A vár meglátogatása után ebédeltünk itt . Ebédidő lévén elég tele volt , de találtunk asztalt . A pincér elég gyorsan felvette a rendelést , és gyorsan megkaptuk ,a rendelt ételt . Egy kétszemélyes tálat kértünk , és hárman ettük meg . A húsok finom puhák voltak , pont jól átsütve , a köret is ízletes volt .
Nagyon kedves számomra ez az étterem. Annak idején 42 éve itt volt az érettségi bankettem. Azóta is gyakran visszajárok ide. Tavaly itt volt a nyugdíjas búcsúztatóm,ami szintén feledhetetlen lett. Nagyon finoman főznek és bőségesen tálalnak. A sült kacsacomb lila káposztával mennyei volt!
Kellemes kirándulásunkat egy igazi gasztronómiai élménnyel fejeztük be a Vár Vendéglőben. Valóságos időutazásban volt részünk. Az étterembe lépve valami olyan régi érzés kerített hatalmába bennünket amit talán csak gyerekkorunkban vagy a régi időket idéző filmeken láttunk tapasztaltunk. Tisztaság , semmi étel szag kényelemes termek .
A Felszolgálók figyelmesen betessékelnek , hellyel kínálnak és kedvesek. Szinte nem hiszünk a szemünknek. . . az falakon régi hangulatot idéző képek a bútorok és berendezési tárgyak stílusosak. Kiváló hátteret ad mindehhez a Pataki-Vár. Az étlapon a régi ízek ígéretével csábító ételek - És végre nem csalódunk, az étel olyan amilyennek elgondolja az ember és szinte felsejlik , hogy a Nagymama éppen most siet vissza a konyhába az újabb kitűnő fogásért . Mi kifejezetten a táj ételeit választottuk és jól tettük . Az előételtől a desszertig a vidéki konyha remekeit kóstolhattuk végig. A felszolgálás figyelmes és diszkrét volt . Hozzá kell tennünk , hogy a városban a Majális mellett éppen középiskolás ballagás volt amitől délutánra akár fásultak és figyelmetlenek is lehettek volna . Kifejezetten élveztük a Felszolgálókkal a két fogás közötti szellemes társalgás. Még történelmi áttekintést is kaptunk a városról az étteremről. Hát ilyenek is tudnak lenni az Vendéglátósok. Köszönjük. Szívből ajánljuk mindenkinek aki egy kellemes étkezésre vágyik némi történelmi fűszerrel.
Ha Sárospatakon vagyok mindig betérek ide. A konyha kiváló a sörös csülök kétemberes adag és isteni. A kiszolgálás figyelmes. A kert helység nagyon kellemes. A csapolt sörük is kiváló. Bár kinek szívesen ajánlom a kitünő ételek fogyasztása után egy könnyed sétával máris a várban vagyunk.
Kissé drága, ámbár manapság, amikor így mennek felfelé az árak, nem meglepő. A kaják azonban finomak voltak, nem kellett túl sokat várni sem. A mennyiség azonban :) na az egy külön történet! A párom borjú bécsit rendelt, ami - szerintem - legalább fél négyzetméter volt.
Az étterem a Bodrog túlpartján található, éppen a várral szemben. Kellemes légkondicionálás fogadott. Nagyon finom volt az Újházy tyúkleves (az étlapon más néven szerepel). Olyan egyszerű ételt is tartanak, mint a tócsni (lapcsánka néven), tejföllel, lila hagymával tálalva. A filézett rántott csirkemell bőséges volt. Érdekes volt rajta a szőlő- és ananász-díszítés.
A várral szembeni oldalon, a Bodrog partján található ez a nagyon kellemes, rusztikus stílusú épület, melynek földszinjén és a kerthelyiségben működik a vendéglő, míg az emeleten, a tetőtérben a panzió szobái találhatóak. A vendéglő ottjártunkkor folyamatosan elég nagy forgalmat bonyolított le, s ahogy hallottuk, a nyári időszakban hétvégente lakodalmaknak is helyet adnak.
Ezen kívül rendszeresen tartanak a kertben borkósolókat, sajt- és egyéb finomság bemutatókat, helyi és környékbeli őstermelők termékeiből. Az étlapon magyaros ízeket és tradicionális magyar ételeket találunk, s kiemelt jelentőséget szentelnek a halételeknek pl. haltepertő, halászlé több mint 10 féle változatban és mennyiségben (ponty, harcsa, korhely), süllő, pisztráng, harcsapaprikás. Van néhány gyermekmenü is. Az ételek nem annyira olcsók, akár fővárosi árkategóriájúnak is elmenne, viszont az adagok méretesek, tartalmasak. A húsok frissek, ropogósak, gazdagon és tényleg magyarosan fűszerezettek az ételek. A halas ételek nekünk bejöttek, a desszert-fronton azonban lehetne még erősíteni és bővíteni a kínálatot szerintem. A ksizolgálás udvarias, a várakozási idő változó, forgalomtól függ, nem az a kifejezetten pörgős.
Kedves , barátságos hely. Az ételek inkább a klasszikus magyar konyha termékei. Fimomak, szépen díszítettek. A kiszolgálás gyors és udvarias. Az adagok talán kicsit nagyok, persze erre a konyhára ez jellemző. Ki kell emeljem a rostonsült pisztrángot. Ropogós és fűszeres. Nagyon rég nem ettem ilyen finomat. A hideg paradicsomleves nagyon jó ötlet a kánikulában.
A Bodrog partján található Vár vendéglő nem okozott csalódást. Az ételek nem csak ízlésesen tálaltak, hanem ízletesek is. Nem takarja el a dizájn a minőséget, mint oly sok helyen. Tiszta abroszok, tiszta hely, szolid és ízléses berendezés. A fonott székek és a piros kockás asztalterítők kifejezetten "retro" érzést keltettek bennem, ami nekem nagyon tetszett.
Már csak a régi magyar filmekben látni ezt a fajta kisvendéglői stílust. Nem kellett sokat várni annak ellenére, hogy a belső helyiségben éppen ballagást ünnepeltek, rendkívül jól szervezték meg a felszolgálói létszámot. Mi a kerthelyiségben voltunk, ahol kellemesen halk zene szólt. Árban is teljesen elfogadható. Ami picikét zavaró volt, hogy éppen hullatták a parton lévő nyárfák a "hópihéiket", de ez a természet ajándéka, ami semmit nem rontott az emberi kéz alkotta minőségen. Én jó szívvel ajánlom bárkinek.
Jöttünk ki a várból, talán a presszós hölggyel Sárospatakon és beszélgettünk, szóba került, hogy ő hol ebédelne, ha most ő lenne én. Azután szóba került a Fekete Macska, de arra azt mondta, hogy azt azért fúj, ne, szóba jött a Collegno, mondtam, hogy ok, de ott nemrég ettem éppen, aztán jött még valamelyik királyról elnevezett valami, meg aztán ez a dolog is, de hopp, ez a túlsó parton van.
Nem baj, mondtam, tudok úszni. De aztán mégis inkább autóval mentem át a hídon. Klasszikus időket idéző étterem vagy csárdajelleg inkább, kint a teraszon foglaltam helyet, vendég nem sok volt, pincér is jött egyszer csak, húslevest kértem gazdagon, de csak csészében, azután meg szarvassültet, vadasmártással, zsemlegombóccal. A húsleves talán sokszor lefagyasztott és újra felmelegített dolog volt, a benne ázó komponensek elveszítették már eredeti állagukat, ízüket is. A szarvassült még egészségesebb volt, de a zsemlegombóc. . . hát, uramfia, a külseje már teljesen megkeményedett. Szóval, nem volt ez valami szuperebéd 8470 forintért, amiben a szervízdíj is benne van. De egyszer mindent ki lehet vagy ki kell próbálni. Ezt is.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.