Ritkán járunk Szarvason, de sosem hagyjuk ki a csárdát. Itt készítik a legjobb, ropogós sült hagymás haltepertőt. Egy adag bőséges, mindig ketten szoktuk elfogyasztani, mert utána még harcsa halászlevet is eszünk belsőséggel. A halászlé most kicsit másabb volt a megszokottól, lecsós ízre húzott, túlment benne a paradicsom.
Hosszas kirándulás után tértünk be kiéhezve. Úgy döntöttünk hogy ketten egy haltálat rendelünk. A különböző halak a tálon nagyon finomak voltak, kiváltképpen a békacomb, amit ettem már más helyen, és igen rágós volt. Itt omlós volt, és a különböző panírok is igen ízletesek voltak. Mellé nagy adag tartár járt.
Köretnek burgonya. Minden frissnek tűnt, és mivel nagy adag volt, ketten a felét ettük meg, a maradékot elcsomagoltattuk. A kiszolgálásban nem találtunk negatívumot, csupán azt bántam hogy a kinti kerthelyiségben ültünk le, így igen átfáztam. Olcsónak nem mondanám.
Egy hét végét töltöttünk Szarvason, a Körös partján. Már előre elhatároztuk, hogy mindenképpen betérünk a Halászcsárdába, amit nem bántunk meg. Nekem tetszett a hely hangulat, a Körös néző teraszok, a kékfestő abroszok. A kiszolgálás gyors és udvarias volt. A halászlé remek.
Gyerekkoromban szinte minden évben heteket töltöttem Szarvason rokonoknál, így mostanában is évente "hazamegyünk" ide. A halászcsárdába szinte mindig betérünk, én általában egy halászlevet eszem, a többiek valami magyaros ételt. A halászlében itt még nem csalódtam, mindig hozok is el belőle 1-2 adagot.
Mi, ha lehet a kerthelyiségben szoktunk ülni, itt nagyon kellemes, hangulatos, jó a kilátás a Körös holtágra. Legutóbb sajnos belefutottunk egy nyugdíjas kirándulócsoportba, ez kicsit rontott látogatásunk élvezeti értékén, mert egyrészről eléggé lelassult a kiszolgálás, másrészről elég nagy zsivaly, ordítozás volt.
Ahányszor erre visz az utunk mindig betérünk. Zömében jókat és gyorsan szoktunk enni. Finomak a hal ételek,főleg a hagyományos konyhát részesítik előnyben. Választék épp elég,bőséges adagok vannak. A környezet szokványos csárda jellegű. Nagyon kellemes meleget és hangulatot varázsoltak a nagy befűtött kandallóval a hideg időben. Aki útközben megéhezik,biztosan jól lakik. Egyszerű de jó étterem.
Mint mindig most is megéheztünk,valahol ebédelni szerettünk volna ,véletlenül tértünk be ide. -mielőtt megnézzük az arborétumot. Úgy voltunk ,jobb lesz mint egy szendvics. Hangulatos helynek látszott ,szép környezet,de az ételek nem igazán első osztályuak. -pedig gyors ,egyszerű ételt kértünk ,a sült burgonya ki volt száritva,a mennyisége megfelelő .
Szarvason járva betértünk ebbe a nagyon jó helyen lévő étterembe, ami kívülről is szimpatikusnak tűnt. Igazi csárda kinézete volt belülről is, családias, hangulatos. A pincérünk szimpatikus volt, udvarias, nem tolakodó, türelmesen válaszolt minden kérdésünkre. Kétféle halas ételt kértünk, harcsapaprikást és haltálat.
Mindkettő nagyon ízletes volt, bár azt a fatálat, amin a sült halakat kihozták, én még otthon sem merném elővenni annyira elhasznált volt. Összességében amit vártam azt kaptam, az ételek finomak voltak, a kiszolgálás udvarias, az ár kedvező. Nem csalódtam.
Rövid időn belül kétszer is úgy hozta a sors, hogy a csárdában ebédeltünk, mert útba esett. Első alkalommal kicsit megijedtünk, hogy nagyon sokan vannak az étteremben, mert a parkolóban busz is várta az utasokat és személyautók is parkoltak szép számmal. Valóban csak egy-két asztal volt szabad, amikor beléptünk.
A pincér viszont megnyugtatott bennünket, hogy legyenek akármilyen sokan, nem kell hosszú időt várakozással tölteni. Így is volt. Gyorsan, előzékenyen szolgátak ki bennünket. Lehetett kis adagot is kérni és a pincér tudott információt adni azokról a fogásokról, amiket nem ismertünk. Ez sajnos nem minden étteremben van így. Az általunk fogyasztott ételek finomak voltak és bőséges adagokat kaptunk. Nem véletlen, hogy másodszor is megálltunk ott enni.
Egy hűvös, ködös hétfői napon dolgozni jöttünk Szarvasra. A helyen néhány évvel ezelőtt már jártunk, de akkor nyár volt és a kerthelyiség nagyon kellemes. Bent egy kissé szocreál, de a kályha nagyon szép.
A pincér eleinte mogorva volt, de aztán jobb kedve lett és még azt is elárulta, hogy, ha ketten eszünk fél korhely halászlét, ne két fél adagot kérjünk, mert úgy sokkal drágább, viszont szívesen kihozza az egyész adagot felezzük el magunk. A haltapertő kicsit fáradt volt, de a 15 dekás keszegeket kiválóan értelmezte a szakács. Megjegyezném, hogy a harcsa halászlé harcsából és nem pangaziuszból készült, mint ahogy az egyik kommentelő íra. Szóval egy hétfő este egy del-alföldi kisvárosban nem rossz. Fél liter borral, boravalóval 6. 400 volt a számla.
Én a Párommal együtt töltöttem el egy délutánt itt a környéken. Tökéletes volt a panoráma. Maga Csárda nagyon jó és hangulatos helyen van. A kiszolgálás gyors, tisztelettudó, kedves s pontos volt. A teríték szép jól meg volt komponálva. Az ételek ízei finomak voltak frissek. Ár/Érték arányban átlagosnak mondható.
Volt lent a stégen vízibicikli. Mi elkötöttük (természetesen megengedték) és egy romantikus biciklitúrának álltunk neki. Az a nap nekünk felejthetetlen volt. Jókat ettünk s jól éreztük magunkat. Ajánlani tudom mindenkinek.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.