Családias jellegű éttermünk egész évben negyven személy részére nyújt kulturált étkezési környezetet. Hangulatos fedett teraszunk tavasztól késő őszig további húsz vendég részére biztosít éttermi szolgáltatást. Kerthelyiségünkben, a vén diófa alatt, forró nyári napokon negyven személy részére tudunk kellemes, árnyas, hűvös helyet biztosítani.
Az állandó étlap mellett napi kínálatunk közel két tucat finom, házias jellegű ételt ajánl vendégeink számára. A délelőtti órákban lehetőség van egy kellemes reggeli elfogyasztására is, itt kell megemlítenünk, hogy a szállás ára a reggelit nem tartalmazza.
Kétszer jártam ebben az étteremben. Első alkalommal nagyon elégedetten távoztam, ezért ismételtünk újra. Legutóbb sajnos negatív élményben is volt részünk. Ünnepi ebédre érkeztünk az étterembe. Elég kicsi, így előzetes foglalásunk volt. Picivel hamarabb is érkeztünk a biztonság kedvéért. A legkisebb asztalhoz ültettek minket (4 fő).
Mikor tudták, hogy 2 személyes tálakat rendelünk és szinte nem, vagy alig fog elférni a kis asztalon, akkor sem változtattak ezen és ajánlottak más alternatívát. Pedig lett volna, volt olyan asztal is, ahová később érkeztek és ami sokkal nagyobb is volt, mint a miénk ráadásul kevesebben is ültek végül oda. Mi pedig végig küzdöttünk kicsiny asztalunk hátrányaival. Még az italos üveget is el kellett vitetnünk és gyorsan meginnunk, hogy elférjünk. Az ételek rendben voltak. Nem kiemelkedő, de egy erős átlag. Ár-érték arányban rendben van. Az egyik pincérnő nagyon elvette a kedvünket, hangulatunkat. Többször érzékeltette, hogy örülne, ha sietnénk és távoznánk is mielőbb, hisz hétvége, csúcsidő. Persze nem mondta ki mindezt, de cselekedetei folyton erre utaltak, ami nagyon zavaró volt, főleg úgy hogy nem ettünk lassan és tartózkodtunk sokat az étteremben. Tisztában voltunk a hely negatívumával, hogy túl kicsi és nagy a forgalom, így magunktól is igyekeztünk sietni, hogy ne tartsuk fel a helyet, de a hölgy sürgetésre sarkalló megnyilvánulásai teljesen elvették a kedvünket a helytől.
Kulturált a személyzet udvarias, a kiszolgálás gyors, a konyha is jó! Az árak megfizethetőek. Annak ellenére, hogy meglehetősem későn érkeztünk az étlaporól minden volt és kedvesen fogadtak! Ehatároztuk a bartainkkal, hogy ha legközelebb erre járunk megint betérünk és a helyet ajánlani fogjuk másoknak is.
Az első étteremben [Moderálva - a szerk. ] történtek után a Rigóba bandukoltunk át. A terasz bár hűvös volt, de még picit odasütött a nap. Az italos hamar jött, felvette a rendelést, a főpincér is hamar érkezett, ő is felvette.
A mögöttem rendelő érdekes fiatalemberrel történő beszélgetéséből azt vettem ki, hogy tudja mit szolgál fel, tisztában van az ételek tartalmával, elkészítési módjával, és nincs híján sem a türelemnek, sem a humornak. Az étel finom volt, és bár én nem, de a párom jóllakott teljesen. Éhen én sem maradtam, de a bakonyi szelet nem olyan tömős, mint a rántott husi. Konstatáltuk, hogy jól főznek, a legolcsóbb hely a faluban, a mosdó tiszta, ez lesz a kedvenc helyünk Mátrafüreden.
Gyöngyösi révén elég sokszor keressük fel a màtrafüredi feketerigó éttermet. Egy remek kisvendéglő kedves emberekkel, egyszerű de finom, és laktato fogàsokkal elérhető àron. Bàrkinek ajànlom aki egy gyors és finom ebédet szeretne elfogyasztani .
Az ár érték arány kitűnő. Nagyon finom volt minden! ! ! A tejszínhab nagyon műanyag volt a capuccino-hoz, de ez a legkevesebb. A pincér udvarias, szolgálatkész, de kicsit karót nyelt. :) Mindemellett bármikor ismét betérnénk enni! Mi tárkonyos nyúlragulevest , brassóit, és borjúpaprikást ettünk sztrapacskával. Köszönjük a szakácsnak és a személyzetnek!
Kétszer jártunk Mátrafüreden 1-1 napra. Ebédelni mindig ide tértünk be. A fő úttól nincs messze a központban van. Jó időben a kertes árnyékos udvaron lehet tartozkodni. A menű változatos és bőséges, kiszogálás kiváló az ár megfelelő . Ha erre járunk biztos,hogy betérünk egy ebédre. Ide kirándulóknak javaslom,az ismerőseimnek mindnek ajánlom az éttermet
Nincs olyan évszak,hogy ne mennénk a Mátrába,ill. Mátrafüredre. Kicsi,de varázslatos település,bőven van látnivaló is. A Fekete Rigó éttermet kb. 12éve fedeztük fel a feleségemmel és már az első alkalommal eldöntöttük,ha Füredre jövünk csak itt eszünk!
Tiszta asztalok,udvarias kiszolgálás,nagy és minden igényt kielégitő étel és italválaszték és ami fontos,hogy mindez korrekt áron. Mivel elég nagy a kerthelyisége csoportoknak is ajánlom. A fenyőfák ágain néha mókust is lehet látni. Aki Mátrafüreden jár,ne hagyja ki ezt a kulináris és természetközeli élményt. Főszakács.
Az ételekkel és az árszínvonalal meg voltunk elégedve. A panzió vendégei, és az előre bejelentett csoportok mellett sajnos huzatos asztalok jutnak a beeső vendégeknek. Az élap elég bő: A, B, C napi menü és hei ajánlatok is szerepelnek rajta. Van jó pár sokkal rosszabb éterem is az üdülőhelyen, akol nem láttuk egy szem vendége sem délidőben.
Egy tíz fő körüli társasággal kerestük fel a helyet. Meleg idő volt, így a fák alatt, a kerthelyiségben ültünk. Az italokat megrendeltük, elég gyorsan ki is hozták őket, nem különben a leveseket. A második fogásra kissé hosszabban kellett várni, de nem volt kirívóan hosszú odő.
Az első gyengeség már a várakozás közben kiderült, ugyanis a gyerekek és a felnőtt vendégek egy része nagyon nehezen viselte a darazsak egyre nagyobb számú jelenlétét. Ezt tovább fokozta a személyzet közönye, ugyanis mintha ez a világ leg természetesebb dolga volna, egyetlen együttérző szó, vagy "sajnáljuk" sem hangzott el. Végül egyik hölgyet meg is csípta a darázs. A társaság végül kettévált, a darázstól félők benn, míg a többiek kinn fogyasztották el az étket. A másik negatívum a második fogás felszolgálásakor ért bennünket. Rendkívül hosszú ideig tartott, a társaság azon része, aki előbb kapta, csaknem befejezte az étkezést, mire a vége is ételhez jutott. Az ételek minősége átlagos volt, nem jelentett különösebb gasztronómiai örömöt egyik fogás elfogyasztása sem. Nem volt rossz (nem tocsogott az olajban a hús vagy a krumpli, nem volt rossz a felhasznált alapanyag sem, stb. ), azt nem lehet mondani, de nem volt jobb az átlagosnál. Mint ahogy a személyzet által nyújtott szolgáltatás sem volt rossz (tiszteletlenség, koszosság, stb), de sajnos közönyös volt. A legkisebb erőfeszítést sem tették azért, hogy a vendég valamelyest jobban érezze magát az adott körülmények (darázs invázió, lassú felszolgálás, környezeti hőmérsékletet elviselhetőbbé tévő beruházások hiánya, stb. ) között. A bejegyzést azért írom, mert mi épp az itt olvasható vélemények alapján választottuk ezt a helyet és mint ilyen, kissé csalódnunk kellett. Amint írtam, jó átlagos színvonal, semmi nem indokolja, hogy szuperlatívuszokban nyilatkozzon róla a vendég.