Volt szerencsém egyszer egy rendezvényünk keretében kipróbálni ezt a nívós éttermet, amit Miskolcon szerintem jól ismernek, ha másnem hallomásból. A dizájn jól illik a nevéhez, minden megvan, ami egy csárda jelleghez dukál. Nem mondom, hogy túl központi helyen lenne, de autóval, illetve hejőcsabai buszjárattal jól megközelíthető.
Szerintem nem túl sok a parkolóhely, az út mellett van kialakítva. Kedves kiszolgálás, ízletes ízek jellemzik, gusztusosan tálalva bográcsban stb, jókai bablevesük igazán kiváló. Kerthelyisége is van.
Az ételek minősége átlagosnak mondható. A mennyiségre nem lehet panasz, néha több is mint kellene. A kiszolgálás gyors, kedves. A környezet is nagyon kellemes. Az erdélyi csülök esetén a pirított hagyma nagyon sós volt, a tört krumpliban semmi extra, a csülök finom, omlós volt. A árak is átlagosnak tekinthetők.
Egy vasárnapi ebédre tértünk be, asztalfoglalás nélkül, spontán elhatározásból. Szerencsénkre volt szabad asztaluk (bár nem sok), de nem a kerthelyiségben, ezt kissé sajnáltuk, mert nagyon meleg volt az étterem belső részében. Fiatal, valószínűleg tanuló pincér szolgált ki bennünket, kedves volt, udvarias.
A választott ételeink finomak voltak, kiadósak, viszonylag hamar kiszolgáltak bennünket, annak ellenére, hogy sokan voltunk az étteremben. Azt nem mondom, hogy ettől finomabbat még nem ettünk, de összességében pozitív volt a benyomásunk. Úgy gondolom, hogy vissza fogunk még térni ide!
Május utolsó napján - vasárnapon - csaknem egy év kihagyás után ismét ellátogattunk a Csülök Csárdába. Autós rendezvényről érkeztünk Bükkszentkeresztről, és mivel hirtelen ötlet volt asztalfoglalásunk nem volt. Mivel meleg volt az idő szerettünk volna a kerthelyiségben helyet foglalni. De ott minden asztalon foglalt tábla volt.
Kérdeztem az idősebb pincért, hogy hány órára érkeznek? ! Azt mondta 1 és fél 2. Gondoltam, hogy 12 óra előtt pár perccel a fél 2-re foglalt asztalnál talán leülhetnénk. Na ő nem így gondolta! Hozzáteszem 1 órakor el is jöttünk, de még az 1 órára foglalt asztaloknál sem volt senki. . . :( Ez volt a negatívum. Egyébként Erdélyi hagymás csülköt ettünk, ami friss volt, bőséges, és a fiatalabb pincér felszolgálása is kifogástalan volt (ő már jó pár éve itt dolgozik)! Az ételek minősége egyébként képes kárpótolni a kellemetlenségekért általában véve, csak hát nem biztos hogy mindenki egyformán tolerálja. . . Máskor itt ilyet még nem tapasztaltam, remélem ezt is betudhatjuk egyedi esetnek. Biztos hogy megfordulunk még itt! ;)
Turistaként érkeztünk Miskolcra három gyerekkel és megálltunk ebédelni az első szimpatikus lehetőségnél. A pincér olyan volt, mint a reklámban, azon imádkozott, hogy csak ne jöjjön vendég. . . legalábbis a kedvesség hiánya erre engedett következtetni. Azért megebédeltünk és közben megszámoltuk a pókhálókat.
A hely hangulata jó volt, a kiszolgálás is, hatalmas adag ételeket vittek ki az asztalokhoz, mely az ár/érték arányt tekintve pozitív benyomást keltett bennem először, ám az étel minőségével sajnos volt némi probléma. Az indokolatlan mennyiségű köret mellett a "csülökszeleteken " a húst keresve is nehezen találtam, egy darabig azt hittem kakastaréjt eszem.
Nem vagyok válogatós, negatív kritikát pláne nem szeretek írni, de miután elrontottam a gyomrom az általam kiválasztott étellel, úgy éreztem az a minimum, hogy ezt leírom. Remélem, hogy csak pont beleválasztottam és a többi étel jobb minőségű. Kellemetlen tapasztalat volt.
Másodszor jártam ezen a helyen. Első emlék ++, viszont most: -foglaltam helyet előre a teraszon, viszont érkezéskor közölték, hogy nincs asztaluk a teraszon. Ez a nyári kánikulában nem túl pozitív. -a kiszolgáló hölgy kedves volt, viszont az kiszolgáló úr kimondottan mogorva, modortalan.
Ehhez mérten bejövetelkor, és távozáskor is csak a hölgy köszönt vissza. -felszabadult menet közben a teraszon egy asztal, de a pincér közölte, hogy nem ülhetünk ki, csak ha ketten vagyunk, holott volt üres két asztal sok székkel. Mindezt goromba hangnemben. -a három rendelt ételből kettő hibátlan, egy jó közepes volt. -összességében kellemetlen az élmény, legközelebb biztos nem ide jövök.
Kollégáim ajánlották az éttermet, akik mér jártak ott korábban. Levesek közül a tárkonyos levest választottam. Pozitív a citrom hozzá, kissé fűszeres volt a leves. De ízletes. Pénkné csülök módra volt a főétel. Nekem a csülök nem volt ropogós bőrre sütve, mint ahogy azt megszoktam már más magyar vagy német éttermekben.
És a húsnak is inkább natúr hús illata volt, mintsem fűszeres csülök. De azért kipróbálom majd még a sztrapacskát. a narancslé viszont nagyon finom és rostos volt. Párom a gombalevessel és a rántott camamabert sajttal teljesen elégedett volt.
Kollégáimmal vettem részt egy "üzleti" ebéden a miskolci Csülök Csárdában. Nagyon nehéz volt választalom az étlapról, mert nagyon széles volt a választék, és ínycsiklandozóbbnál-ínycsiklandozóbb ételeket kínáltak. Végül is az ördöglángos mellett döntöttem, amely nagyon jó választásnak bizonyult, rendkívül ízletes, szaftos, zamatos volt az étel, és nem utolsó sorban laktató.
A desszertként kért fagylaltkehelynek szinte alig maradt "hely", de az is finom volt. A kiszolgálást illetően némi hiányérzetem maradt, bár telefonon előre lefoglaltuk az asztalt, a személyzet nem igazán tudott erről, és amikor a kitöltött üdítőmben észrevettem egy apró "koszt" azt is meglehetős rosszalló tekintet mellett cserélték csak ki. Mindent összevetve az ételek finomak voltak, de a kiszolgálás hagy kívánnivalót maga után.
Sajnos itt a vendég feleslege, mert nem nagyon éreztem ez az étterem várja a vendégeket. Magunk vettük le a téli kabátokat! Várakozás után megjött a pincérnő aki sietősen hozta a megrendelt italokat. A főétel az már egy másik kategória. Az étterem "zászlós hajója" sült csülök erdélyi módra.
A csülök helyenként hideg volt a krumplipüré meg inkább hideg mint élvezhető hőmérsékletű. Fizetéskor megemlítettem és akkor a pincérnő mondta miért nem szóltunk hamarabb. Eztán közölnöm kell megrendeléskor, hogy a hűtőből elővett sültet milyen fokon kívánom fogyasztani. Szerintem ezért van a szakács meg a kiszolgáló, hogy megfelelő ételt tegyen az asztalra! Vagy tévedek? ? ?