Augusztus közepén van a születésnapom, amire már előre kitaláltuk, hogy az ajándék egy wellness hétvége lesz Nyíregyházán a Lugas Hotelben. Két kilencéves kislánnyal érkeztünk. A Hotel Nyíregyháza egy kevésbé forgalmas területén van, de azért oda lehet találni. Maga az épület és a környezete egyszerű, ugyanakkor tiszta, rendezett.
A belső azonban az igazi kikapcsolódás helyszíne. Harmóniában lévő színek, modern bútorok, tisztaság,kényelem. A hotel kialakításakor gondoltak a fiatal párok romantikus hétvégéjére és a kisgyerekes családok kikapcsolódására is. Ezt mutatja a wellness részleg baba-medencéje is, vagy az étterem egy részében kialakított gyereksarok. A személyzet kedves, előzékeny. A félpanziós ellátással igénybe vett reggeli és vacsora során az étel minőségére és mennyiségére nem lehetett panasz, mint ahogyan arra sem, ahogyan a kínálatot elénk tárták. Azt gondoltam, hogy ez az igazi születésnap, egy nyugodt, igazi kényeztetős hétvége. Azonban volt még egy meglepetés számomra. A férjem néhány telefonjának és a segítőkész személyzetnek köszönhetően érkezésünkkor egy csokor rózsa, egy nagyon finom torta és egy üveg behűtött pezsgő fogadott a szobában. A személyzet maximálisan cinkostársa volt. A meglepetés nagyon jól sikerült. Összességében a nyíregyházi Lugas Hotelt ajánlom mindazoknak, akik egy kellemes, harmonikus, csodálatos hétvégére vágynak és ehhez tiszta környezetre, finom ételekre, udvarias személyzetre és wellnessre van szükségük.
Bár bónuszbrigádos kuponnal voltunk itt vendégként, semmit nem éreztünk ebből. Nagyon kedves személyzet volt,tágas légkondicionálóval ellátott szobát kaptunk,belépőt a wellnessbe stb. A reggeli egyszerű,de svédasztalos volt. Szép kirándulásokat tettünk a városba, vadaspark, termálfürdő stb. Esténként biztosított volt a pihenésünk a hotelben. Tiszta szoba várt ránk. Egyszerű,tiszta kényelmes hotel.
Tokaj környékén nyaraltunk a múlt héten és a kisfiúnkkal szerettük volna a Nyíregyházi Állatkertet felkeresni, így a városban kerestünk egy éjszakára szállást. Választásunk a Lugas Hotelre esett. Külvárosi, Csendes helyen lévő szálloda. Szép, tágas szobát kaptunk,a hotelben büfévaCorát kértünk, ami nagyon finom volt és jó áron is volt.
Az étterem mellett van egy jó kis játszósarok, ami nagyon tetszett a kisfiúnknak. A reggeli választéka elég szegényes, szerintem nem 4 Csillagos szintű. A wellness részleg jó, 23 óráig van nyitva, második nap pedig Csak mi használtunk. Tetszett a szálloda, visszamennék.
Vonattal érkezve nem egyszerű eljutni a hotelbe. Bár előzőleg megérdeklődtem a szállodától, csak a taxit ajánlották. Odaérve alig hittük, hogy jó helyen járunk, a főbejárat szűk, magas lépcső, benn zsúfoltság, ez nem 4 csillag ! Az emeletre is kényelmetlen, szűk, sőt, balesetveszélyes lépcső vitt, fenn keskeny folyosólabirintus.
A szoba kicsi, az ágy kényelmes a párnát kivéve / még jó, hogy vittem kispárnát. A teraszajtó üvege, a tükör igencsak piszkos,a sarokban is kosz. A wellnessben a medencét az ott lármázó, vaduló gyerekek miatt egyszer sem használtuk. A személyzet udvarias, segítőkész. A reggeli megfelelő. A ZOO kedvéért jöttünk, ami óriási élmény volt.
Körbenézni Nyíregyházán, -ez volt az elsődleges célunk. Ehhez választottuk a szállásunkat is, s mivel tudtuk, hogy mit akarunk, nem voltak az elvárásaink sem túlzóak. Vonattal mentünk, tudtuk, hogy a vasúttól némi (15-20 perc) sétára számíthatunk, de ez rendben, mert kalkulálva volt.
Családi házas övezetben elhelyezkedő, nyugalmas utcában, de nem egy vonzó környezetben található ez a wellness hotel, négy csillagos jelöléssel. Az épület belülről a túlzó/túlzott helykihasználás érzetét keltette bennünk, mindent vonatkozásában. Szűk lépcsőfeljáró, keskeny folyosók, zeg-zugos kialakítások. Nem egészen értem, hogy kik, és milyen feltételrendszer alapján "osztogatják" a szállodai csillagokat. A tisztaság mindenütt megfelelő, a személyzet korrekt. A szoba kicsike, de aludni megfelelő. A reggeli, -igaz, hogy mi az elsők között voltunk,- de kiváló és bőséges, kifogástalan volt. Ami engem zavart; az valami konyhai elszívó zaja/szaga, hogy a szobai asztal szélén az élszegély hiányos, töredezett, hogy az erkély karfája elrohadt, hogy nem sikerült a szobai hőmérsékletet beállítanunk, és végül, hogy a wellness részlegben este 21 órakor még kisgyermekek ordibáltak. Ezek nálam nem egyeztethetőek össze a négy csillagos szállással! ! Zavart az is, hogy a egyes, helybéli? ? értékelők messze túlzóan jó értékeléseket írtak, noha a valóságnak véleményem szerint a tisztességes, becsületes közepes-jó szint felelne meg. A realitások figyelembe vételével ajánlom ezt a helyet.
Rendkívül kicsi szobák, az erkély tiszta kosz, de a meleg miatt kénytelenek voltunk az ajtót nyitva tartani, mivel ablak nincs. Folyamatos zaj, valami elszívó, vagy légkondi lehetett. A wellness viszont jó, tiszta a víz is.
A transzfer csak 10:30-kor indul, de 15:30-kor már megy is vissza, így kevés az idő az állatkert megtekintésére, amire egy egész napot érdemes rászánni, főleg ha a pihenőket, étkezést és bemutatókat is beleszámítjuk.
Októberben voltunk 3 éjszakát a családdal. Szerintem ez a szállás a 4 csillagtól messze van mint Makó Jeruzsálemtől. A szoba és a fürdőszoba is tisztasásgilag hagyott maga után kivetnivalót , ott tartozkodásunk alatt szobaasszony be nem tette a lábát a szobánkba a végül a szemetet mi vittük ki, meg az egész környezet kissé lepukkant a reggeli nagyon egyszerű, de finom volt.
Párommal 2 éjszakát tartózkodtunk a hotelban. A 4 csillagos jelző azért kicsit túlzás. (Nem tudni mire adták. ) Átlagos szoba, átlagon aluli méretű ággyal. Jakuzzi vize büdös, szauna langyos. Masszőr 1. osztályú mindenkinek ajánlom! Ételek általában finomak voltak, kifogásolható a reggeli hideg tojásrántotta.
A szállodába belépve már meglepődtünk,hogy mennyire szűkös az előtérben a hely. Egy szűk kis csigalépcső vezet fel az emeletre ahol a korlátot rögzítő csavar kilóg a falból. A szobába belépve örömmel láttam,hogy köntösök vannak bekészítve szépen összehajtogatva,csak akkor jött a döbbenet mikor felvettem belenyúltam a zsebembe és egy használt összegyűrt zsebkendőt találtam ami valószínű az előttünk lévő vendég hagyhatta benne.
Tehát mosatlanul visszarakták nekünk az előző vendég használt köntösét. A szobában volt klíma amit ki tudja mikor tisztítottak meg mert vastagon sárga lerakódás volt a rácsoknál és középen még csepegett is az ágyra. A welnesznél penészes a fal . Nem tudom mi alapján kapta meg a szálloda a 4*-ot de max 2 *-ot érdemel. A takarításon van mit dolgozni,a medencénél az ablakon azt hittem pára van de később jöttem rá hogy annyira piszkos. A Jakuziban hab van ami jó volt addig míg meg nem láttam az egyik szélében felgyülemlett barna koszos habot. Csalódás volt a szállás de legalább a személyzet kedves volt.