2017. júniusában 5 nagyon kellemes napot töltöttünk itt (nagyszülők 10 éves unokával). Tudtuk, hogy milyen szálláshelyre megyünk, előző évben megnéztük és információkat is gyűjtöttünk. A szoba nem túl nagy, berendezése egyszerű (de sok a tárolóhely), tiszta és az ágynemű is rendben. A fürdőszoba nagyon kopott, de jól takarított.
Nagyon kellemes a parkosított udvar. A város központi, legszebb részén található. Az ételek finomak, változatosak. A pincérek figyelmesek, udvariasak, ők látják el a recepciós, felvilágosító feladatokat is. Nagyszerűen dolgoznak, dícséret és köszönet illeti meg őket.
Nekünk mindenféle téren megfelelő volt, sőt nagyon elégedettek voltunk mindennel, pedig sok éve járjuk az ország lehetőségeit, de ide nagyon szívesen jövünk vissza mindahányszor. Már harmadszor voltunk itt, de reméljük, még hamarosan megismételhetjük. A személyzet kedvességével, az ellátással és a lakhatással is igazán maximálisan elégedettek vagyunk. A város szépségét sem lehet megunni.
Nagyon jól éreztük magunkat a panzióban, szívesen visszamennénk, de annyi helyen nem jártunk még, és már 63-64 évesek vagyunk. . . Nem a panzió hibája, hogy 1 mozgássérült embernek fárasztó volt végiggyalogolni a sétálóutcán a Szentháromság térig, de kárpótolt a kedves, udvarias fogadtatás, kiszolgálás. . . .
Mielőtt mentünk láttunk 1 olyan véleményt, hogy a vendég fázott. . . Bevallom, éjjel kétszer is kinyitotta az ajtót a feleségem, hogy hüljön a szoba. . . Egyetlen kifogásunk: a mellékhelységben túl közel volt az ülőke a válaszfalhoz. . .
Párommal töltöttünk el ebben a kedves, hangulatos panzióban egy pár napot. Nagyon udvarias kiszolgálás,kényelmes szoba,finom és bőségesek ételek...Az időjárás ugyan nem volt a legjobb, de ennek ellenére sikerült felfedeznünk Kalocsát és környékét. Nagyon kellemes élményekkel tértünk haza!
Visszatérő vendégekként töltöttünk el ismét pár napot az Asztrik Panzióban. ( Welness Hotel Kalocsa belső udvarában lévő szobák!). Örömmel tapasztaltuk, hogy valamennyi dolgozó és a tulajdonos is vendég centrikusak. Finom házias ízek, hatalmas adagok, figyelmes kiszolgálás, tiszta környezet! Csak ajánlani tudom!
Ami negatívum:szűk, sötét szoba,ablaka hozzáférhetetlen, így éjjel csak az udvarra nyíló ajtón tudtunk szellőztetni / túlzott fűtés /. A fürdőszoba lehangoló. Viszont a szolíd reggeli után bőséges és nagyon finom volt az ebéd és a vacsora . / Olyan finom levest kaptunk egyik nap, amilyet még csak egyszer ettem.
/ A személyzet kedves, szolgálatkész-- egy kislány kivételével. Óriási előnye a panziónak az elhelyezkedése. Ha lesz még ilyen kedvező áron alkalom, visszajövünk.
Először voltunk itt, ár-érték arányban teljesen megfelelő volt. A személyzet készséges, az ételek finomak voltak (még az elutazás napján is kaptunk ebédet! ) A csodálatosan felújított nagytemplom és a püspöki palota mellett, központi helyen van a panzió. A porcelán manufaktúra könnyű sétával megközelíthető, végig a Főutcán.
A régi Kalocsa Hotel még átépités alatt. Meglepetésünkre nem szálloda, csak udvari kis szobasorok apró ablakokkal, amiket nem lehetett kinyítni. Villanygyujtás után teljesen be kellett sötétiteni, mert az utcáról és az udvarról is teljesen belátható volt. A személyzet nagyon udvarias, és az étterem nagyon szép. Az udvara is gyönyörű.
Sajnos a városi fürdő jó messze van a szállástól, de hétköznap lévén csak egy gyógymedence müködőtt, igaz nem voltunk többen 10 főnél, pedig az idő meleg volt. Kalocsa sétáló utcája meglepően egyedi és szép lett. Sikerült az összes muzeumot is bejárni. Összeségében megérte a 3 nap.
Kis csalódás a feltöltött képek és a valóság között. A felújított szobának a festése pereg le rendesen(a padló közelében) A zuhanytálca széle rozsdás. A bútorok szépek de például a mi szobánkat teljesen elfoglalta a francia ágy én úgy másztam fel mivel az én oldalamon nem volt hely, viszont nagyon kényelmes volt De felesleges volt az éjjeli szekrényből kettő mivel használhatatlan helyhiány miatt.
Az asztal mérete miatt az oldal szekrény is felesleges csak a fiókokat lehet használni igaz nincs is szükség arra a pár napra amit a vendég ott tölt. Az ablakon a szúnyogháló szakadt,a zár az ajtón nem működött ,kicserélték. Szóval egy frissen felújított szobától mást vár az ember. A képeken csodaszép világos és kényelmes szobát mutatnak hát ez sajna a mi szobánkra nem volt jellemző. . Az udvar képe megegyezik a közölt képekkel nagyon szép és kellemes. A kiszolgálás jó és valóban kedvesek,főleg a kis babát váró hölgy. Az étellel sincs probléma csak ne akarjon senki Brassóit enni mert az egy nagy tál gusztustalan odaéget aszott burgonyát pár szem hús cafatot kap,foghagymát nem ismeri a szakács Sajnos mi visszaküldtük gusztustalan ehetetlen volt A krumpli még a látvány mellett keserű is volt. Nagyon szerettem volna megetetni a szakáccsal,vajon meg bírta volna kóstolni a saját kreációját,Mikor szóvá tettük még ők voltak megsértődve. Még annyi hogy a visszaküldött brassói helyett én nem kértem semmit a sógornőm az kért mást de nem azt kapta amit kért, mikor szóvá tette a kislány nagyon udvariatlanul letorkolta. Hogy ezt kérte és kész,otthagyott minket ezek után szóhoz sem jutottunk. Mondanom sem kell ezek után nem voltunk kedves vendégek. Vége volt a vendégszeretetnek. Mindennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Azért az árért amit fizettünk ez járt. Még lehetséges hogy visszatérünk és meg sasóljuk a változásokat. Mivel még sok látnivaló van amit szeretnénk megnézni. . .
A hírdetés nagyon kíváncsivá tett bennünket,ezért is,na meg azért is mentük ebbe a városba,mert még nem jártunk ott. A szállás picit lehangoló volt,pedig az épület maga régen biztosan szép és elegáns lehetett. A kert hangulatos,este különösen jól festett a lámpafényekkel. A szoba levegőtlen de tiszta volt.
Igaz a falak sajnos kissé vizesek. Ventilátor segített a levegő keverésében. Mivel földszinti szállásról van szó,nem igazán tudtuk éjszakára nyitva hagyni az ablakokat,mert nem éreztük biztonságosnak. Az utcafelé egyáltalán nem nyitottunk ablakot,az udvar felé csak résnyire. Az ételek finomak voltak,bár az utolsó vacsoránál érdekes volt a mennyiség a rántottpatiszonból 3 karika. Nem viccelek. 3 karika. Madárétkű embernek biztosan elég volt. Viszont a többi étel aránylag kiadós. A reggelinél csak a tojásrántotta számított,a többi egyszerű felvágott,hát,hanyagolható. A teához a mézes flakon ki volt helyezve,de nem volt benne semmi. A város maga szép és rendezett. A fürdő ugyan nagyon eldugott helyen és elég lerobban állapotban volt,de a masszírozás mindent vitt. Ha visszamegyünk egyszer,e miatt tesszük majd. Az épületen nagyon megesett a szívünk,mert többet érdemelne. Nagyon kellemes lehetett itt jó állapotában. Reméljük,valaki felfedezi benne a lehetőséget s mivel a templomot és környékét is éppen felújítják,talán erre is szánnak egy kis pénzt,hogy régi fényében tündökölhessen a város központi helyén !