Jók az ételek, italok, de a fekvése viszi a helyet. Az étterem lent van, nagy vízparti terasszal. A fagyizóba lépsz be, innen kell lemenni az étterembe. Vécé viszont csak fent van, ez nem a legkényelmesebb. Az étel kínálaton azt éreztem, hogy nem tudják hova belőni magukat. Hagyományos, nemzetközi, kicsi modern csavar.
Jobb lenne, ha ráállnának egy vonalra, megtalálnák saját ízvilágukat, jellegüket. Nem volt rossz, de egy kis odafigyeléssel, gondolkodással jó is lehetne.
Interneten néztük meg a Szeparé kávézó, és éttermet. Olvastuk (a pozitív ) véleményeket, és a fényképek alapján a tájat szépnek találtuk, úgy gondoltuk, hogy ha már Szarvason járunk bemegyünk. Kiültünk, és a táj valójában gyönyörű volt, az étel is nagy adagok voltak. Igaz drágák voltak az ételek, de attól függetlenül finom volt.
Gondolkoztam mi legyen az értékelés címe. . . Só se legyen róla, só nélkül tovább, étlen sómjan? Aztán a fenti mellett döntöttem. Évek óta szemeztünk a hellyel, végül idén egy ebéd erejéig beugrottunk. Félig üres volt, minket mégis a terasz bejárata mellé ültettek. A rendelés után kértem, had üljünk picit beljebb, hiszen üres asztalok vannak körülöttünk.
Nem tudják mikor jönnek vendégek, úgyhogy inkább ne. Majd a leves után ami egyébként nagyon finom volt, a pincérnő mégis felajánlotta, hogy a "befejező fogást" a Körös melletti asztalnál is el lehet fogyasztani. Átültünk. Majd a második fogás, nekem Szarvasi ropogós első falatja után, úgy éreztem egy sót se kellett volna sólnom. Só nélkül lehet, hogy sókkal jobban jártunk volna. Ugyanis a hús iszonyatosan el volt sózva. Párom fogas chipset evett, tőlem függetlenül ugyanezt érezte és csak a húsfalatok esetében. Ugyebár akkor szokták szándékosan elsózni a húst, ha annak szavatossága már kissé közeli, neadjisten lejárt. Reméljük itt csak szerelemről volt szó. . . . Ezek után mindenki döntse el sóba jöhet-e a hely, vagy jobban megéri sótlanul távozni. Egy sót se többet!
Színházba mentünk így előtte betértünk inni egyet. Tömeg volt, sajnos csak a dohányzó részen kaptunk helyet. békésszentandrási söröket ittunk, ezek igazán finomak és jó a nevük is, pl. OGRE. A kilátás, a környezet gyönyörű, a kiszolgálás is rendben volt. Este lévén már a szökőkút is beindult és innen azt is jól láttuk. Kellemes félóra volt.
Hangulatos helyen, a vízi színpad mellett, közvetlenül a parton ebédelhettünk. Az ételeket szépen készítették el és finomak is voltak. A pincérek barátságosak, udvariasak- szimpatikus társaság. Egy negatívum azért volt (sajnos ez a hiba gyakori a hazai éttermekben): kértünk egy gyerekadag ételt, amit a végén teljes adagnak számláztak ki.
Ezt már csak itthon vettük észre az étterem honlapját böngészve. A vízpart, az arborétum szépségei mellett érdemes a városban kicsit körülnézni. A "régi világ" hangulata feltűnik az alföldi kisváros házain, utcáin.
Szarvas egyik különleges helyén található étterem. A Vízi Színház mellett. Kedvencem a Tapas válogatás. Bőséges előétel, én főételként fogyasztottam többször a nyáron. 3 féle kence, saláta, pirítós kenyér szeletek. Ebből áll az étel. Finom a fagyi is. Szép kilátás nyílik a holtágra, a szemben lévő ligetben, ciprusfákra. Csodahely.
Egy szarvasi kirándulás alkalmával tértünk be ebbe az étterembe. A környékbeli ballagások miatti tömeg ellenére tudtak nekünk asztalt adni, nagyon kedvesek voltak. Nem kellett sokat várni az ételekre. Nem csak finomak voltak, nagyok is voltak az adagok, 2 felnőttnek 2 gyerekkel elég lett volna a 2 személyes tál is. A panoráma csodás, biztosan visszatérünk még ide.
Ezért a környezetért és kilátásért a Körösre, és a túlsó oldalon lévő mocsári ciprusokra, érdemes ellátogatni ide. Kellemes berendezésű, kétszintes étterem, minden tiszta, a délutáni napfényt a teraszon kifeszített ernyő szűri meg, de nagy melegben sajnos ez sem elég.
A kiszolgálás kedves, figyelmes, az ételválaszték a szokásos, a tálalás mutatós, és az általunk választott ételek íze is hagyományosak. Az árak kedvezőek.
Interneten böngészés útján esett a választás erre az az étteremre. Meggyőző volt a rengeteg feltöltött fotójuk, a kedvező árak, és minőségi ételek kínálata. Amikor megérkeztünk a külső nyitott részen foglaltunk helyet, pompás volt a kilátás, már ezért megéri ide beülni legalább egy limonádéra / kávéra.
A személyzet azonnal sietett, sürgött forgott körülöttünk. Személy szerint egy félig átsütött steaket kértem, ízlésesen volt tálalva, az íze harmonikus volt a barna mártással. Az adag egy férfi számára is elegendő, bár én a grill zöldségeket lecseréltettem másra, hogy jól is lakjak :) Borból van megfelelő választékuk szerencsére. Bár illett volna a vörösbort behűteni és nem szoba hőmérsékleten szervírozni. Kis apró cseprő dolog ami csak engem szokott zavarni, de itt is tapasztaltam, hogy a pincér nem jó helyen fogja meg a borospoharat amikor leteszi elém. Ez legyen a legnagyobb probléma az életünkben és semmi panaszunk nem lehet ;) A család másik két tagja a következő ételeket választotta: -Kacsacomb mogyorós forró meggy, hercegnőburgonyával -Norvég Lazac, romanesco, zöldfűszeres bulgur
Megvoltunk mindennel elégedve! Köszönjük, hogy itt ehettünk! Ha erre járunk biztos betérünk újra. Aki teheti próbálja ki!