Hotel Termálkristály Aqualand Ráckeve bemutatkozása
Egyedülálló módon szállodánk saját ásványvíz-kúttal rendelkezik, amelyet az egész intézményben fogyaszthatnak Vendégeink. Az 1 főre jutó vízfelület aránya páratlan az országban, ugyanis 25 szobára 13 medence, 1800 nm vízfelület jut. Az 1040 méter mélységből feltörő 52 Celsius-fokos, gyógyhatású termálvizet 2007.
december 06-án a Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója gyógyvízzé nyilvánította. A ráckevei kistérség termálvíz kincse számos lehetőséget kínál, amelyek a minőségi idegenforgalmat szolgálják: a vízparti és az ősfás környezet, a már 5 éve kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó Aqualand komplexum, a négycsillagos Hotel Termálkristály wellness szálloda megépítésével immáron több napra is kényezteti messzebbről érkezett vendégeit.
Többször jártunk már itt. Mindig bizakodtunk, hogy most talán melegebb lesz a kinti gyógymedence vize. De nem. . . . Gyönyörű a kert, a fürdő legszebb, legértékesebb része lenne. Elsősorban a gyógyvíz miatt menne oda az ember. Úgy tudom, a Keve forrás vize 50 fok feletti. Mért nem lehet megoldani, hogy télen is kellemes legyen kint?
Hidegben nem elég a 35-36 fok! A test hőmérsékletnél melegebb kell, hogy ne fázzunk! 38-39 fok! 38 van kiírva, de sosem volt annyi. A vendégek erről beszélnek a medencében, keresik a medencében ülve a melegvíz befolyókat, hogy annak közelében talán kellemesebb lesz. Meg kéne oldani, hiába a fejlesztések, ha ezzel elrontják.
Ma, hosszú évek óta előszőr jártunk az Aqulandba. A recepciósra kb. 10 percet vártunk. Nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy az öltözőszekrényekben elhelyezett ruhánkért, a fogast, fogasokat külön kell kérni. A beléptető szalaggal, csak már tapasztalt vendég segítségével jutottunk be. Tájékoztatás nincs.
A mellékhelyiségben található zuhanyfülkék homályosan megvilágítottak, csúszásveszélyesek, mert szemmel láthatóan rég nem itatták fel a felesleges vizet. A melegvizes medence zuhatagai fröcskölnek, sok ember számára ez kellemetlen együttjáró lehet, a kis hely miatt. Nem működtek a medencéknék kialakított zuhanyzók sem. A bérlethez járó-külső medencéhez- nem lehet kijutni! Abszolut nem VENDÈGBARÁT számunkra!
Éppen itt tartózkodom. A személyzet rendkívül udvarias , minden problémámra azonnal reagáltak és segítettek. A WIFI gyors és jó. A szoba tiszta szép igényes. Van fizetős és ingyenes parkoló is. A vacsora és a reggeli is bőséges ízletes volt(pl: ötféle tojásétel) A fürdő (ami nem a szálloda része de a mi csomagunk tartalmazta a belépőt) kulturált tiszta volt .
Rendkívül hosszú hétvégi nyitva tartással. Éjjel 1-kor fürödtünk a csillagok alatt. Nos igen a helyi menő csávók akik táskában hordják be a fürdőbe az alkoholt (külső vendégek)"kulturált" beszédükkel sokat rontanak a hely hangulatán. De talán éljük meg ezt kalandozásnak a társadalom alantas bugyraiban. Összességében kiválóra értékelem. Pihi-pakk romantika csomaggal voltunk itt és minden igényt kielégített. Köszönjük.
Nagyszerűen éreztük magunkat a testvéremmel. Kicsit korábban érkeztünk,de segítőkészen felajánlották a fürdési lehetőséget. Mi inkább ismerkedtünk a várossal. A fürdőben sokféle lehetőséget próbálhattunk ki,ami t ki is használtunk. A svédasztalos étkezés bőséges, választékos és finom volt. Minden tekintetben remek felüdülés volt.
A szálloda nem négy csillagos. A recepció - egyik fele csak a fürdővendégekkel foglalkozik - nem áll feladata magaslatán. Az egyik hölgy elmondja, hogy lehet lovas kocsikázni, mire vissza visszamentünk már más volt ott, aki nem is hallott erről. A szoba gondolom legalább két hete nem volt kiporszívózva.
A szabadtéri medence elég messze van a szállodától és hidegben nem a legkellemesebb elsétálni odáig. A reggeli, vacsora rendben volt. A reggelihez kitett kávé viszont nem hasonlított a kávéra! A kicsinyességet mutatja, hogy az elutazás napján a medencék, wellness részleg használatáért 2700. - forintot szeretnének kapni. Ennyiért a Széchenyibe megyek!
Tegnap jöttünk vissza Ráckevéről a Termálkristály Aqaland Hotelból. Hát a négy csillagtól olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtól. A recepción négy unott képű hölgy ,akik inkább hátat fordítanak mint megkérdezik,hogy egyáltalán mit is keresünk ott. A hotel nevét a bejáratnál benőtte az örökzöld no meg a csillagokat is.
. . . . A szoba,fürdő tiszta volt. Az étteremben elfogadható volt az étel. Az igaz,hogy ha valami elfogyott szólni kellett ha esetleg azt szerettünk volna enni. Na ami nagyon felháborított,hogy a szakács hozta az utánpótlást de had nem mondjam hogy milyen mocskos volt a pepita nadrágja nap mint nap. Na ez kivette az észt a fejemből! ! ! Hol is van a 4 csillag? ? ? ? Hát a wellnesz része nagyon gyenge. Ha a szaunába befizettél feltöltésre nyugalmad nem volt mert közben is az ismerősök ki-be jártak mint ha piacon lettek volna. És ami nem a hotel hibája hanem a polgármesteri hivatal szégyene,hogy tele volt minden falevéllel amit lehet az idén nem is takarítottak még el. Hol vannak a közmunkások? De ez volt az egész városban is nagyon sok helyen ki kellett menni az útra mert a járda tele volt levéllel. Tiaztaságáról nem híres az biztos. Na egyszer kipróbáltuk. Szóval a szolgáltatásokhoz viszonyítva nagyon drága hely.
A recepcióból minden információt ki kellett húzni, de leginkább utólag közölték, amit előre kellett volna tudni. A szállodát nem ugyanaz a cég üzemelteti mint az uszodát, szaunát, büfét. Ezért nem lehet a szobaszámhoz íratni a fogyasztást (vigyél magaddal kp-t). Az elutazás napjára már nem jár a szauna, fürdő részleg használat.
A kaja finom de átlagos. Szobákon látszik , hogy nem ma készültek, néhol rozsda, leverődés, a csapból büdös víz folyik (bár ez nemigen az ő hibájuk). voltam már sokkal jobb 3*-os szállodában is. részemről ez volt az első és utolsó látogatás.
A szoba egy kicsit már kopott volt, az ágyon a lepedő kisebb volt mint a matrac ami a párnák alatt tele volt hajszállal. A csapból termálvíz folyik, kora reggel a hideg is forró volt. Szinte mindenen észrevehető a spórolás (reggeli virsli és kávé,csapvízzel feltöltött vizes ballon a wellness részlegben, stb. ).
Az uszodában nincs elkülönített hely a szállóvendégeknek és szerintem az egész város ide jár pancsolni. A személyzet kedves volt, az ételek között is mindig találtunk nekünk megfelelőt.
Már többször voltunk ebben a szállodában, de az utóbbi időben egyre csökken a színvonal. A szálloda személyzete kedves, segítőkész. Az étteremben ez már nem mondható el ugyanúgy. Egy négycsillagos szállodában a reggelinél a kávé az holmiféle gyenge kávéital. Nem hiszem, hogy nem lehetne egy kávéautomatát beállítani, nem akkora a költsége, hogy a szálloda nem bírná el.
Nagyon kellemes hosszú hétvégét töltöttünk itt másfél éves kislányunkkal. Hatalmas szoba, szép, igényes, kényelmes bútorokkal, DE piszkos szőnyeg, mindenhol vastagon a por. Egy 4 csillagos szállodánál ez nem megengedett. Félpanzió bőséges, finom, házias ételek. Reggeli változatos. Fürdő szuper.