A fenyves erdőben megbúvó Noszvaj Panoráma Hotel Egertől 12 kilométerre, a Bükki Nemzeti Park déli határán, a boráról híres Noszvaj községben található. 45 modern berendezéssel ellátott szoba, 100 fős étterem, 60 fős terasz és wellness részleg várja a pihenni vágyókat, az aktív sportot kedvelőket és a kultúra iránt érdeklődőket egyaránt.
A Hotelt jelző tábla a településen nincs. Az ötven-hatvan vendéget 3 (! )fős személyzet próbálta kiszolgálni! Az egyik szobában nem volt meleg víz, a másikban WC papír, a harmadikban szappan és bekészített fürdőköpeny, a negyedikben és még néhányban fűtés. A hatalmas kertben eldugott helyeken sok régebbi (? ) szemét halom.
A helyi aktuális programokról nem tudnak a recepción. Az első napi vacsora 20 perc késéssel indult. A tervezett (és előkészített) négy fogásból 1,5 nem realizálódott. . . . Összegezve: csodálkozom, hogy senki ne kért vissza pénzt! DE! A személyzet igen kedves volt (és tehetetlen. )Az ételek ízlettek, a helyi borok pedig kimondottan. Az üdülő adottságai jók, csak több odafigyelés és személyzet (és tőke? )kellene.
A személyzet kedves, a szálloda elhelyezkedése szép. A tisztaság teljesen rendben volt. Viszont a wellness szolgáltatások kritikán aluliak. Igaz hogy van szauna, de sokan inkább fürödni szeretnének (főleg akik pici gyerekkel érkeznek). Sajnos csak egy medence talható, az is kb. 15 C fok hőmérsékletű. Valamint van egy jacuzzi, ami max.
6 személyes. Egy 49 szobás szállodának ez édes kevés. Az étkezés egyhangú, szegényes, fantáziátlan és nélkülözi az ízeket. Nem is tudom, miért hirdetik **** wellness hotelnek? ? ? ?
Feleségemmel voltunk egy éjszakát. A szobák viszonylag jók voltak, annyi gonduk volt, hogy nem franciágyat kaptunk (de sajnos nem is nagyon jeleztem, hogy kéne, úgyhogy. . . ). A fürdőszoba nem volt rossz, de már legtöbb dolog sajnos nem úgy működött, mint ahogy kéne.
A wellness részleg sajnos elég hiányos volt, a jakuzziból kéd darab volt ahol a terem elég penész szagú volt és az egyik jakuzzi nem is működött megfelelően. A sószoba ajtaja nem nagyon záródott, úgyhogy eséjünk se volt kipróbálni, a két kicsi szauna viszont egész jó, egy merülő és sajnos a nagy medence pedig mivel nem volt fűthető ezért nem is tudtuk használni se, a pezső fürdőböl egy darab volt és általában mindig volt bene valaki, de sajnos csak féloldali befúvkák működtek. A vacsora finom volt és bőséges, ahogy a reggeli is. A pincérek és a recepciós hölgyek/ urak is rendesek és segítőkészek voltak. A szállóda elég szép és rendezett egyébként. Voltam már jobb helyen is, de mindenképpen megérte!
A szálloda környéke rendezett tiszta , igazi nagy sétára, kikapcsolódásra alkalmas. A szobánk erkélyes volt, de sajnos sem az erkélyt, sem az ott lévő székeket nem tudtuk élvezni, mert koszosak voltak, a szobában pókháló, és leszakadt függöny fogadott. A személyzet készséges, a reggeli bőséges volt, a vacsora pedig átlagos!
2022. 09. 12. -16. között töltöttünk el 5 nap 4 éjszakát, félpanziós ellátással a Panoráma Hotelben. Nem vártunk különösebbet a hoteltől, hiszen az elmúlt évben (2021. -ben) már voltunk itt -igaz akkor júniusban- és mivel mindennel elégedettek voltunk, úgy gondoltuk, hogy idén is elmegyünk.
Sajnos a mostani kikapcsolódásunk nem úgy sikerült mint ahogy szerettük volna, sok olyan dolog volt ami megkeserítette az ottani tartózkodásunk örömét! Kezdődött az első esti vacsorával, ami egy botrány volt! ! ! Egy óra tizenöt perc alatt sikerült abszolválni, amiből effektív tizenöt percet töltöttünk evéssel. A második fogásra (tányérszervizes vacsora volt) 40 percet kellett várni, mondván, hogy frissen készül a hús. Ehhez képest amikor kihozták éppen csak langyos volt viszont olyan sós volt, hogy a sózott hering vigyázzba állt volna előtte és jó száraz volt! A feleségem nem is tudta megenni, visszaküldte, én is csak a felét ettem meg pedig én nagyon szeretem (sajnos) a sós ételeket! A sok elégedetlen vendégnek hála másnap visszatértek a svédasztalos vacsorára ami már hibátlan volt. A wellness részleg csak a nevében volt wellness mivel -a spórolás jegyében- a gyönyörű nyitható tetejű úszómedence vize olyan hideg volt (20 fokos), hogy élvezhetetlen volt! Ott létünk alatt nem volt egyetlen ember sem aki belement volna! Egyedül a szauna volt "használható". A jakuzzi vize éppen csak annyira volt "meleg", hogy ne lehessen azt mondani, hogy hideg! Ami pozitívum, hogy a szoba rendben volt (megfelelő nagyságú volt) és a személyzet is igen barátságos volt. Szóval a mostani ittlétünk számomra egy nagy csalódás volt, nem tudom, hogy ezek után teszek-e még egy kísérletet egy újbóli látogatásra a Panoráma Hotelbe, majd a jövő eldönti!
Összeségében tetszett,jól éreztük megunkat. Az elhelyezkedés és a levegő minősége fantasztikus volt. Egy pár észrevételt tennék: 1 ,Welcome drink : nincs választási lehetőség. ( legolcsóbb bort kinálták ) 2, Welness részlegen a melegvizes ülőfördő kicsi a szálloda vendégeinek számához visszonyítva.
Úszómedence vize hüvős , úszásra megfelelő. Világítás hangulatos. 3, Félpanzió : gyermekek számára nem volt választás. Választék szükös volt. Ételek felnőtt vendégek számára megfelelőek voltak. Gyümölcslevek minősége szintén átlagon aluli volt. 4, Érkezéskor várni kelett a szoba takarításra. ( 16. 00-kor érkeztünk )
3 nap 2 éjszakát voltunk egy 2. 5 éves kislánnyal. A szálloda alkalmazottai nagyon toleránsak voltak hogy még két kisgyermekes családdal együtt esténként a szállodában gyerek zsivaly hallatszott,és majdnem éjfélig "buliztak" a kicsik.
Viszont a wellness részleg nem gyerekeknek való: -csak egy 160cm-es medence található -belép az ember az ajtón és rögtön betudna csobbani a medencébe -5db nyugágy található a medence körül,ami el is foglalja a helyet,így a gyerek kezét el sem lehet engedni Mivel félpanzión voltunk,megízlelhettük a sajnos silány,íztelen reggelit és vacsorát(nem vagyunk finnyásak,nincsenek nagy igényeink) Nagyon sajnálom hogy egy ilyen szép helyen,egy ilyen kedves,segítőkész személyzet,egy ilyen leamortizált szállodában kell hogy dolgozzon. Remélem hogy ezeket az értékeléseket építő jellegűnek veszi a tulajdonos és megpróbál javítani ezeken a hibákon.
A szemelyzet nagyon elozekeny, segitokesz a szoba tiszta a tajekoztatas nekem nagyon tetszett, nem kell minden nap torolkozoket cserelni, otthon se tesszuk! Az etelek nagyont finomak voltak. Ilyen jooo marhaporkoltet sajnos meg en sem tudok fozni, Koszonom, hogy itt lehettunk. Mindenkinek ajanlom aki nyugalomra , kedvessegre vagyik.
Egy dologban kellene elgondolkodni: amikor kevesen vagyunk, a reggeli is legyen választható. A mai már jobb volt. Svédasztal. Hiányoltuk a joghurt, kefír választhatóságát, egy kis körözött is feldobhatná a választékot. Ha kevesen vannak, jobban ki lehet számítani, miből mennyi. Előfordult, hogy a kapott rántotta mennyiség sok volt.
Szégyelltem, hogy nem tudtam megenni, mert pazarlásról szólt. De ma reggel csak annyit ettem, amennyit meg tudtam enni. Finom volt. U. ez igaz a vacsorára is. Elfogadható a menü választása, finom is volt, elegendő is. A minőségre tessék vigyázni. Biztos az is igaz, nem mindegy, ki a séf. De nagyon szeretünk odajárni. Az italok finomak, elégedettek voltunk. A környezet csodás, tisztaság mindenütt. Nagyon szép.
Másodszor jártunk itt, mindennel meg voltunk elégedve, egyedül az ételek, ezen belül is a vacsora volt némileg csalódás. A mennyiség megfelelő volt, de a minőség javítható lenne, főként a vegetariánus ételek és a desszert esetében.
Fűszereket , ízeket, fantáziát és jobb minőségű alapanyagokat javasolnék a vízben főtt karfiol, tészta zöldségekkel és boltban kapható piskóta tészta megtöltése valamilyen édes vajas krémmel helyett. Ez csak egy észrevétel ,egyébként minden rendben volt.