Eddig, minegyik szállodában nagyon szegényesen tudtam csak étkezni, mert a szinte mindenben van valamilyen formában laktóz (felvágottak, kolbászok, sajtok, keneyerek, zsömlék stb. ) Elmondtam, azt is hogy nagyon rosszul vagyok, ha laktóz kerül a szervezetembe. Kérdeztem, hogy megoldható-e a laktózmentes étkezésem, vagy vigyek magammal olyan ételt, amitől nem leszek rosszul. Azt is elmondtam, hogy tejérzékeny nem vagyok, így laktózmentes tejtermékeket, ehetek, illetve a laktórmentes tejtermékkel készített ételeket fogyaszthatom. Laktózmentes felvágottakat, sajtokat stb ehetek. A boltok kínálata ezekből már elég gazdag. Megígérték, hogy figyelemebe veszik és nem lesz probléma. Megkérdeztem, hogy elégséges-e, ha csak telefonálok, vagy írjak e-mailt is. Azt a választ kaptam, máris szól a konyhának de a biztonság kedvéért írjam le, és adott egy e-mail címet. Természetesen a fent leírtakat megírtam e-mailben is. Válaszként megírták, hogy levelemet továbbították a konyhának. Érkezéskor a recepcióst tájékoztattam, hogy én vagyok, aki telefonált és írt a laktózérzékenysége miatt. Nem tudták miről van szó, de azt mondta a recepciós hölgy, hogy szól a konyhának. Az első étkezéskor nem készültek a laktózérzékenységemre és szinte csak számomra tiltott dolgok voltak kirakva. Amikor szóltam, gyorsan csináltak egy rántott csirkemellet sült krumplival (mindenütt ezt csinálják) A következő étkezésekkor sem vettek figyelembe és minden alkalommal külön szólni kellett. Ott tartózkodásunk alatt, nem tudtam megenni egy szelet kenyeret, mert nem tudtam melyikben van laktóz. A reggelim főtt tojásból állt. A levesek majdnem mind tejjel készültek. Azt hiszem az étkezésem szempontjából tiszta haszon voltam a szállodának, hiszen nagyon keveset fogyasztottam. Szeretném felhívni a szálloda vezetőségének figyelmét, hogy én ugyan annyit fizettem, mint mások és mindent megtettem annak érdekében, hogy fel tudjanak készülni. A szálloda viszont nem tett semmit annak érdekében, hogy a kifizetett pénzemért megfelelően tudjak étkezni. Nem az étkezéshez kapcsolódik, de az ágyak meletti két lámpa használhatatlan volt, mert nem volt áram a konektorokban. A leírtak miatt nem vártuk ki a turnus végét és hazajöttünk hamarabb.