Hotel Termálkristály Aqualand Ráckeve bemutatkozása
Egyedülálló módon szállodánk saját ásványvíz-kúttal rendelkezik, amelyet az egész intézményben fogyaszthatnak Vendégeink. Az 1 főre jutó vízfelület aránya páratlan az országban, ugyanis 25 szobára 13 medence, 1800 nm vízfelület jut. Az 1040 méter mélységből feltörő 52 Celsius-fokos, gyógyhatású termálvizet 2007.
december 06-án a Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója gyógyvízzé nyilvánította. A ráckevei kistérség termálvíz kincse számos lehetőséget kínál, amelyek a minőségi idegenforgalmat szolgálják: a vízparti és az ősfás környezet, a már 5 éve kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó Aqualand komplexum, a négycsillagos Hotel Termálkristály wellness szálloda megépítésével immáron több napra is kényezteti messzebbről érkezett vendégeit.
Megérkezéskor nem volt törölköző,köntös bekészítve. A két pótággyal a gyerekeknek már nagyon zsúfolt volt a szoba. A biliárdhoz csak egy dákót kaptunk,a másik eltört. Este a folyosón és a biliárdnál nem kapcsolódott fel a villany,úgy kellett szólni. Az ebédnél nem működött a rendszer,így nem tudták a számlát kiállítani. Annyira nem jött be nekünk.
A hotel tágas, világos, a lakosztály luxus. A strand még húsvétkor néptelen, de a welness rész hétvégén túlzsúfolt a külsős vendégek miatt. A sportpályák, medencék, csúszdák és a gyógyvíz remek. A szaunafelöntések a mesterrel szuper, a Bea nevű masszőrhölgy profi.
A húsvéti ételválaszték nem volt ünnepi,vasárnap reggelinél a sonka elfogyott fél kilenckor, nem volt hal pénteken sőt húsmentes menü sem. utána is csirke és sertésoldalas,tarja, szóval olcsón kihozták a félpanziót. Nincs a 4*-os hotelben laktózmentes tej reggelinél- vagy az én elvárásaim magasak? A pincér a vacsora végére ért oda italt rendelni. . . Az étterem és a hotel belsőépítésze és dekoratőrei nagyon jó munkát végeztek, a kertészek és a láthatatlan takarítók is. Érdemes megnézni a környéket, tanösvény, vízi hajómalom, Dunaparti vásár, tűztorony, nagyon kellemes családi kikapcsolódás volt.
Nagyon kedves, családias szálloda. Már előszezonba is tudtuk a kinti melegvizes medencéket használni. Hatalmas területen, számos medence található. Az ételek kíváló minőségűek voltak. A reggelinél rendkívül széles választékból tudtunk választani. Minden friss és ízletes volt.
Márciusban két éjszakát töltöttünk a férjemmel. A recepciós nagyjából mindenről tájékoztatott. Elmondta, hogy péntek éjszaka fél tízig lehet fürdeni fürdőruhában után éjfélig csak textilmentesen lehet fürdeni és szaunázni. Ebbe mi nem vettünk részt. Nem gondolom, hogy ez egy négycsillagos szállodába való.
Az üdvözlő ital elfogyasztásakor leültettek bennünket és mindenki kapott egy pohár pezsgőt. Előtte meg sem kérdezték, hogy megfelel-e, kérünk-e alkoholos italt, egyszerűen ezt nyomták a kezünkbe, amit a recepciós a kezében kettesével hozott ki. A belső welness részleg kicsi, egy meleg vizes ülő-élménymedence van, amiben kb. 20 ember fér el. Van egy gyerekmedence és egy nagy úszómedence. Az úszómedencét én nem tudtam igénybe venni,mivel nem tudok úszni, de a welness részleg nagy részét az úszómedence foglalja el. Az udvaron van egy melegvízes 37-38 C-os medence, ami jó messze van, legalább 200 métert gyalogolni kell az udvaron. A medence elég szemetes volt, a fákról és bokrokról szél belehordja a törmeléket. A medence vize szerintem nem volt 37-38 C-os, míg bent voltunk soha meg nem mérték a víz hőfokát. Kijövetel után hűvösebb időben az ember megvan a vizes köntösében, míg beér a hotelbe. A többi udvari medence üres volt, mivel csak május 1. -vel töltik fel, akkor kezdődik a strandszezon. A szobák szépek, csak a tisztaság nem megfelelő. A mi szobánkban nagyon koszos volt a függöny és az ágy szélén a dísztakaró tiszta mocsok volt, alig volt gusztusom hozzányúlni. Az étterem szép, az ételek nagyrészt finomak voltak, csak kicsi a választék. Gyümölcs alma és narancs volt. Desszert egy féle volt, az 1. nap csokipuding, a 2. nap gesztenyepüré,ami ehetetlen volt, szerintem burgonyából készült. A férjem kanala első nap ételmaradékos volt. A parkolásért mindenképpen fizetni kell, ha az utcán hagyjuk az autót,ha beállunk a zárt parkolóba. /1000 Ft/nap/. Azt hiszem ebből egy alkalom elég volt.
Mi péntek este érkeztünk meg a párommal és egy 4 csillagos szállodához illő volt a fogadtatásunk. A lakosztály nagyon szép volt, modern és fiatalos. A svédasztalos vacsora finom volt és a késői érkezés ellenére bőséges volt a választék. Az éjszakai pihenésünket nem zavarta semmi, bár reggel volt némi gyermekzsivaj,de ez volt zavaró.
Szóval gondoltuk: hurrá, jó a kezdet! A kontinentális reggeli bőséges és finom volt. Némi városnézés után délután visszaérkeztünk, arra számítva, hogy menüből is lehet délben választani. De hétvége lévén, csak étlapról lehetett rendelni. Ez még nem is lett volna gond, de a két kiválasztott ételre több mint 35 percet kellett várni, úgy hogy, csak mi voltunk az étteremben. De úgy tűnt ez itt megszokott dolog lehetett, mert a felszolgálók nem kértek elnézést a hosszú várakozásért. . . Viszont míg vártunk vadászhattuk a legyeket! Délután kipróbáltuk a welness részleget, s mind a külső medence mind a belsők megfeleltek az elvárásainknak. A szombat esti vacsora már nem hasonlított az előző estire. . A törött háttámlájú szék és a kicsapódott,ikrás madártej mellett már csak a bor-rendelés bosszantott minket fel jobban. Az itallapról rendelhető két rozéból mind a kettőt előző nap "lefoglalták"(! ), s így nekünk nem hozhattak belőle. . . Ez elég rosszul esett,főleg miután a mellettünk lévő asztalhoz jóval később érkezőknek sorra hozták ki az egész üvegeket. . Ezek után azért mi még is jó hangulatban folytattuk az esti welnesst, hiszen éjjel 1 óráig volt rá lehetőségünk. Kipróbáltuk a szaunákat, a kinti fedett medencéket és nagyon jól éreztük magunkat. A reggeli megint csak bőségesnek bizonyult s a mosolygós kijelentkezés után csak az maradt meg bennünk, hogy milyen szépen ejtette a szavakat a recepciós hölgy. . Csak azt felejtette el megérdeklődni, hogy hogyan éreztük magunkat Náluk. . Leszámítva a bosszantó apróságokat, mi azért jól éreztük magunkat!
Már odaérkezéskor fura volt hogy 12-kor nem engedtek be és kiderült hogy abba a szobába nem volt senki. . Na és akkor az étkezések. . . Úgy kellett mint rég. . Első este nem kezdésre mentünk és alig jutott valami,és a reggeliknél sem volt más a helyzet. . . Lehangoló volt. . . Megsértödtek hogy szólni mertünk.
Egy hétvégét töltöttünk el a szállodában egy baráti házaspárral. A recepción egy rendkívül udvarias fiatalember fogadott brnnünket, a nevét nem jegyeztem meg. Minden szükséges információt elmondott a szállodáról. A szobák kényelmesek, tiszták. Az étterem az elmult évhez képest sokat javult, finom ételek voltak.
2012. julius végén jártunk a szállodában, 7 éjszakát töltöttünk ott. Azért ezt a szállodát választottuk mivel egybe van építve a stranddal és a mi gyermekeink 4 ill. 9 évesek és imádják a vizet. A szálloda új és szép, nem tömegszálloda kb. 40 szobája. Sajnos a csúzda feláras amit csak a helyszínen közöltek, de ettől függetlenül kellemes 1 hetet töltöttünk el.
A hotel szép és tiszta. A közvetlen szomszédságban lévő wellness részleg felújítás alatt áll. A kert és környezet szép! A szobák kényelmesek és tiszták. Az étkezésnél ajánlatos figyelembe venni, hogy annak aki később érkezik legyen mindenből választék. Különben finomak voltak az ételek. . . Összeségében szép hotel és kedves segítőkész a személyzet!
Sokszor voltunk már a szállodában, tulajdonképpen most se m csalódtunk, éppen építkezés volt, öltözőket bővitenek, de a fürdőzőket csak kismértékben zavarta. A szobákban továbbra is kicsik a TV-ék és nem a falra vannak szerelve, az ágyból már alig látni a műsort.
Az ellátás, az éttermi szolgáltatás minősége és mennyisége is romlott, a fürdőköntösök agyonmosottak kopottak, a mi szobánkban viszont új padlószőnyeg és matrac volt, a személyzet segítőkész volt, a kinti medence csak egy működött, annak hőfoka és tisztasága megfelelő volt.