Múlt hétvégén szánkózás után tértünk be az Emma Vendéglőbe, 4 felnőtt és 2 lurkó. Az étterem hangulatos, a személyzet kedves volt. Egyik étel jó volt (szezámmagos csirke), a másik (áfonyás szarvas knédlivel) kevésbé, a rizs köret választását határozottan nem ajánlom. Az adagok rendben voltak, jól laktunk egy-egy főétellel, desszertet nem ettünk.
Pilisszentkereszten töltöttünk pár napot és túrázgattunk a Pilisben. Két napon is késő délután megfáradva az Emmában ettünk. A kiszolgálási idő esetünkben elfogadhatónak mondható volt, de vasárnap történt, hogy az utánunk jövő párnak a pincér azt ajánlotta sétáljanak egy órácskát, mert "kicsi a konyha".
Csodálkoztunk, mert félig volt csak a vendéglő. A felszolgált ételek finomak voltak (tárkonyos vadragu leves, csülkös sztrapacska). Arra számítani kell, hogy a kis konyha miatt adott esetben kicsit többet kell várni, de egy fáradt turistának jó hely, jó választékkal. Még egy esetet leírok. Szintén vasárnap egy idősebb házaspárnak már nem tudott a pincér sztrapacskát hozni, mert úgymond "elfogyott". Mindez 17 óra körül érthetetlen, mert a vendéglő 22 óráig van nyitva. A sztrapacskát kb. 20 perc alatt el lehet készíteni, nem egy bonyolult étel.
Nyaralásunk első estéjén itt vacsoráztunk párommal. Az étel rendben volt, nem kellett rá túl sokat várni, a pincér kedves. Nem sok jót olvastam erről az étteremről az oldalon, de szerintem hangulatos kis hely. Kár, hogy nem nyáron jártunk náluk, így nem tudtuk megkóstolni a kemencés ételeket, de az étlap bőséges választékot tartalmazott elfogadható áron.
Az idei szilvesztert Pilisszentkereszten töltöttük. Megunván a szokásos karácsonyi menüt, úgy döntöttünk,hogy a szállásunkhoz közeli vendéglőben vacsorázunk. A hangulatos éttermet egy kályha melegsége töltötte fel, ami téli kirándulásunkon minket is átmelegített. A pincér kedves volt,és készséges, a választott ételek tetszésünket elnyerték.
Nagyon jót ettünk! Ninsc zsúfoltság, széles és számunkra különleges (vadételek) az ételválaszték. Nagyon jól kikapcsolódtunk. Az árak nagyon megfelelőek. Többször voltunk már ott. (Persze, aki a kákán is csomót keres, vagy rosszul ébredt éppp aznap, az ne menjen étterembe, hanem élvezze az otthoni, finnomabb, váltzatosabb házi kosztját.
De aki vidám lélekkel kerekedik útra, az szeretettel tekint a világra, és nem akad ki olyan apróságokon, amelyek aztán elveszik a kedvét az ételtől, az élettől.