A Hunguest Hotel Hélios Anna és Benjamin épületei (melyeket egy fedett folyosó köt össze egymással) egy természetvédelmi ősparkban találhatók, Európa legnagyobb vízfelületű melegvizű gyógytava, a világhírű Hévízi-tó közvetlen közelében.
Februárban jártunk itt, első alkalommal. Túra után elfoglaltuk a Benjamin részben található szobánkat. Tisztaság, és rend volt, kicsit régies ennek a szárnynak a hangulata, pont ezért nagyon kellemes. Figyelmes kiszolgálást kaptunk mindenki részéről.
A portán kedvesen és gyorsan intézték a be/és kijelentkezésünket, az étteremben reggel, este bőséges és nagyon finom választék fogadott Bennünket. Ami elfogyott gyorsan és folyamatosan pótolták. Ha vki helyben akart süttetni magának finomságokat, a kedves séf gyorsan elkészítette. A wellness részben is jól éreztük magunkat, kint is és bent is. Kicsit régies volt itt is a hangulat, de a medencék és a környéke tisztán voltak tartva, csend és nyugalom fogadott Bennünket. Túrázások után, igazi feltöltődés volt. Ár/érték arányban is kiváló volt. Visszajövünk, de már a családdal. Mindenkinek ajánlom ezt a kellemes helyet. Üdv a Kéktúrázó Józsi és Csilla
12 év után 2 éjszaka 3 napot töltöttünk a szálloda Anna szárnyában, minden szolgáltatással, a wellnessel, a gyógyvizes medencével meg voltunk elégedve. Az ételek minősége, választéka főleg a reggelinél a 4 csillagos mértéket súrolja. Ár/érték arányban nagyon megéri.
Már többször pihentünk a Hotel Héliosban,nagyon elégedettek vagyunk, a wellness részleg nagyon kellemes,nincs zsúfoltság sem a szaunákban,sem a medencékben. A víz hőfoka is nagyon jó,úgy a kinti mint a benti medencében.Az ételek finomak, a személyzet kedves.ÁR/érték arányban teljesen jó. Csak ajánlani tudom.
Tökéletes volt minden, Főleg az ellátás az étkezés területénn, kiválo volt az étel. a menyisége, a minősége. és a tálalás. . Viszont a szállás az nemigazánn volt mefelelő, / ugy a tisztaság, és a szoba minősége. / dehát ezért a pénzért sokat nevárjuk. Összeségében, jovolt minden. jol éreztük magunkat a feleséggemmel. Tisztelettel: Biro Jozsef és felesége. / Benjamin - , részenn voltunk. /
A személyzet rendkívülien udvarias és segítőkész volt, az ételek minőségileg és mennyiségileg is kitűnőek voltak, jellemző volt az asztalok tisztasága. Egyetlen javaslat: a mézpergetők helyett célszerűbb lenne mézpumpa használata. A szobák tiszták voltak, minden tudnivalóról tájékoztató volt elhelyezve.
Nagyon jó a szálloda elhelyezkedése, könnyű odatalálni. Nagy a parkoló, így mindig lehet helyet találni. Nagyon kedves a személyzet, finomak az ételek, jó a fürdő.
Szívesen visszamegyünk máskor is. Jól éreztük magunkat, akivel bármivel kapcsolatban beszédbe elegyedtünk, készséges, segítőkész volt. /A pedikűrös hölgy különösen belopta magát a szívembe./
A szálloda a fürdőtől kb. 10 perces sétára van, szép környezetben. A szállodában nagy gyógyvizes medence is van, a kicsi élménymedence és wellness részleg mellett. Ugyan sokan lehettünk a szállodában, de a fürdőben és wellness részlegen kevesen, így elég volt a férőhely.
Sajnos az élménymedencét nem élvezhettük minden nap, mert elromlott valami berendezés, helyette 1-1 italkupont kaptunk a vacsorához (és a végén a parkolást, korai érkezést sem számolták fel). A személyzet mind a szállodai, mind az éttermi részlegen barátságos, az ételek választéka bőséges, nem hinném hogy lenne olyan, aki nem talál kedvére valót. Az Anna részben voltunk és a szőnyegpadlók (kopottak, foltosak), ajtók (nem jól szigetelnek) lassan cserére szorulnának. /Ugyan nem a szálloda hibája, de nem fér a fejembe, hogy a svédasztalos korlátlan ételfogyasztás mellett, miért kell még egyeseknek gyümölcsöt stb. csomagolniuk maguknak elvitelre. Szerintem ezért - hiszen benne van a "házirendben" - jogosan szólhat a személyzet. / Úgy gondolom még visszatérünk.
Közel 20 éves hévizi vendégeskedés után a Panorama szálló után kipróbáltuk a szintén Hunguest érdekeltségű Heliost is. Az ellátás,konyha,szolgáltatások közel azonosak, de itt a parkolás is megoldott. Gyógyászati kezelők, gyógyvizes medence, valamint saját wellnessrészleg is van (igaz kicsi élménymedencével. .
) Az egyetlen kényelmetlenség a belváros viszonylagos távolsága, ami mozgásszervi betegeknek nem előny. Ezt viszont meg lehet oldani a Dottó városnéző kisvonat használatával, ami a szállodától a piactéri parkolóig közlekedik. (Sajnos ezt későn tudtuk meg)
Kedves személyzet, nagyon finom és változatos ételek, nagyon jó wellnes és gyógyvíz, illetve tisztaság, gyors wifi jellemzi a szállodát. Minden korosztálynak szívesen ajánlom, a párommal nagyon jól éreztük magunkat.