Magyarország harmadik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Az 1927-30 között, eklektikus stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.
A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja.
Remélem sokan eljutnak a jövőben ebbe a csodálatos környezetben lévő kitünő szállodába. A pihenésre, kikapcsolódásra keresni se lehet megfelelőbb helyet. A csodálatos Hámori tó, a kisvasuttal megközelithető pisztrángos, Diósgyőr várával, Miskolc és a tapolcai barlangfürdő közelsége, aki csak teheti ott a helye !
Az elmúlt nyár legszebb három napját töltöttem itt a párommal. A szálloda patinája, eleganciája, színvonala, a személyzet figyelmessége és udvariassága megragadó volt. Az általam előzetesen kért, emeleti sarokszobát kaptuk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Hámori tóra. A hotel konyhája, a büfé reggeli és vacsora nagyszerű.
A wellness részleg minden igényt és kényelmet kielégített, a rendezett. gondozott kertben a napozás csodás volt. Külön köszönet, hogy a recepció lehetővé tette a toronyban a szálloda történetét bemutató kiállítási szoba megtekintését, valamint a toronyból a csodás panoráma látványát.
Nagyon jól éreztem magam Gyerek barát tiszta szép. Gyönyörű környezetben. Éterem kiváló az étel változatos és finom a felszolgálok figyelmesek és kedvesek a recepciósok minden kérésünkre figyeltek és meg is oldották. Kis babával voltunk és minden kényelmet meg kaptunk. A fürdőben nem volt tömeg a víz tiszta volt és kellemes meleg. Kiváló volt. Ide remélem hogy még vissza fogunk menni.
Kedvesemmel nagyon kellemes, romantikus 3 napot töltöttünk a hotelben, nagyon jól éreztük magunkat, tökéletes hely a kikapcsolódáshoz! A környezet, a hotel gyönyörű, a szolgáltatások rendkívül színvonalasak, mind a wellness részleg, mind a félpanziós ellátás bőséges, változatos, és nagyon ízletes! Ajánlom Mindenkinek! Remélem lesz még szerencsém újra eljutni. . :)
Húsvétkor az utolsó pillanatban találtuk ki, hogy elindulunk. Csak egy padlásszobát tudtak adni de teljesen rendben volt. Sőt romantikusabb volt. A tóra néző ablakokkal. A szálloda nagyon szép, tiszta mintha időutazásban lenne részünk a múltban. A wellnes részleg jó a kert gondozott. A vacsora átlagon felüli.
Húsvéti terítékkel apró meglepetésekkel. ( a süteményeken sárgarépa marcipán dísz, barka az asztalon. ) Reggeli kávézás a kertben madárcsicsergéssel. Igazi kikapcsolódást nyújt a környéken sétálás csónakázás a tóban. Ide mindenképpen vissza kell mennünk.
Nagyon jól éreztük magunkat a márciusi hosszú hétvégén. Gyönyörű, festői környezetben helyezkedik el a szálloda. Kifogtuk a hatalmas havazást ami még varázslatosabbá tette a helyet. A reggeliről ill. a vacsoráról csak elismerően tudok nyilatkozni, bőséges, ízletes, változatos, egyszerűen lenyűgöző. Minden elismerésem ezért.
Igazából minden rendben volt. Patinás régi múltra visszatekintő szálloda. Azoknak ajánlom, akik direkt erre vágynak. Ódon kastély jellege romantikus és (feleségem szerint) kicsit már félelmetes. Szobák ok, wellness ok, személyzet nem volt olyan mosolygós, mint vártuk, de ezt betudtuk a rossz időnek. Mi is egy kicsit le voltunk hervadva.
Mindennel tökéletesen elégedettek voltunk és fantasztikus volt a hétvége, egyedül a vacsora ételválasztékánál javasolnék több kímélő, húsmentes (vegetáriánus vagyok) valamint könnyebb, gyerekbarát ételt. Köszönjük Hotel Palota!
Jó: személyzet zömében segítőkész. A svédasztalos reggelinél többféle (4 féle ) rostos lé volt, több kávé automata üzemelt az ellátás érdekében. A pincérek a kiürült meleg ételt gyorsan feltöltötték, de a hideggel ( sajtok szalámik ) alig foglalkoztak. Nem tetszett : edények egy része mosatlan ( tányér, kés ) 3 tányért vettem elő mire találtam rendesen elmosogatottat.
Első nap kértem rostos meggylét vacsorához, a tetején tempózott valami fehér, a pincérnek szóvá tettem, mire még 2 pincér kellett ahhoz, hogy eldöntsék kapok másikat. . . ( lehet ugyanazt hozták, csak lekanalazták a tetejét. A tojás rántotta félig sült, és ropogott benne a tojás héj. A nagy medence épp karbantartás alatt volt.
A szálloda méreteihez képest kicsi a wellnes részleg! A szoba is elég kicsi volt és ahhoz képest, hogy igyekeztem időben szobát foglalni, mégsem sikerült tóra néző szobát kapni, igaz a kert is gyönyörű! Tetszettek a zenés esték és reggelek! Az étterem csodálatos hangulatú, bár a kiszolgálás hagy némi kívánnivalót maga után.
Az ottlétünk alatt meghirdetett esti programot kissé faramucinak éreztük. Ugyanis kifizettük a hétvégét félpanziós ellátással és a programon való részvétel feltétele, hogy fizetni kellett volna pluszba a vacsorát! Hogy is van ez? ! Ezt leszámítva, egyébként minden egyéb másban nagyon elégedettek voltunk! Van egyfajta varázsa a helynek! Ajánlani tudom mindenkinek!