Hotel Termálkristály Aqualand Ráckeve bemutatkozása
Egyedülálló módon szállodánk saját ásványvíz-kúttal rendelkezik, amelyet az egész intézményben fogyaszthatnak Vendégeink. Az 1 főre jutó vízfelület aránya páratlan az országban, ugyanis 25 szobára 13 medence, 1800 nm vízfelület jut. Az 1040 méter mélységből feltörő 52 Celsius-fokos, gyógyhatású termálvizet 2007.
december 06-án a Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója gyógyvízzé nyilvánította. A ráckevei kistérség termálvíz kincse számos lehetőséget kínál, amelyek a minőségi idegenforgalmat szolgálják: a vízparti és az ősfás környezet, a már 5 éve kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó Aqualand komplexum, a négycsillagos Hotel Termálkristály wellness szálloda megépítésével immáron több napra is kényezteti messzebbről érkezett vendégeit.
Három nap két éjszakát töltöttünk ezen a szálláshelyen! A szobát délután kettőkor lehet csak átvenni de mi már délben oda érkeztünk! Sokszor szóltam a recepción de hiába! Többszöri noszogatásomra fél háromkor tudtuk csak birtokba venni a szobát! Az udvaron nagyon sok a macska és kunyerálnak!
A kinti medencéket már nem tudtuk használni pedig még jó volt az idő! Mondták hogy használhatjuk bátran de a bokáig érő gyerekmedencében is jéghideg volt a víz sajnos! Így maradt a belső uszómedence amit éppen akkor takarítottak, tehát a hátsó kis tanmedencéhez és a sarokban lévő termál medencéhez kényszerültünk! A probléma csak annyi hogy külsős embereket is beengednek, így sokan vannak! Hiába fizeted meg a drága szobaárat! A szoba morzsás volt, pedig sokat vártunk a takarításra! A függöny tele van szétlapított véres szúnyogokkal és bazi nagy pókokkal! (Néha azt is ki kellene mosni! ) Ráadásul lakosztályt fizettünk! Előnye hogy volt külön WC a szoba bejáratánál és a fürdőszobában si ja meg sarokkád! Az ételek finomak voltak, a személyzet kedves! Sok látnivaló nincsen sajnos! Ár érték arányban többet vártam volna. . .
Többször jártunk már itt. Mindig bizakodtunk, hogy most talán melegebb lesz a kinti gyógymedence vize. De nem. . . . Gyönyörű a kert, a fürdő legszebb, legértékesebb része lenne. Elsősorban a gyógyvíz miatt menne oda az ember. Úgy tudom, a Keve forrás vize 50 fok feletti. Mért nem lehet megoldani, hogy télen is kellemes legyen kint?
Hidegben nem elég a 35-36 fok! A test hőmérsékletnél melegebb kell, hogy ne fázzunk! 38-39 fok! 38 van kiírva, de sosem volt annyi. A vendégek erről beszélnek a medencében, keresik a medencében ülve a melegvíz befolyókat, hogy annak közelében talán kellemesebb lesz. Meg kéne oldani, hiába a fejlesztések, ha ezzel elrontják.
A hotel csalódás volt. Először is a fekete pénteki kedvezményes ár átverés volt, mert azóta olcsóbb ajánlatokat is hirdetnek. A szálloda környezete siralmas, de ahogy belép az ember, megnyugszik, hogy mégis …. . talán…. esetleg. A ételek választéka minimális, minősége kritikán aluli, nem egy négycsillagos szállodához illő.
Soha nem értem miért csak 1,5 dl-es pohár van a szállodákban teának. Az ágyak kényelmetlenek. A Tv csatornákon a kormánytévék, semmi más. A személyzet nagyon udvarias, de ez minden, amit pozitívként mondhatok. A folyosón volt egy kanapé, két fotellal esténkén oda ültünk le beszélgetni, de egy embert állandóan ugrált és integetett, mert folyamatosan nem volt világítás. A WC ülőke első nap eltört, mert a leggagyibb minőség volt felszerelve. A Wellnes részleg önállóan működik, idegenek is bejönnek, ezt le is írták, de azt már nem, hogy úszásoktatás van gyerekeknek. Délután már nem lehetett megmozdulni a gyerekektől és a kísérőktől. Az öltözők szűkösek, a benti termálmedence tele van rakva élményelemekkel, nem lehet kibírni a zajt. Van egy udvari meleg vizes medence, de az nem termál víz. első nap nagyon piszkos volt, a második napon építkeztek mellette, a hangzavartól nem lehetett megmaradni. Az udvaron volt egy jó meleg vizes medence, de messze volt, a hidegben és hóban ez nem igazán vendégbarát. Összességében egy káosz az egész fürdő részleg. NAGYON ZAVARÓ A KÜLSŐSÖK JELENLÉTE. Senkinek nem ajánlom, a csillagokat le kellene venni, s árat minimum a felére csökkenteni. A személyzet kedvessége nem elég egy négycsillagos szállodához.
Előljáróban elmondanám, hogy évek óta visszatérő vendégek vagyunk, illetve mostmár csak voltunk. Most a pünkösdi hosszúhétvégét töltöttük itt a férjemmel. 4 nap, 3 éjszaka, természetesen felárral, mert pünkösd van. Mit takar ez, irgalmatlan zaj, zsúfoltság, a strandon.
A szobákból szinte nem érdemes kilépni, mert a medencébe nem férsz be, de a felárad ellenében egy napágyat sem biztosítanak a szálló vendégek részére. Hab a tortán, hogy a strandra is pénzért jutsz be, 50% kedvezménnyel ugyan. Kérdezem én mire is fizetek még? Csalódás, pénzlehúzás, tisztességtelen vendéglátás, a személyzettől elnézést kérek Ők kedvesek és nem tehettek semmiről, mondván más üzemeltetője van a szállódának és más a strandnak. A vendéget viszont mindkettő lehúzza, miközben piszok kényelmetlenül érzi magát. Rémálom! ! !
4 csillagosnak hirdetik de nem az. A recepció egyik fele a fürdő vendégekért, a másik a szálló vendégekért van. Aki még nem járt itt az nem tudhatja, tájékoztató tábla nincs. Meg is kaptuk a nyers kioktatást. A szállodával kapcsolatban nem volt semmi tájékoztatás, mi merre, hol? A köszöntő pezsgőhöz nem volt elég pohár.
/4-en voltunk/Az étteremben a pincér egyedül nem győzte, törött székért szóltunk, másnap is ott volt az asztalnál. Szálló vendégként volt olyan nap, hogy a fürdőbe nem fértünk be, annyi volt a kinti vendég. A szaunákhoz vezető folyosón délutánra már elviselhetetlen volt a WC bűze. Pénzt kellett mindenhova hordani magunkkal, mert nem lehetett a szobához íratni. A szoba, fürdőszoba sem volt igazán megfelelő. Egyedül a szaunaszeánszok választéka volt megfelelő. Nem ajánlanám senkinek sem hogy ide menjen. Novemberben jártunk itt de még egyszer nem jönnénk. Unott arcú dolgozók,sehol egy kis mosoly.
A recepcióból minden információt ki kellett húzni, de leginkább utólag közölték, amit előre kellett volna tudni. A szállodát nem ugyanaz a cég üzemelteti mint az uszodát, szaunát, büfét. Ezért nem lehet a szobaszámhoz íratni a fogyasztást (vigyél magaddal kp-t). Az elutazás napjára már nem jár a szauna, fürdő részleg használat.
A kaja finom de átlagos. Szobákon látszik , hogy nem ma készültek, néhol rozsda, leverődés, a csapból büdös víz folyik (bár ez nemigen az ő hibájuk). voltam már sokkal jobb 3*-os szállodában is. részemről ez volt az első és utolsó látogatás.
Terveztük több éjszakás nyaralást és a próbaszerű pár héttel előtte mentünk körülnézni és fürödni. A fürdő ruhaszekrényben vállfát nem találtunk, a többi nyílt szekrényekben sem! A kinti medencékből csak három-négy üzemképes, a többi nagyon koszos és büdös (nem tisztított) volt.
Januárban egy baráti párral, akik törzsvendégek a szállodában, töltöttünk egy hétvégét a faházas részben. Önellátással mentünk, így az étteremről nem tudok érdemben nyilatkozni. A faház rendben van, legalábbis részben. Két szobás faházunk volt. Az egyikben franciaágy, a másik szobában két különálló ágy van.
Az egyik ágy teljesen alkalmatlan volt az alvásra. Kb. 5 cm-es szivacs van rátéve a falécekre, azok azonban kerestben meg vannak erősítve egy másik léccel, ami a szivacs vékonysága miatt teljesen érezhető. Hiába jeleztük, semmi nem történt. A szobában egy sötét 40-es égő volt, de kérésre kaptunk kicsit erősebbet, és miután levettük a mennyezeti lámpa búráját, legalább egymást láttuk. :) A fürdő nagyszerű, bár, mivel nem csak szállóvendégek használhatják, borzasztóan zsúfolt. Éjjel egyig lehet használni a külső medencét. Jóval a zárás előtt kijött egy medencetakarító, és mikor kértük, hogy legalább addig várjon míg a fürdési idő tartana, egyszerűen felrúgta a medence szélén lévő italokat. Ebből szóváltás kerekedett, ami szinte tetlegességig fajult. Úgy gondolom, hogy egy szálloda ilyet nem engedhet meg magának. Biztos nem megyünk ide vissza.
Hát, ez volt az eddigi leggyengébb wellnessunk. Hogy 4 csillagos szuperior, szerintem a tisztaság, menu tekintetében a 3 csillagos szállodák szintjét sem éri el. Kis gyermekkel voltunk, a benti wellness részleget alig használtuk, mivel az ablakok tele voltak pokkal, a fekvo ágyak piszkosak voltak és a gyermek medence alján állt a kosz.
A szoba és a terasz is televolt pokkal, egy hét alatt egyszer sem húzták át az ágynemunket, stb. . . . A kaja pedig egyhangú és nagyrészt ízetlen volt. Egy szoval szornyu. . . . . .
A ráckevei szállodának négy csillagos minősítése van. Számomra érthetetlen hogy miért. Magyarországon elég sok szállodában megfordultunk már,volt köztük három, négy csillagos, illetve panzió egyaránt. Nagy várakozással érkeztünk a szállodába, de elég nagy csalódás ért.
A szálloda belülről szép, a szoba is kielégítő, bár egy négycsillagos szállodában az ember nem azt várja, hogy erősen festésre szorul a fal, illetve a tv-t rögtön szerelni kell. A reklámozott wellness szolgáltatásokat csak korlátozott módon tudtuk igénybe venni. A benti wellnessben elviselhetetlen 32 fok van, konkrétan levegőt alig kap az ember. A kinti medencék jók lettek volna, ha lett volna benne víz. . . . a gyerekmedencék voltak feltöltve, illetve egy rész a kinti bárnál. A többiben viszont bokáig állt a falevél. . . . jelzem 29 fok volt mikor ott jártunk, így jó lett volna ha tudjuk használni a medencét. A szállodába lehet jegyet venni csak strandolásra nem szállóvendégeknek, ami egészen addig nem is gond, amíg nekem is van napozóágyam aki a napi belépőjegy többszörösét fizettem be 3 nap 2 éjszakára. Este ismét meglepetés ért, pedig gondoltam ha már fürödni nem lehet, legalább vacsorázunk egy jót. Ez sem sikerült. A vacsora (4 csillagról beszélünk)mákos guba, pizza (nem is értem). . . . . ezenkívül volt még halászlé, illetve egy húsos étel. A vacsora véleményem szerint kritikán aluli volt. Pihenni nem igazán lehetett mert a kedves fürdővendégek még este 11-kor ordítanak a kinti wellness bárjában. Sokkal többet vártam a szállodától, nagy csalódás volt,így egyáltalán nem ajánlanám kikapcsolódásra.