A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az Art Deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal és kiváló wellness szolgáltatásokkal.
Ugye így kezdődik a kevésbé fiatalok számára ismert nóta és így is folytatódik, ha az ember ebbe a szállodába látogat. ". . . oda van a kicsi tanyám csinálva, Jöjj el hozzám édes rózsám, nézd meg az én kicsi tanyám, a Maros-menti fenyveserdő aljába. " Persze ez nem a fenyveserdő aljában van, hanem egy kisváros gyönyörű központjában.
Szerencsére egy magyar ember találta meg ennek a hangulatát, rendkívül ügyesen beillesztve a házak közé, és méretéhez viszonyítva mindent tud. Ami a fürdővel való összeköttetést illeti, talán magyar vendégek miatt jobb is, hogy nincs közvetlen átjárási lehetőség, így fel kell öltözni az étkezésekhez, és nem kell kiírni a szálloda honlapjára, mint oly sok esetben - "Kérjük kedves vendégeinket, hogy az éttermet az alkalomhoz illő öltözetben látogassák". Ha van alkalomhoz illő öltözetünk, amit nem szégyellünk , akkor látogassuk meg ezt a gyönyörű helyet.
Egyszerűen lenyűgöző szálloda. Az elhelyezkedése remek, minden közel van: gyógyfürdő, városközpont, emlékhelyek. A szálloda megjelenése elegáns, korszerű, a szoba felszerelése osztályon felüli. A kiszolgálás rendkívüli volt, a pezsgős reggeli pedig pazar! A szálloda wellness részlegét nem használtam.
A GPS körbe vitt bennünket, de végre megtaláltuk, sőt még ügyesen egy parkolónk is lett. Az épület régi, de felújított, nem válik ki a környezetből. Beléptünk, és fokozatosan más világba értünk. A belső építészet . . . nem találok szavakat minden illik a külsőhöz, mégis a 21. század teljessége is itt van.
A recepción csodálatos mosoly az előkészített papirok kulcs fogadott minket, (pedig korábban értünk oda, s nem várakoztattak bennünket) természetesen a kártyánkkal be tudunk állni a zárt parkolóba az udvarra. A szoba tökéletes minden kényelemmel. Átragadt ránk egy nyugalom. S következtek a csodák. . . a Wellnes rész . . . gyönyörű, de hogy a finn szauna ablakából a Hagymatikum kupoláit látni. . . S az étterem összeillő színeivel, vonalaival ritka kényelmes és odaillő székeivel . . . már csodálatos. És egy kis helyen felterítve a svéd asztalos vacsora, hogy ne zavarja a belső harmóniát. Az ételek. . . igen ez SZAKÁCS függő. . . a 4 étkezés alatt nem találtunk olyan ételt amire bármi kis rosszindulatú megjegyzést tudtunk volna tenni. Harmónikus fűszerezés, nincsenek a konyhai kis hibák. Szeretnénk itt is gratulálni a szakácsnak és a konyha személyzetének! Természetesen a személyzet mindenhol kedves, szolgálat kész, s "belülről" mosolygós. Köszönjük az ajándék fürdő belépőt, hisz ki nem hagynánk a Hagymatikumot, ha csak egy kis tér választja el a Hoteltől! Csodálatos 3 napot töltöttünk ott! S egy szép gesztus: nőnap reggelén nem bekészítve, hanem személyesen átadott virággal köszöntöttek. Az eddig megismert a négy csillagos szállodáink közül magasan kiemelkedik ez a szálló, mind belsőépítészete, mind személyzete szempontjából. S kedves utazótársaim: halkan megjegyzem, még az áraik is kedvezőbbek!
Céges szervezésben, munkacéllal érkeztem/érkeztünk 2016. januárban, 1 munkanapi éjszakát eltöltve. A négy csillag csak azért nem 5 nálam, mert nincs a Hagymatikummal közvetlen, fedett összeköttetés (bár utóbbi nekem igencsak csalódás volt, funkcionálisan).
A személyzet kimondottan kedves (nem a 'trenírozott-féle', mereven-kimérten udvarias, hanem eleve, ez nálam 6-csillag), a hely belülről modern, igényes, kimondottan szerethető; a szoba tökéletes (és kifejezetten csöndes! ), étterme, konhyája is erősen megfelel a 4-csillagtól elvárhatónak. Erősen ajánlott:)
Grand Hotel Glórius a pihenni vágyók mennyországa. A gyönyörű környezet, a Hagymatikum fürdő közelsége, a kiváló ételek kielégítik a szürke hétköznapok elől elbújni vágyó vendégek minden igényét. Hazai hotelek közül itt találkoztunk az egyik legkedvesebb, legbarátságosabb személyzettel, mindenki kedves, mosolygós, udvarias!
A szobák nagyon szépen berendezettek, kényelmesek, ideális méretűek. Reggelik és vacsorák is változatosak, finomak. Minden korosztálynak idális kikapcsolódást biztosít. Csak ajánlani tudom. :)
Véletlen böngészés közben találtam erre a szállodára, és nagyon szerencsés választásnak bizonyult. Nemcsak mert még nem jártam Makón, hanem mert azon túlmenően hogy tökéletes enteriőrben és ellátásban részesített minket, Makó megismertetésében is komoly segítséget nyújtott.
A hotel a város központjában helyezkedik el, ennek ellenére nem volt zajos, a szobánk a hátsó, nyugodt teraszra nézett. Berendezésében igényes, személyzetileg nagyon figyelmes, szolgáltatásokban kiváló minősítést kapott tőlem minden tekintetben. Az ételválaszték és minőség kitűnő, a kiszolgálás minden tekintetben kimondottan vendégbarát. Nagyon szimpatikus volt a vezetés részéről történő szivélyes fogadtatás is, a lehetséges programok és látnivalók ajánlásával. A csomaghoz fürdőbelépő járt a szomszédos Hagymatikum gyógy és élményfürdőbe, a József Attila Múzeumba (ahol remek "idegenvezetőként" vettek körül szintén minket) és egyéb kedvezményes belépők vásárlására is lehetőséget biztosítottak. A tetőn található nyitott nagy teraszról szép látvány nyílik a városra és a Hagymatikumra, békés társasági helyszín a kanapékkal-asztalokkal, (nem utolsó sorban a külön mosdóval, és a dohányosok számára biztosított dohányzó lehetőséggel) vagy jó akárcsak elüldögélni az esti fények árnyékában. Mivel több szezonális programról lemaradtunk a késő őszi zárva tartás miatt, (nem is gondoltunk ennyi lehetőségre )feltétlenül visszatérünk még ide, de akkor nemcsak egy hétvégére.
A Grand Hotel Glorius-ban 1 éjszakát töltöttünk a Párommal. Kellemesen éreztük magunkat. Makó központjában a Hagymatikum fürdő szomszédságában, mégis csendes helyen lévő Hotel hangulata, tisztasága, a személyzet udvariassága, segítőkészsége, az ételek minősége, a felszolgálás gyorsasága, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy jól teljen az idő itt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Kisfiammal 2 éjszakát töltöttünk itt. Még sehol máshol nem éreztem azt, hogy valóban a vendég az első. Kedvesek voltak a recepción, a tetőről szép a kilátás. Közel a fürdő. Az étteremből csodaszép világító szökőkútra lehet látni - mondjuk ez nehezítette a kisfiam egy helyben tartását a vacsora alatt :).
A felszolgálók pedig nagyon kedvesek. A parkoló tágas. Egy kis gyermekkuckó még barátságosabbá tudná tenni, de így is tökéletes volt.
Grand Hotel Glorius válasza
Kedves Vendégünk,
Örömünkre szolgál, hogy megtisztelt minket bizalmával és vendégül láthattuk szállodánkban családjával. Köszönjük a pozitív visszajelzést. Fontos számunkra, hogy vendégeink elégedetten és élményekkel telve távozzanak szállodánkból. Bízunk benne, hogy mihamarabb visszatérnek hozzánk.
2015. május 21., Grand Hotel Glorius, értékesítési vezető
A Grand Hotel Glorius Makó központjában a Hagymatikum gyógyfürdő mellett található. Belépve a főbejáraton a lila fénybe öltözöztetett élőtér és az alig észrevehetően eltakart étterem a huszas - harmincas évek hangulatát idézi. A recepción kedvesen fogadnak, precízen elmagyarázzák a tudni valókat, hamar megkapjuk a kulcsot.
A szoba kellemes, a fürdőszoba tágas. A tetőteraszról nagyszerű kilátás nyílik az ellenfényben fürdő Hagymatikum sok-sok kupolájára. Kipróbáljuk a fitness - welness részleget. Az előtér, pihenő nagyon hangulatos. A kétféle szauna elmegy. Hiányzik valamilyen vizes megoldás. (Medence, peszgőfürdő. ) A fitness termben jól szórakozunk saját magunkon. Van két futópad, egy járógép és egy fekpad súlyzóval. A vacsora a hétköznap ellenére választékos, jó ízű és nagyon jól esik a hosszú nap után. A pezsgős reggeli a világ legjobb dolga! A választék átlagos a kiszolgálás átlagon felűli. A pincér nagyon kedves volt, programokat ajánlott, útba igazított. Igazi házigazda volt. A Hagymatikum belépő kellemes ajándék. A szaunákat külön díj ellenében vehettük igénybe. A felöntés szertartása igazi élmény volt. Szerencsére április utolsó harmadához képest csodálatos időt fogtunk ki. Nagy örömmel fedeztük fel a nagyszerű Makovecz Imre csodálatos alkotását, a Hagymatikum gyógyfürdőt. Este megpróbáltuk felfedezni az építész más műveit is. A József Attila Gimnázium előtt sétálva a helybeliek egy képviselője nagyon kedvesen beinvitált, nézzük meg a "mester" egyik művét a tornatermet. Igaz, hogy beázik, de impozáns. Az autóbusz pályaudvar éjszakai kivilágításban, nagyon izgalmas. A második regggelen a kedves pincér a pezsgő mellett ajánlotta a lombkorona sétányt a Maros partján, mint érdekes látnivalót. Valamint Makó szülöttének, Galamb Józsefnek a Ford T modell tervezőjének az eredeti autót bemutató kiállítását. A lombkorona sétányt választottuk. Nagyon érdekes a mind magasabb szinteken élő növény és állatvilág bemutatása. Mindent összevetve, csak ajánlani tudom Makót, mint érdekes úticélt a hazánkon belüli szépségek iránt fogékony és azt megismerni szándékozó utazóknak. Ui. : Figyelem! Makón a hagyma hazájában is szebb az osztrák zsákos hagyma, mint az igazi makói. Mi mégis a piacon igazi kistermelőtől való makói hagymát kerestünk ajándékba a kollégáknak.
Grand Hotel Glorius válasza
Kedves Vendégünk,
Köszönjük megtisztelő értékelését. Mindig izgalommal tölt el minket egy-egy értékelés elolvasása és igazán nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen részletes, precíz leírást kaptunk. Boldogan tapasztaltuk, hogy elégedettek voltak szállodánkkal, a fürdővel és a várossal is.
Szavaiból kitűnik, hogy városunk kiváló kikapcsolódási lehetőségeket tartogat a pihenni vágyóknak a fürdőn túl is. Meleg szívvel várjuk Önöket vissza a jövőben is és bízunk benne, hogy látogatásaik után hasonlóan kedves szavakkal kényeztetnek minket. Köszönettel és üdvözlettel.
2015. május 21., Grand Hotel Glorius, értékesítési vezető