosak. Az árak jók. Csak ajánlani tudom! Vissza térünk legközelebb is! Elégedettek voltunk mindennel!