Anno a nyitáskor az első vendégek voltunk a családommal! ! Zoli bácsi hihetetlen kedvességgel,igazi vendéglátósként fogadott,bár nem ez volt tanult hivatása! ! A vendégváró "Z" pite ifjúságomat idézte! ! Amíg Ő üzemeltette(haláláig)rengetegszer megfordultam ott családostól,soha nem csalódtam! !
Kiváló ételek,nagyszerű kiszolgálás,igazi családias hangulat! ! Csak szuperlatívuszokat mondhatok! ! Az utolsó látogatásom csalódás volt,semmi nem maradt a régi családias vendéglőből! ! Ételek minősége,a kiszolgálás színvonala és gyorsasága elszomorított! !
Hazafelé úton szerettünk volna egy egyszerűbb helyen ebédelni a párommal, így választottuk a Parádi Kisvendéglőt. Igazi falusi hangulatot ad vissza a hely, nem próbál más arculatot mutatni, ami tetszett. Az ételek gyorsan elkészültek, a csípős kolbásszal és lilahagymával töltött karaj nagyon ízletes volt, azonban a zöldfűszeres juhtúróval töltött karaj kicsit csalódást okozott.
A zöldfűszer valójában csak kaporból állt, amivel nem lett volna probléma, de irreálisan nagy mennyiségben volt megfűszerezve vele, ezért az ízvilágot nagyon elvitte. Kár érte, mert alapvetően finom volt a hús, de érdemes lenne akkor vagy "Kapros juhtúróval töltött karaj" nevet adni a fogásnak, vagy többféle zöldfűszert kombinálni. Ettől függetlenül összességében elégedettek voltunk a hellyel, ár/érték arányban megfelelőnek gondolom.
Nagyon jó ízvilágú ételeket szolgálnak fel rövid idő alatt, melyekkel a díszítés összhangban van és a mennyiségük is bőven elég. A személyzet nagyon kedves, segítőkész, nem tudtunk olyat kérni, amit nem oldottak meg rugalmasan és a kérdéseinkre is azonnali kielégítő válaszokat kaptunk.
A hely belső és külső része egyaránt hangulatos, jól esik leülni bárhová. Az ételeken lehet érezni, hogy friss és kiváló alapanyagokat használnak. Minden ételükről nyugodtan állítom ezt, mert négyen egy hét alatt szinte mindent megkóstoltunk. A cigánypecsenye lepett meg legjobban, mert eddig mindenhol sós volt kivéve itt, amit meg is jegyeztem, ilyen finomat még nem ettem. A vadételek máshol kisebb adagok, itt az is bőséges. Köszönünk mindent, külön a gyors torta megoldását!
A szemèlyzet nem ismeri a köszönès fogalmàt. Kèt asztalhoz is pròbàltunk leülni,rizsmaradèk ès kosz fogadott a terìtőn. A hatszemèlyes asztalhoz csak nègyen tudtunk volna leülni,mert annyira közel volt a szomszèd asztal,hogy kèt szèket ki sem lehetett hùzni.
Egy kocsma is szìnvonalasabb ettől a helytől. A dekoràciò egy nulla,koszos ès a szemèlyzetnek fogalma sincs a vendèglàtàsròl. Annak ajànlott aki maga is igènytelen.
Kollégákkal kirándultunk a környéken, egyikőjük ajánlotta hogy itt álljunk meg ebédelni. A hely nagyon hangulatos, a palóc portákat idézi. A kinti asztaloknál ültünk le. A felszolgáló hölgy kedves és precíz volt. Az étetek nagyon finomak, frissek és kiadósak voltak. Nem csak a hagyományos pörkölt, rántott hús szerepel a választékban. Ami hátránynak számít: az elkészítésre elég sokat kellett várni.
2008. telén jártunk először ebben a kisvendéglőben. Véletlenül tévedtünk ide, a Mátrában barangolva. Akkor megkapó volt a hely családias, nyugodt, vidékies hangulata, a lelkiismeretes kiszolgálás és az igazi palócos, szívvel-lélekkel elkészített sztrapacska! Most, 10 év elteltével ismét errefelé repített utunk.
Indulásunk előtt mindenképpen szerettem volna asztalt foglalni, mondván, tuti remek hely, ne essünk potyára. Napokig hívtam az interneten fellelhető egyetlen vezetékes telefonszámot, természetesen nyitva tartási időben. Soha senki nem vette fel, csak kicsöngött. Szerencsére megérkezvén pont volt egy üres asztal, de nem volt valami szívélyes fogadtatásban részünk. A felszolgálók, mint mérgezett és bekómált egerek gépiesen futkostak föl s alá, látszott, kevés a személyzet a teltházas kapacitásra! Háromnegyed óra elteltével hozták ki nekünk a megrendelt ételt, langyosan! Majd 8 perc elteltével kihozták újból, átmelegítve az igensak átlagos, kb. vacak menza minőségű ételeket. A régi sztrapacskának hült helye, mind mennyiségben, mind minőségben árnyéka se lehet az akkorinak. A férfi mosdóban tapasztalható higiénia sok kívánnivalót hagyott maga után, igényes helyeken óránkénti dokumentálással ellenőrzik a mellékhelység állapotát. Mivel éhesek voltunk, elfogyott minden, de a kellemes, üdítően ható Rosé sem tudta a keserű szájízt feloldani távozásunkkor. Sajnáljuk, kár ezért a helyért, sokkal többre hivatott, és a betérő éhes vándorok is többet érdemelnének.
A Kocsimúzeumban ajánlották, és a nagy éhes száguldásban majdnem elmentünk mellette. Ostobaság lett volna. Igazi, kellemes kisvendéglős élmény. Tulajdonosváltás volt, a személyzet valószínűleg még egy kicsit tapasztalatlan, de rendkívül kedves, a szakács valami régi lehet, a láthatatlan művész pazar fogásokat remekelt nekünk, vargánya napok voltak, ennek megfelelően gombás ételeket is kértünk, hatalmas adagokat kaptunk, jó hangulatban, jó étvággyal ettünk, köszönjük szépen!
Hangulatos hely ezért tértünk be ide. Kedves személyzet szervírozott nekünk átlagos ételeket borsos áron. Az adagok is kicsik és nem is olyan köretet hoztak amit kértünk,a kiszolgálás lassú. Mindettől függetlenül ajánlom a helyet olyanoknak akik nem nagy adagokra vágynak, és átlagos minőségű ételekért is hajlandók többet fizetni a szokásosnál. Számunkra csalódás volt ez a kisvendéglő.
Visszatérőként mentünk be a vendéglőbe, négy év után, pedig 200 km-re lakunk onnan és másodjára is változatlan a véleményünk, a kiszolgálás és a választott ételek minősége és mennyisége olyan, hogyha arra járunk ismét szeretnénk vendégük lenni!
A palóc levestől elteltünk szinte, párom " Bacsa szelet"- ének felet kértük csomagolni meg a csöröge fánkot is, melyekkel otthon vacsorára jól laktunk. Mindenkinek merjük ajánlani, olyan igazi, a nevéhez méltó, klasszikus kisvendéglő.