Az épületben, mely már a múlt században is vendéglőként funkcionált, ma egy korhű hangulatú, boltíves, Sárvár múltját is felelevenítő vendéglátóhely működik. Éttermünk sajátosságát a régi, magyaros ételek felkutatása és felelevenítése, elkészítése adja.
Magyarságunkat tükrözi a „Magyar borok és ételek" című gasztronómiai gálasorozatunk is, melynek során havonta egy-egy jeles hazai borvidék, illetve neves borász nedűi mellé készítünk mára már elfeledett, ám ízes, magyaros ételeket. Éttermünk szezononként megújuló, rusztikus kivitelű étlapján a világhírű magyar konyha remekei mellett természetesen a mai kornak megfelelő, internacionális ételajánlat is megtalálható. A nemzetközi kínálatot azzal tesszük teljessé, hogy vendéglőnkben rendszeresen külföldi vendégszakácsok mutatják be országuk, régiójuk sajátos ételeit-italait. Házunk specialitásai közé tartozik különleges, házi készítésű kecskesajt ajánlatunk, bárány, kecske, borjú és szürkemarha húsából készített ételeink széles választéka, valamint erdeigomba- és vadhúsételeink. Gyertyafényes estéinket egy sikeres és felkészült szakmai stáb, valamint kellemes programok teszik teljessé!
Másodízben nyaraltam Sárváron, így stílszerűen fel is kerestem a kedvenc éttermeimet újra. Ahogy két évvel ezelőtt, úgy idén sem okozott csalódást a Várkapu vendéglő. Szívélyes kiszolgálásával, finom, házias jellegű konyhájával könnyedén felkerült azoknak az éttermeknek a listájára, melybe nem feledünk el betérni újra és újra. Alig várom, hogy legközelebb is itt ehessek! Köszönjük! :)
2015 április 20-tól töltöttünk egy hetet Sárváron pihenés céljából. Többek között a Várkapu vendéglőt is felkerestük vacsoraidőben. Nem először jártunk itt,már negyedik éve be-be térünk legalább egy étkezés idejére. Most is mind eddig mindig,tisztaság,rend,gondos-pontos kiszolgálás és finom étkek fogadtak.
Egyszerűen nem tudunk csalódni a helyben. :-) Ízletes ételeket(vadpörkölt dödöllével)fogyaszthattunk ismét,a személyzet udvarias,de nem tolakodó figyelmétől kísérve. Az árak arányosak az adagok méreteivel. Teljes mértékben elégedettek voltunk mindennel. A hely hangulatos,idézi a történelmi múltat. Bátran ajánlom ismerőseimnek,barátaimnak.
Első sárvári látogatásunk alkalmával szállásadónk ajánlotta a helyet. Nagyon kellemes környezet és finom ételek fogadtak. Ebben nem csalódtunk. A kiszolgálás viszont kicsit lassú volt, a pincérek között is akadt, akinek hozzáállása és munkája nem volt éppen elismerésre méltó.
Legutóbbi látogatásunk alkalmával is ezt a helyet választottuk,mivel hangulata és a finom ételek kellemes emlékeket hagytak bennünk. Jól döntöttünk. A kiszolgálás, a pincérek munkája ezúttal kifogásolhatatlan, gyors, udvarias és minden szempontból dicséretre méltó volt. Megfogadtam, hogy ezt mindenképp megírom, hiszen ilyen kellemes hely, kitűnő konyha ezt az elismerést megérdemli. Sőt, most már a pincérek is! Ide ismét visszatérünk.
Hihetetlenül gyors kiszolgálás, remek minőségű ételek (sertésrakottas kipróbálandó!), este kellemes élőzene. Ünnepnapokon érdemes asztalt előre foglalni a nagy érdeklődés miatt, ezt saját bőrünkön tapasztaltuk.
A vendéglőben finom és változatos ételek közül lehetett választani és a kiszolgálás is első osztályú volt. Nagyon hangulatos a vendéglő a fedett terasszal, este gyertyákkal. A pincérek kedvesek és a reggeli is finom volt. A szobát is minden nap takarították, és a panzió közel volt a gyógyfürdőhöz.
Parkolni is zárt helyen, az udvarban lehetett. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet. Minket jövőre is visszaVÁR SárVÁR és a VÁRkapu vendéglő és Panzió.
Remek hely fantasztikus kiszolgálás, nagyon finom ételek, figyelmesek és precízek. 2013 júliusában voltunk itt és nagyon jól éreztük magunkat, mindenkinek tudom ajánlani. A gyerekeim is jól érezték magukat,mert a szülinapját tartotta a panzió és nagyon hangulatos vetélkedőket és műsorokat szerveztek a várkertben. Lehet hogy még vissza térünk máskor is!
Mi itt is beleszaladtunk a jóba. Ajánlom mindenkinek. Finom,jó,olcsó! . ajánlom mindenkinek, finom volt a menü, és a választott kaja is. Akár én fűszereztem volna. Jó volt asztalhoz ülni másnap is, szinte ismerősként fogadtak bennünket. Ráadásul az idő rossz volt, esett az eső, és olyan jó melegség várt bennünket,a szállás is közel volt, és felmelegedés után pár perc múlva "hazaértünk"
2013. augusztusában jártunk Sárváron. Az ittjartam. hu értékelése alapján célirányosan kerestük fel az éttermet és nem csalódtunk. A megrendelt ételek nagyon finomak voltak, nem kellett sokat várni amíg kihozták az ételeket és a gyerekek kifejezetten imádták a "mosolygós krumplit".
Az adag számomra éppen megfelelő volt, meg is ettem az utolsó falatig (tudni kell, hogy étteremben csak egyfélét szoktam rendelni, mert ennyi a kapacitásom). Egyedül a felszolgálók lehettek volna egy picit lelkesebbek, mert az egyik idősebb úr arcára szinte szemmel láthatóan ült ki az unalom. De lehet csak rossz napot fogtunk ki. Összességében csak ajánlani tudom a helyet, négy főre itallal együtt 10 ezer forintot hagytunk ott, minden elfogyott és tele hassal távoztunk.
A húsvéti ünnepeket töltöttük Sárváron a családommal.Sok keresgélés után erre a vendéglőre esett a választásunk . Nem bántuk meg ,nagyon jó a konyhájuk .Óriási adagok ,nagyon finom ízek,ízléses tálalás és ami nagyon fontos baráti árak várják a kedves vendéget.Ajánlom mindenkinek aki szereti a magyar konyhát!
Egy ismerősünk ajánlotta, ha Sárváron járunk és ebédelni akarunk, ezt a helyet keressük fel. Hát igaza volt ! Nagy a választék, remek a minőség és sok a mennyiség ! Négyen voltunk és mindenki nagyon elégedett volt ! Hallottuk a többi asztalnál lévő vendég is nagyon meg volt elégedve !
Azt hiszen Sárváron a Várkapu vendéglőt többször felkeressük, mert az étlapon vannak még olyan különlegességek amivel máshol nem találkoztunk ! Aki teheti ne hagyja ki ! !