Két évvel ezelőtt jártam egy nagyobb baráti társasággal itt. Akkor minden remek volt,a kiszolgálás és az ételek is. Most feleségemmel tértem vissza. Sajnos csalódtam a helyben. Juhtúros sztrapacskát rendelten , füstölt csülökkel és pirított hagymával. A kihozott étel jól nézett ki, és nagy adag is volt. Sőt ízre is jó volt.
. . ám volt egy alapvető hiba. Ugyanis nem juhtúróval hozták a sztrapacskát, hanem sima tehéntúróval. Ezzel önmagában nem lenne baj, ha előre szólnak, arról nem beszélve, hogy így azért egészen más lett az étel ízvilága. Feltételezem, hogy a szakács a két túrófajtát meg tudja különböztetni. Ha igen,akkor azt kell mondanom, hogy becsaptak. Ráadásul a pincér fizetéskor sem tette fel, az amúgy kötelező kérdést: Hogy ízlett? Ez esetben ugyanis szóvá tettem volna a mindezt. . . Mindenesetre ez volt az utolsó eset, hogy nem mondtam el azonanl a problémámat!
Bevallom vegyes érzelmekkel jöttem ide be mert 2004-ben voltam itt utoljára és nem sok kellett ahhoz, hogy most is távozzam! Ugyanis amikor helyett foglaltunk a teraszon köszönés nélkül jött egy fiatal pincér és közölte velünk, hogy az a hely foglalt, viszont nem volt ilyen jelzés az asztalra kitéve (a teraszon lévő asztal a távozáskor is üres volt 1,5óra után)!
Egy középkorú pincér a belső részen ültetett le minket! Az étteremben a vendégek számát kb. 80-ra becsültem amikor ott jártunk! A halászlé és a főétel finom volt, viszont a desszert az teljes egészében felejthető alig ütöttem meg a fogyasztható szintet! Rendkívül nagy az étterem forgalma az ételek bőségesek! A vendéggel nem igazán törődnek mert nincs rá idő! Az árak is magasak!
Jöttünk ki a várból, talán a presszós hölggyel Sárospatakon és beszélgettünk, szóba került, hogy ő hol ebédelne, ha most ő lenne én. Azután szóba került a Fekete Macska, de arra azt mondta, hogy azt azért fúj, ne, szóba jött a Collegno, mondtam, hogy ok, de ott nemrég ettem éppen, aztán jött még valamelyik királyról elnevezett valami, meg aztán ez a dolog is, de hopp, ez a túlsó parton van.
Nem baj, mondtam, tudok úszni. De aztán mégis inkább autóval mentem át a hídon. Klasszikus időket idéző étterem vagy csárdajelleg inkább, kint a teraszon foglaltam helyet, vendég nem sok volt, pincér is jött egyszer csak, húslevest kértem gazdagon, de csak csészében, azután meg szarvassültet, vadasmártással, zsemlegombóccal. A húsleves talán sokszor lefagyasztott és újra felmelegített dolog volt, a benne ázó komponensek elveszítették már eredeti állagukat, ízüket is. A szarvassült még egészségesebb volt, de a zsemlegombóc. . . hát, uramfia, a külseje már teljesen megkeményedett. Szóval, nem volt ez valami szuperebéd 8470 forintért, amiben a szervízdíj is benne van. De egyszer mindent ki lehet vagy ki kell próbálni. Ezt is.
Kissé drága, ámbár manapság, amikor így mennek felfelé az árak, nem meglepő. A kaják azonban finomak voltak, nem kellett túl sokat várni sem. A mennyiség azonban :) na az egy külön történet! A párom borjú bécsit rendelt, ami - szerintem - legalább fél négyzetméter volt.
Hosszú évek óta járok ide, évente többször is. Az utóbbi időben feltűnt a személyzet komor, nem túl barátságos viselkedése. Nem volt ez máshogy ma sem. Az ebéd elfogyasztása után szerettem volna asztalt foglalni egy családi rendezvényhez, amit előre ( 3 héttel ) jelezni kívántam a vélhetően főpincér, szemüveges ötven év körüli úrnak.
Több perces pult előtti várakoztatás után megkérdezte barátságtalanul mit akarok, majd miután szándékomról tájékoztattam azt kérdezte " akkor én most mit csináljak? " ? ? ? Mit, semmit ha nem kell a vendég megyünk máshová. Az árak valóban magasak a környékhez képest, de a személyzet egyenesen pocsék. Van a városban más hely is, ne gondolják hogy ŐK az egyetlenek.
A vár meglátogatása után ebédeltünk itt . Ebédidő lévén elég tele volt , de találtunk asztalt . A pincér elég gyorsan felvette a rendelést , és gyorsan megkaptuk ,a rendelt ételt . Egy kétszemélyes tálat kértünk , és hárman ettük meg . A húsok finom puhák voltak , pont jól átsütve , a köret is ízletes volt .
Az étterem a Bodrog túlpartján található, éppen a várral szemben. Kellemes légkondicionálás fogadott. Nagyon finom volt az Újházy tyúkleves (az étlapon más néven szerepel). Olyan egyszerű ételt is tartanak, mint a tócsni (lapcsánka néven), tejföllel, lila hagymával tálalva. A filézett rántott csirkemell bőséges volt. Érdekes volt rajta a szőlő- és ananász-díszítés.
Június elején jártunk menyasszonyommal Sárospatakon. Az egyik helyi és egyben fantasztikus cukrászdában(Kövér), ahová az étteremmel ellentétben, erősen ajánlott a betérés ajánlották a Vár éttermet. Rövid séta után a Bodrog hídon átkelve megtaláltuk a helyet közvetlenül a várral szemben.
Az étterem belülről hangulatos és van kiülős része is ami szintén hangulatos. A pincérek segítőkészek. A pozitívumok itt el is fogynak. Az étel minősége és mennyisége hagy némi kívánni valót maga után. A rendelt ételemen a 3 szelet/darab lepcsánka szénné volt égetve. Nem egyszerűen megpirulva, hanem konkrétan tűzre lehetett volna vetni éjszakára. . . A pincérnek jeleztem, aki el is vitte az ételt, majd úgy tíz percen belül hozta is az új ételt. Ezen már nem volt probléma a körettel, de a főételem kb. a fele lett. (remélem egyéb kiegészítőt nem tettek a reklamáló vendégnek. . . :) ) Az ételen így is lehetett érezni az égett ízt. A párom étele minőségre megfelelő volt, de mennyiségben az se hozta az éttermi átlagot. A két ételért a térséghez viszonyítva kb. 20%-al többet fizettünk, de legalább annyival kevesebb is volt menyiségben. Lehet csak mi fogtunk ki egy gyenge napot!
Nagyon kedves számomra ez az étterem. Annak idején 42 éve itt volt az érettségi bankettem. Azóta is gyakran visszajárok ide. Tavaly itt volt a nyugdíjas búcsúztatóm,ami szintén feledhetetlen lett. Nagyon finoman főznek és bőségesen tálalnak. A sült kacsacomb lila káposztával mennyei volt!
A várral szembeni oldalon, a Bodrog partján található ez a nagyon kellemes, rusztikus stílusú épület, melynek földszinjén és a kerthelyiségben működik a vendéglő, míg az emeleten, a tetőtérben a panzió szobái találhatóak. A vendéglő ottjártunkkor folyamatosan elég nagy forgalmat bonyolított le, s ahogy hallottuk, a nyári időszakban hétvégente lakodalmaknak is helyet adnak.
Ezen kívül rendszeresen tartanak a kertben borkósolókat, sajt- és egyéb finomság bemutatókat, helyi és környékbeli őstermelők termékeiből. Az étlapon magyaros ízeket és tradicionális magyar ételeket találunk, s kiemelt jelentőséget szentelnek a halételeknek pl. haltepertő, halászlé több mint 10 féle változatban és mennyiségben (ponty, harcsa, korhely), süllő, pisztráng, harcsapaprikás. Van néhány gyermekmenü is. Az ételek nem annyira olcsók, akár fővárosi árkategóriájúnak is elmenne, viszont az adagok méretesek, tartalmasak. A húsok frissek, ropogósak, gazdagon és tényleg magyarosan fűszerezettek az ételek. A halas ételek nekünk bejöttek, a desszert-fronton azonban lehetne még erősíteni és bővíteni a kínálatot szerintem. A ksizolgálás udvarias, a várakozási idő változó, forgalomtól függ, nem az a kifejezetten pörgős.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.