Többnyire csak foglalás alapján fogadnak vendégeket, vagy a beesőket akkor ültetik le, ha biztosítottnak látják a megfelelő kiszolgálást. A fogadtatás profi és kedélyes. A személyzet minden tagja nagyon kedves és hozzáértő. Az italválaszték a borok tekintetében bőséges és kiválóan összeállított, a többi elég gyenge.
Az ételek nap mint nap remekül vannak kitalálva, mindenki választhat ízlése szerint. A konyha modern felfogású, visszafogottan bánnak a fűszerekkel, azaz hagyják érvényesülni a kiváló alapanyagok ízét. A kávé nem tudom, hogy miből készül, de elég jó.
A Káli medence Magyarország egyik gyöngyszeme, amikor csak tehetjük, elmegyünk ide, akár a Balatonnál nyaralunk, akár Sárváron, de önálló utat is megér. Köveskál pedig a régió gasztro-központjává kezd alakulni, szerintem nincs Magyarországon még egy ilyen kis falu, ahol ennyi jó étterem van. Ezek közül is kiemelkedik szerintem a Kővirág.
Rendkívül hangulatos kerthelyiség, nagyon finom, szezonális ételek, idén nyáron pl. egy olyan különlegesen finom tökkrémlevest ettem, melynek a mai napig itt van az íze a számban. De minden alkalommal sikerül találni valamilyen sokáig emlékezetes ételt. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Barátokkal látogattunk el az étterembe, hiszen már rengeteg jót olvastunk róla. Igaz, az utóbbi időben többször csalódtam a sajtó által fantasztikusnak híresztelt konyhákban - meggyőződésem, hogy a személyes kapcsolatok többet nyomnak a bírálat mérlegén, mint a valós teljesítmény. Ebben az esetben azonban nem így volt.
Bűbájos falusi udvar, remek, figyelmes kiszolgálás és nagyon finom ételek. Az adagok tökéletesek voltak. A paradicsom és a cukkinikrém leves friss és üde, a fogas zöldborsópürével és a zöldbabfőzelék laskafasírttal kiváló. Szerencsére belénk fért a desszert is. Egy pici megjegyzés csupán: a vendégeknek kényelmesebb lenne, ha kézbe vehetnék az ajánlatot, hisz a távolabbi asztaloktól nem olvasható a tábla és kicsit kényelmetlen más asztala mellett téblábolni, míg eldönti a vendég, hogy mit válasszon. Biztosan máskor is jövünk!
Tavasszal jártunk barátaimmal az étteremben, de annyira megtetszett a hely, hogy másnapra is oda foglaltattunk asztalt. Csak észak-balatoni borokat találunk a borlapon, ami azért is remek, mert így a helyi termelőket támogatják, a helyi turizmusra építik marketingjüket. Őszintén, nem így kellene a legtöbb étteremnek?
A hely nagyon hangulatos, mind a külső udvari rész, mind pedig a belső helyiség. Az ételek nagyon finomak, megfizethetőek és nem mondanám, hogy kis adagokkal szúrnák ki az emberek szemét. Folyamatosan telt ház jellemzi, így ne nagyon menjünk csak úgy oda, próbáljunk asztalt foglalni.
A Kővirág étteremben hasznos az előzetes asztalfoglalás! :) Csak a szerencsének köszönhettük, hogy volt egy két személyes szabad asztaluk. DE utólag is hálát adunk az égnek, hogy volt. . . Minden egyes alkalommal, amikor eszünkbe jut az a csodás zöldborsó krémleves azzal a márványsajttal.
Sümeg felé utaztunkban ejtettük útba a vendéglőt. Még a nyár folyamán olvastam egy heti lapban a Kővirágról és már akkor eldöntöttem, hogy látni szeretném. Nem ért csalódás. Pontosan az a hangulat fogadott, amire számítottam. Az a fajta hely, amitől jó kedve lesz az embernek és elhiszi, hogy mégis szép az élet.
Hangulatos, barátságos, vonzó, finom az egész hely:) Nem tipikus, hanem egészen különleges. Tetszik, hogy nincs állandó étlap, mert mint mondták napközben is változik az ételkínálat. Nincs rántott szelet, de van dödölle gombával és kápiaszósszal. Van finom fűszeres olaj-mártogató saját sütésű friss, magos kenyérrel, amíg a kért étel elkészül. Van házi meggyszörp mentával és van finom házi bor. Igazi életörömet sugárzó hely. Szerettük. És nem csak mi, ugyanis mint kiderült célszerűbb lett volna előre asztalt foglalnunk, mert ez a hely vasárnap délben tele van. Pedig a Fő útról nem is látszik. Gyanítom, hogy ennek a helynek a neve szájról-szájra terjed. Én is ajánlani fogom mindenkinek, akit szeretek, és akinek azt kívánom, hogy érezze jól magát.
Kivàló hely azoknak akik többre vàgynak mint ràntott szelet,cigànypecsenye szinvonal. Nagyon kifinomult îzek egy letisztult formátumu környezetben. Olyan mintha màs dimenzioba lèpne az ember ami a pincèrnőn is làtszik (ami számunkra negatîv) . Összegèbe vève nagyon jó hely.
Férjem nagy kedvelője a jó ételeknek és jó éttermeknek. Bárhová kirándulunk, előre felkészül a környék étterem választékából. Így kerültünk a Kővirágba kirándulás közben ebédelni. Amire nem készültünk fel, hogy célszerű lett volna időpontot foglalni, főleg három gyerekkel.
Azonban a személyzet tökéletes udvariassággal ajánlott választási lehetőséget. Ez volt az első kellemes csalódás, hogy nem küldtek el két szóban - "nincs hely" - (mint előző nap egy másik felkapott és ettől szerintem nagyarcúvá lett Balaton környéki étteremben), hanem elgondolkodott a főpincér, hogyan is tudná megoldani a helyzetet. Mivel az egyik asztalt egy órával későbbre foglalták, helyet is foglalhattunk. Az ételek minősége tökéletes, az adagoknak nem kell nagyobbnak lenniük, nem értem mások miért kifogásolják ezt, az egészséges mértékű mennyiség kerül a tányérokra, főleg, ha valaki több fogást is választ. A kiszolgálás udvarias, figyelmes, a kerthelyiség a nyári melegben is árnyas és kellemes. A gyerkőknek, míg mi befejeztük az ebédet, csodás lehetőséget adott a megmászhatóvá alakított fa az udvar hátsó részében. A kialakítás, a berendezések álmodozóvá teszik az embert, a hangulat egyedi és kevés helyen tapasztalható. Fényképen nem tudnám visszaadni ezt a hangulatot.
Ha röviden kellene jellemeznem, azt írnám gyönyörű. Nincs hosszú étlapja, de nem is szabad olyan helyen enni, ahol 48 féle főétel szerepel az étlapon, ott egészen biztos nem friss alapanyagokkal dolgoznak. No, itt ettől nem kell félni. :) A hely légköre szuper, tényleg Provence -érzete van a vendégnek.
Az ételek finomak, frissek, talán kicsit kicsik az adagok, legalábbis egy férfi nem biztos, hogy jóllakottan távozik. A túrógombóc ellenben verhetetlen, már csak ezért is érdemes lenne ellátogatni.
Ezt látni kell és át kell élni. Kívülről egy régi parasztház, boltíves ódon kapubejáróval, udvari, falba épített kemencével. Ám ha a kapun belépsz, egy valódi kis ékszer. Mintha Franciaország egy eldugott kis falvában járnál, ahol híres séfek készítik a vacsorát a városból kiérkező nagyestélyis vendégeknek.
Nem kell megijedni, itt nem előírás a nagyestélyi, de a helyfoglalás ajánlott. Az étlap a kőfalra kifüggesztett táblán olvasható: előétel, főétel, desszert. A tálalás profi, az adag éppen elég, hogy kellemes emlékkel és ne emésztési problémákkal távozz. Mint ahogy József Attila írja a Kínálgatóban: "Ne feledd, hogy régi szabál: Csak mértékkel egyél, igyál. " Aki arra jár, feltétlen próbálja ki!