Az épületben, mely már a múlt században is vendéglőként funkcionált, ma egy korhű hangulatú, boltíves, Sárvár múltját is felelevenítő vendéglátóhely működik. Éttermünk sajátosságát a régi, magyaros ételek felkutatása és felelevenítése, elkészítése adja.
Tovább olvasom >>
Magyarságunkat tükrözi a „Magyar borok és ételek" című gasztronómiai gálasorozatunk is, melynek során havonta egy-egy jeles hazai borvidék, illetve neves borász nedűi mellé készítünk mára már elfeledett, ám ízes, magyaros ételeket. Éttermünk szezononként megújuló, rusztikus kivitelű étlapján a világhírű magyar konyha remekei mellett természetesen a mai kornak megfelelő, internacionális ételajánlat is megtalálható. A nemzetközi kínálatot azzal tesszük teljessé, hogy vendéglőnkben rendszeresen külföldi vendégszakácsok mutatják be országuk, régiójuk sajátos ételeit-italait. Házunk specialitásai közé tartozik különleges, házi készítésű kecskesajt ajánlatunk, bárány, kecske, borjú és szürkemarha húsából készített ételeink széles választéka, valamint erdeigomba- és vadhúsételeink. Gyertyafényes estéinket egy sikeres és felkészült szakmai stáb, valamint kellemes programok teszik teljessé!
A korábbi kellemes emlékek felelevenítésére ismételten felkerestük Sárvárt, ezt a csendes, kedves, kedves kisvárost és benne a már bevált Várkapu vendéglőt, mely közvetlenül a várat körülölelő szép park mellett helyezkedik el. Jól tettük, ismét csupa kellemes élményben volt részünk.
Szépen rendben tartott étterem, barátságos, udvarias pincérek, gyors kiszolgálás. Az ételek ízletesek, az adagok bőségesek, a magyaros ízvilágot képviselők. Semmi extra, de az jó. Az ár/arány megfelelő. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Utoljara pár éve nagyon finomat ettünk az étteremben, gondoltuk kipróbáljuk megint. Nem csalódtunk. Mindketten halételt ettünk. Én harcsapaprikast túrós csuszával. A hal finom friss volt, házi tészta, ropogósra pirított szalonnával. Párom halétele is friss, szuper gombás körettel, ízlésesen tálalva. Az ár is elfogadható.
Finom csopaki bort ittunk. Az étterem hangulata retro, de az etelek isteniek, ezért érdemes betérni. Csak ajánlani tudom, legközelebb is fogunk itt enni. Ja és a pincérek gyorsak, kedvesek.
Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő látogatása után tértünk be párommal ebbe a vendéglőbe vacsorázni. Közvetlenül a vár mellett található az étterem, mely igényes belsővel rendelkezik. Az elfogyasztott ételek [Grillkoncert (csirke, sertés, marha) hasábbal és zöldségekkel; Csirkemell házi sonkával és bazsalikomos sajtkrémmel töltve, házi krokettel] nagyon ízletesek voltak, melyet frissen, forrón, a tányérokon ízlésesen elhelyezve tálaltak fel.
Az adag éppen elegendő volt, ezért desszertet (Somlyai galuska rumos csokoládészósszal; Szilvásgombóc parfé) is fogyasztottunk mellé. Amit negatívumként említenék, hogy a desszert-választék elég csekély volt. 3 féléből lehetett választani, amiből sikerült egy olyat kiválasztanunk (Almásrétes fahéjfagylalt és pálinkás almakaramell), ami elfogyott. Összességében egy jó hely, úgy gondolom, ha Sárváron járunk visszatérünk hozzájuk.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A címre utalva többet vártam egy II. kategóriájú helytől. Kiszolgálás nem volt, csak kihozták az ételt, mely legalább finom volt. Az ár-érték arány, az ételeket nézve éppen elfogadható. Viszont a pincér hozzáállását, a kiszolgálásnak nem nevezhető ételkihozást és a kért /erjedt/ ivólé minőségét figyelembe véve egy IV. kategóriájú kocsmának megfelelő a hely.
Nagyon szép helyen a vár mellett található igényes belsővel rendelkező éttermet azoknak ajánlom akik nem az étel izére, minőségére pályáznak hanem az igényes külsőségekre. Az étlap gyenge. . . azt hinné az ember, hogy a kevés választék a minőség javára válik. . . tévedés! Nem igazán van olyan étel az étlapon amit szívesen választana az átlagember.
Kicsi választék mellett sikerült végül egy halászlét választanunk, mely életünk legrosszabb halászleve volt. Elsősorban sótlan, de mondhatjuk, hogy csak simán rossz. Imádunk finomat enni, de itt sajnos nem jártunk sikerrel. Egy halászlé nem csinál nyarat. . . lehet, h csak épp kifogtuk a rosszat. Azt viszont hiszem, hogy egy jó étterem nem engedhet meg magának egyetlen ilyen mértékű hibát sem. A kiszolgálás egyébként rendben volt. Nincsenek nagy elvárásaink. :) Szerintem egy szakács csere megoldaná a problémát.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ék alakú steak et,esélytelen egyformán átsütni. Az egyik fele rágós,a másik nyers. "ha nyers a hús küldd vissza, és átsüti a" szakács "" "Vigaszként egy somlóit?" (A kedves felszolgáló szavai)
A hely kialakítása hangulatos, az árak a közép kategória tetejét súrolják. A kialakítás alapján, és hogy az ittjartam. hu első helyen ajánlotta ezt a helyet Sárváron, többet vártam a helytől, de sajnos az étel odaégetve, a pincér flegma. Természetesen kifizetek egy pörköltért 2 ezer Ft-ot, de akkor az étel mellé szolgáltatást is elvárok!
Nem leégetett "pirított" hagymát és burgonyát, amit pár Ft-ból újra lehetne készíteni. Szégyen egy szakácsra nézve, ha egy ilyet ki mer küldeni, az meg még nagyobb hiba, ha nem veszi észre. A pincér részéről reklamációkor értetlen tekintet fogad, valahogy az elnézést nem jön ki a száján. Igaz, a hümmögésen kívül más sem. Mivel nem vagyok pofátlan, így hagytam egy kevés borravalót (nem 10%-ot, ahogy megszoktam, mert azt nagyon nem érdemelték meg! ) Se egy köszönöm, se egy viszontlátásra. . . Sőt, lerítt, hogy na végre elment a "problémás vendég" Ja, hátha a tulaj is olvassa: mindez 2013. 10. 24 este történt. Tessék egy kicsit odafigyelni az alkalmazottak motiváltságára! A pincéreket meg megtanítani kommunikálni és mosolyogni a vendégre. Valahogy így: :)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.