Egy vacsorára tértünk be a vendéglőbe, hogy megkósoljuk az ételeket. Helyet foglaltunk majd kisebb várakozás után megérkezett egy pincérnő aki nem tünt túlzottan felkészültnek. Miután felvette a rendelésünket nagy sokára megérkezett a vacsoránk. Nagy meglepődésünkre még azt is megkaptuk amit nem rendeltünk.
Az étel szinte ehetetlen volt. A rizs rágós és száraz volt, a hús nem lett rendes átsütve. Nem volt friss. Szerintünk megborult a sótartó. Áradt a konyhából az égett zsírszag, valamint még az alapanyag hiány is kiderült. Másnap Szécsényben ebédeltünk, hát igazán tanulhatnának tőlök ott minden fennséges volt és kedvesen kiszolgátlak minket. Lehet,hogy máskor szép és ízletes az étel, de mi nem azt kaptuk amit vártunk, hiszen a fényképek és a vélemények alapján választottuk a vendéglőt. Egy nagyon nagy csalódás volt. Hihető, hogy máskor ízletes ételeket szolgálnak fel, de biztos, hogt nem mindig. Hihetőek a negatív kritikák!
A szemèlyzet nem ismeri a köszönès fogalmàt. Kèt asztalhoz is pròbàltunk leülni,rizsmaradèk ès kosz fogadott a terìtőn. A hatszemèlyes asztalhoz csak nègyen tudtunk volna leülni,mert annyira közel volt a szomszèd asztal,hogy kèt szèket ki sem lehetett hùzni.
Egy kocsma is szìnvonalasabb ettől a helytől. A dekoràciò egy nulla,koszos ès a szemèlyzetnek fogalma sincs a vendèglàtàsròl. Annak ajànlott aki maga is igènytelen.
Tehát dráma,pont amilyen a számla,4 üdítővel 20200! ! ! Ennyiért azért már jót lehet étkezni sok más különb helyen. Se leves,se desszert nem volt és így ennyi. A pincér hölgyek kedvesek voltak,de a lényeg nagyon nem stimmelt. Nagy kár,lehetne az adottságai alapján kiváló étterem is.
Anno a nyitáskor az első vendégek voltunk a családommal! ! Zoli bácsi hihetetlen kedvességgel,igazi vendéglátósként fogadott,bár nem ez volt tanult hivatása! ! A vendégváró "Z" pite ifjúságomat idézte! ! Amíg Ő üzemeltette(haláláig)rengetegszer megfordultam ott családostól,soha nem csalódtam! !
Kiváló ételek,nagyszerű kiszolgálás,igazi családias hangulat! ! Csak szuperlatívuszokat mondhatok! ! Az utolsó látogatásom csalódás volt,semmi nem maradt a régi családias vendéglőből! ! Ételek minősége,a kiszolgálás színvonala és gyorsasága elszomorított! !
Hazafelé úton szerettünk volna egy egyszerűbb helyen ebédelni a párommal, így választottuk a Parádi Kisvendéglőt. Igazi falusi hangulatot ad vissza a hely, nem próbál más arculatot mutatni, ami tetszett. Az ételek gyorsan elkészültek, a csípős kolbásszal és lilahagymával töltött karaj nagyon ízletes volt, azonban a zöldfűszeres juhtúróval töltött karaj kicsit csalódást okozott.
A zöldfűszer valójában csak kaporból állt, amivel nem lett volna probléma, de irreálisan nagy mennyiségben volt megfűszerezve vele, ezért az ízvilágot nagyon elvitte. Kár érte, mert alapvetően finom volt a hús, de érdemes lenne akkor vagy "Kapros juhtúróval töltött karaj" nevet adni a fogásnak, vagy többféle zöldfűszert kombinálni. Ettől függetlenül összességében elégedettek voltunk a hellyel, ár/érték arányban megfelelőnek gondolom.
2008. telén jártunk először ebben a kisvendéglőben. Véletlenül tévedtünk ide, a Mátrában barangolva. Akkor megkapó volt a hely családias, nyugodt, vidékies hangulata, a lelkiismeretes kiszolgálás és az igazi palócos, szívvel-lélekkel elkészített sztrapacska! Most, 10 év elteltével ismét errefelé repített utunk.
Indulásunk előtt mindenképpen szerettem volna asztalt foglalni, mondván, tuti remek hely, ne essünk potyára. Napokig hívtam az interneten fellelhető egyetlen vezetékes telefonszámot, természetesen nyitva tartási időben. Soha senki nem vette fel, csak kicsöngött. Szerencsére megérkezvén pont volt egy üres asztal, de nem volt valami szívélyes fogadtatásban részünk. A felszolgálók, mint mérgezett és bekómált egerek gépiesen futkostak föl s alá, látszott, kevés a személyzet a teltházas kapacitásra! Háromnegyed óra elteltével hozták ki nekünk a megrendelt ételt, langyosan! Majd 8 perc elteltével kihozták újból, átmelegítve az igensak átlagos, kb. vacak menza minőségű ételeket. A régi sztrapacskának hült helye, mind mennyiségben, mind minőségben árnyéka se lehet az akkorinak. A férfi mosdóban tapasztalható higiénia sok kívánnivalót hagyott maga után, igényes helyeken óránkénti dokumentálással ellenőrzik a mellékhelység állapotát. Mivel éhesek voltunk, elfogyott minden, de a kellemes, üdítően ható Rosé sem tudta a keserű szájízt feloldani távozásunkkor. Sajnáljuk, kár ezért a helyért, sokkal többre hivatott, és a betérő éhes vándorok is többet érdemelnének.
Hangulatos hely ezért tértünk be ide. Kedves személyzet szervírozott nekünk átlagos ételeket borsos áron. Az adagok is kicsik és nem is olyan köretet hoztak amit kértünk,a kiszolgálás lassú. Mindettől függetlenül ajánlom a helyet olyanoknak akik nem nagy adagokra vágynak, és átlagos minőségű ételekért is hajlandók többet fizetni a szokásosnál. Számunkra csalódás volt ez a kisvendéglő.
Barátaink az elmúlt években jártak ott és ajánlották. Most annyira nem voltunk elájulva a helytől. A kiszolgálás, tisztaság, megfelelő volt. Az ételek ízétől "nem voltunk elájulva". A sztrapacska, ami a térség jellegzetes étele, pl. nagyon közepesre sikeredett. A végső számlát kicsit soknak tartottuk.
Mikor első alkalommal itt jártunk, nagyon finomat és bőségeset ettünk, nem volt kérdés, hogy ide jövünk ha erre járunk. Ma kicsit felemás érzéssel jöttünk el, az étel finom volt, nem szokványos, de semmi kiemelkedő, az adag mérete desszertre sarkall, mert azért nem túl nagy. A hangulat még a régi, a kiszolgálás kedves volt, a vendégek folyamatosan jöttek.
Sástóról elmentünk kirándulni az Ilona-vízeséshez, hazafelé a túrában megéhezve itt álltunk meg egy késői ebédre. A vendéglő közvetlenül a főút mellett található, parkolni az út mentén lehet, saját kiépített parkolóhelyek nincsenek. Egy parasztházat alakítottak át étteremmé, van némi rusztikus dekor, de nincs túltolva a magyaros modorosság.
Piros kockás terítő az asztalokon, régi sparhelt, néhány régi népi használati tárgy. Mivel szép idő volt, a teraszon, annak is az árnyékos részén foglaltunk helyet. Az étlap nem hosszú, de sok szimpatikus fogást láttunk rajta. Magyaros, fűszeres, tartalmas fogások, helyi ízekkel, helyi ételekkel, melyek közt a mátrai borzaska és a sztrapacska is kihagyhatatlan. Némi vadétel is akad. Levesek 1000 Ft körül, főételek 2500-3800 Ft között. Pilsner Urquell sört csapolnak, egyebekben az italkínálat inkább kommersz. Az egri Demeter Pincészet borait kínálják (350 Ft/dl). Izgalmas háziszörpöket kóstoltunk: homoktövist, áfonyát, fenyőrügyet (300 Ft/2,5 dl). Én kacsamell érméket ettem rozmaringos narancslekvárral és krumplipürével (2950 Ft), barátaim juhtúrós sztrapacskát marhapörkölttel, sörtésztában sült Bacsa szeletet rizzsel, tartárral, vegetáriánus barátnőm grillezett Camembert-t grill zöldségekkel. Az adagok nem voltak túl nagyok, itt végig lehet enni 3 fogást is a nagyobb étkűeknek. A tányérok szép elrendezésűek, jó volt rájuk nézni. A húsok elkészítése nem volt tökéletes. A konyha és a kiszolgálás is kissé lassú, kényelmes volt, pedig nem csúcsidőben érkeztünk. Bankkártyával lehetett fizetni. Összességében elégedettek voltunk, korrekt vendéglő.