Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg bemutatkozása
A Hotel Kapitány ****Superior Wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült, történelmi környezetben. Az épületet körülölelő szép- és nyugodt környezet a kellemes kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben. Vendégei betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
Amit hiányoltam az a szúnyogháló volt,mert így nem lehetett ablakot nyitni a bogarak miatt este. Pozitívum volt a légkondi de azt sajnos nem mindenki bírja.
A szoba amit először kaptunk a lehető legrosszabb volt. A légkondi hangos, ha az ablakot kinyitottuk, akkor egy hőlégfújót (vagy ahhoz hasonló izét) hallgattuk. Így kb. 30 fokban próbáltunk aludni. Mikor a zuhany is szétesett kaptunk végre egy normális szobát. A wellness részen a medencék takarítása nincs a helyzet magaslatán.
A medence szélén minden nap ott a koszcsík (úszómesternek kellene takarítania - vagy másnak. . ) Az élmény elemek közül kevés megy, ami pedig megy az nem ér semmit. Attól, hogy bugyog egy medence az még nem élmény. . . A víz hőfoka a fenti medencében túl meleg 32 C, ha nem gyógyvíz nincs értelme. A kinti nagy medencében túl hideg. Ezen érdemes lenne változtatni. A wellness-ben az alsó felső szintet összekötő lépcső megérett a cserére, nem túl esztétikus.
A szálloda ,a kiszolgálás teljes körű. Az ételek finomak, a felszolgálok kedvesek,, körültekintőek. A kilátást külön meg lehet fizetni:( 4 főnek kicsit drága. Sajnálatos hogy az élménymedence szolgáltatásai nem mindig voltak bekapcsolva, amikor úgy értékelték kevesen vagyunk a medencében akkor kikapcsolták:(.
Februárban jártunk a hotelben a párommal. Sajnos az első éjszaka szobát kellett cserélnünk, mert a szobánk alatti teremben egy hangos társaság ünnepelt, és még éjfélkor is szólt a hangos zene, de amikor ezt jeleztük a recepción, akkor gyorsan elintézték, hogy egy csöndesebb szobát kapjunk.
A szoba kényelmes, jó állapotú volt; az egész szálloda berendezése hangulatos és tiszta. A wellness részleg elég nagy, nem volt zsúfoltság, de a termál vizes medence kissé hűvös volt, nem esett jól sokáig ücsörögni benne; a hőfoka lehetne kicsivel melegebb. A félpanziós ellátás bőséges és finom volt, mindig sokféle ételből lehetett választani. Voltak zöldséges ételek, friss gyümölcsök és édességek is. A konditerem ugyan kicsit kicsi, de sokféle géppel felszerelt, és mivel alig használták, így nyugodtan tudtunk edzeni is. A személyzet kedves volt, látszik, hogy igyekeznek a vendégek kedvében járni. Jószívvel ajánlom a szállodát csendes kikapcsolódást keresőknek.
Többször voltunk már itt, utoljára 3 éve. Egy pici romlást azóta tapasztaltam. Ami a leghosszabbul esett, hogy a személyzet egy része(leginkább a recepciósok és 1-2 hölgy az étterem bárjánál dolgozoknál) olyan ridegek, semmi kedvesség, mosolytalanok voltak. Ez csalódás volt. Az ágyneműn is érezni, hogy sokat és sokan használták már, a sok mosástól deformálódtak.
És ami még szembetűnő, hogy a medence a vízperemnél koszos. De persze összességében, csodálatos a szálloda,az elhelyezkedése, a vár és a domb látványa felülmúlhatatlan! És a pincérek extra kedvesek voltak, az étel fenséges. Nagyon jól éreztük magunkat, órákat töltöttünk naponta többször a medencében, mert a sok féle vízű és mélységű, témájú medencében a család apraja-nagyja sose unta el magát.
Remek elhelyezkedésű szálloda. Az ételek változatosak, ízletesek voltak. A wellness részlegen hiányoltam a személyzet jelenlétét. Többségében segítőkész udvarias kiszolgálás, csak a mosoly hiányzott.
Fantasztikusan szép a környezet, nagyon kedves és segítőkész a személyzet, tisztaság mindenhol. A reggeli és a vacsora nagyon finom, mindenki megtalálta a fogára valót. A lovagi torna egyedülálló élmény (ha nem nyáron mész, jól öltözz fel, mert nagyon hideg van!
) a középkori lakoma viszont csalódás volt, és a gyerkőcök még éhesek is maradtak, egy falatot sem ettek a valóban puritán és egyszerű fogásból. Problémánk azzal volt, hogy az ágyak nagyon puhák/kifeküdtek voltak, nem igazán sikerült bennük jót aludni. :(
Most voltunk először a Kapitányban. A jó híre hozott ide minket. A szálloda tényleg nagyon szép, az ételek nagyon finomak. Az elmúlt években voltunk jó pár hazai szállodában, mely hasonló kategóriájú, ezért összehasonlítom: a személyzet nem a legkedvesebb, mondjuk átlagos. A szobában sem cipőkanál, sem varrókészlet, a minibárban csak kis üdítők voltak.
A kádnál lévő tusfürdő adagoló teli volt, de a mosdóé már az érkezéskor üres volt. Pozitívum, hogy egy pezsgőt bekészítettek a szülinapra, ez becsülendő. A wellnesben a felöntés tényleg megtévesztő, mert csak ráönt párat az ottani személyzet. Egyik alkalommal - ezt megkérdezvén, a szauna előtti büfében vártam az üres pultnál legalább 15 percet, mire únottan megérkezett a hölgy. A wellnessben lévő öltözőszekrények egyike sem zárható. Az étteremben a kiszolgálás nagyon lassú. A lovagi torna és a lakoma viszont nagyon jó volt, remek hangulatot varázsoltak. Összességében jól éreztük magunkat, de a szálloda a ****-val túlértékelt.
Mesés három napot töltöttünk el az egyik legszebb lakosztályban. A személyzet kicsi unott, de alapvetően segítőkész és udvarias volt. A szálloda csodálatos kilátással rendelkezik. Példás a tisztaság. Sajnos a lift nem működött a második naptól és mi a harmadik emeleten voltunk!
Ami "kicsit rosszul esett", hogy pont az ott tartózkodásunk alatt ünnepeltem a születésnapomat, de semmi gesztus jellegű dolog nem volt a szálloda részéről :-(. Jól esett volna egy kis figyelem a részükről! !
Csodálatos a szálloda, gyönyörű tiszta, nagyon kedves személyzet. A szobák kényelmesek,modernek. A medencék hangulatosak,tiszták, viszont a medencéket (az úszómedence kivételével) kissé hidegnek találtuk. Sajnáltuk, hogy az emeleti pezsgőfürdő le volt zárva. A felpanzios ellátas reszünkről megfelelő volt.
Az ételek választéka kicsit lehetett volna bővebb is. Az ételek minősége rendben volt. Az éttermi személyzet kedves volt. A környezet és a panoráma csodálatos.