Több alkalommal is megfordultunk a Kemencés Csárdában, mivel nagyon szeretjük a hazai ízeket. És ezt csak fokozza hogy olyan környezetben tehetjük amely megjeleníti előttünk az igazi magyar múltat és kultúrát. A Fogások finomak és a hazai ízvilágot tükrözik. A kiszolgálás: udvarias,és gyors.
Igazi magyaros rusztikus csárda ahol megállt az idő. Finomak bőséges és dübbentős ételekkel. Jó kiszolgálással és barátságos személyzettel. Most jártam itt először de ha újra Hajdúszoboszlón járunk csak itt eszünk majd. A babgulyás és halászlé első osztályú ilyen finomat már régen ettünk.
Több alkalommal is ettünk a Kemencésben, mivel nagyon szeretjük a hangulatát, igazán mutatós a hagyományőrző berendezéseivel. Amit a legjobban készítenek, az a babgulyás, egyszerűen olyan náluk, amilyennek lennie kell. Ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Kár, hogy nem mindennel sikerült ezt a színvonalat hozniuk (pl.
a kacsa nem volt igazán finom), de ez sokkal felette áll az átlagszínvonalnak. A kiszolgálásra sem lehetett panaszunk, kedves, udvarias, gyors volt mindegyik pincér.
Már a magyaros, rusztikus berendezés hangulata magával ragadó. Soha nem hagyjuk ki, ha Hajdúszoboszlón járunk. Szinte mindig halászlevet eszünk, amiben még nem csalódtunk. A felszolgálók kedvesek, gyorsak. Korábban citera zene is volt, akkor mindig olyan sokan voltak, hogy előre kellett asztalt foglalni. A kenyérlángost is kipróbáltuk már, diétázóknak nem ajánlatos!
Amikor Hajdúszoboszlón járok, mindig betérek hozzájuk. Az étterem magyaros kialakítása nagyon hangulatos, mindig telt ház van, sok a külföldi vendég. Nyáron a teraszon kivetítőkön lehet nézni meccseket. A legjobb, hogy a kenyérlángost (bár nem olcsó)ott sütik előtted, a kemencében. Tiszta, rendezett az étterem, a felszolgálók kedvesek.
A csárda nagyon híres, ennek tudom be, hogy mikor mi voltunk teljesen zsúfolt volt. Sorba kellett állni, hogy asztalhoz juthassunk, erről egyébként nem tehetnek, azt hiszem a hely kinőtte magát. Viszont úgy éreztük, hogy ez a hangulat és az ételek rovására ment.
Abból indultunk ki, hogy több internetes fórum dicsérő értékelése alapján valamikor tényleg jó hely lehetett, vagy ha kevesebben vannak (nem a nyári főszezon) akkor lehet most is jut ideje a személyzetnek a megfelelő minőségre minden tekintetben. Kértünk egy kenyérlángost hárman előételnek, és az tényleg nagyon finom volt. Viszont a főételek nem nyerték el tetszésünket. Az én és a 18 éves fiunk választása ugyan nem volt rossznak nevezhető, de nem nyújtottak különösebb kulináris élvezetet. A párom székelykáposztája viszont élvezhetetlen volt, különösen a "hús", ami inkább zsírdarabokból állt. Félreértés ne essék, nem tartozunk a zsírmentes húsfogyasztók körébe, de a csak zsírt sem szeretjük. A személyzet sürgött-forgott, volt munkájuk rendesen, nem is volt idejük a kötelező mosolyon és gyors kiszolgáláson kívül, egy-egy barátságos megjegyzésre, vagy esetleges ételajánlásra. Amint elfogyasztottuk az ételt, már vitték is a tányért, és megkérdezték, hogy kérjük-e a számlát. Jobb helyeken ilyenkor megkérdezik, hogy kávét, vagy desszertet kíván-e a vendég. Még nem voltam olyan helyen, ahol a személyzet kérdezte meg, hogy hozhatják-e a számlát. Mi úgy éreztük, mivel többen állnak az utcán fogyasztásra várva, ezért igyekeztek a bent ülő vendégtől már-már megszabadulni üres helyekért. Az én véleményem, hogy ha megtelik a csárda egyszerűen tegyék ki a teltház táblát. Lehet csalódott lesz egy-két ember, aki nem tud a "híres" csárdában fogyasztani, de max másnap estére foglaltat asztalt. Mi fogyasztottunk, mégis csalódottan távoztunk. . .
Baráti társasággal voltunk, kenyérlángost fogyasztottunk. Finom volt, bőséges. A vörösbor viszont nem nem felelt meg a "származásának", jellegtelen, feledhető. A kiszolgálás: udvarias, gyors. Zsúfolt volt a helyiség, szellőzetlen, ételszagú. Az asztalok elhelyezéséből adódóan a vendégek feje fölött történt az ételek-italok továbbítása.
A párommal kétszer jártunk ebben az étteremben. Először az egyik hófordulónkon, aztán most idén Valentin napon. Nem voltak sokan, ennek külön örültünk. Amiket rendeltünk, az mindkétszer finom volt (nem véletlenül jöttünk vissza másodjára), bár a sültkrumplimnak volt egy kis hal íze, de kibírtam.
A hely hangulatos, először kint ültünk (tényleg kár a közvetlen forgalomért), aztán másodjára már bent a kemence mellett hátul. A kiszolgálással sem volt problémánk, összességében jó volt!
A berendezés hangulatosan népies, magyaros. A kiszolgálás korrekt, megfelelően gyors. A tálalás, szervírozás átlagos, "semmi cicó". Az általunk választott ételek (halászlé, kakashere-taréj-zuzapörkölt, rántott harcsafilé. . . )jóízüek, az adagok megfelelők voltak. Kérdésünkre a felszolgáló azt is őszintén megmondta, amit nem ajánlott "teljes szívvel".
Kicsik az adagok, átlagos a kaja, semmi extra. Van ennél jobb is Hajdúszoboszlón. Jó a hely "kiülős" része, bent sem rossz a borjúbőrös-kemencés dizájn, de igazából tucat a nyújtott szolgáltatás. Ha nem vágysz különösebb élményre, megfelelő. Nekem zavaró volt a főút forgalma, de ez igazán nem a hely "sara".