Történelmi épületek közé ékelődve a városközpontban található műemlék éttermünkbe invitáljuk Önöket. Az étterem igazodik a XXI. század étkezési kultúrájához, próbál megfelelni a mai kor elvárásainak. Az Alabárdos Bár Étterem és Borozó változatos étlappal, szezonális ajánlatokkal várja minden kedves vendégét.
A’ La Carte étlapunkról – levesek, húsmentes ételek, halak, szárnyasok, sertés és marhahúsok – közül válogathatnak vendégeink. Ikonikus várpince hangulatú bortermünkben, közel 40 pincészet Borait szolgáljuk fel.
A lenti értékelések arra az időszakra vonatkoznak, amikor a szálláshelyet még nem a jelenlegi üzemeltető működtette. Ezen értékelések nem befolyásolják a hely aktuális pontozását, helyezését.
Diplomaosztó alkalmával jártam ezen a helyen. Sajnos nem foglaltunk asztalt előre, így abba az étterembe tértünk be, ahol még találtunk helyet. Igaz, itt is sok végzős hallgató volt a családjával, barátaival, így az ételünk is lassan készült el, rengeteget kellett várnunk rá. Végül megérte a türelem, mert a fogások finomra sikerültek.
A várakozás miatti elégedetlenségünket pedig árkedvezménnyel palástolták. Kiválóan oldották meg a helyzetet, és elérték, hogy pozitívan távozzunk, és akár legközelebb is betérjünk oda, ha arra járunk. Érdekesség a helyről, hogy lehet olyan házi specialitású menüt választani, amit a szakács a vendég asztala mellett készít el, bárki megcsodálhatja az elkészítési folyamatot.
Szegeden jártunk és beültünk ebédelni a fenti étterembe. Az étterem berendezése nagyon tetszett,főleg a kisterem,a névhez méltó volt. Az ételek minősége, mennyisége és az ára is elég elfogadható volt. A személyzet figyelme egy kicsit lassú , de még belefér a megengedhetőbe Mindent összevetve ha még egyszer Szegeden járunk, talán megismételjük ezt az ebédet.
A második étterem ahová beültünk Szegeden. Nem voltak sokan talán három-négy asztalnál ültek,mi családdal érkeztünk olyan 2000 körül. A kiszolgálás gyors volt, a leves kicsit hideg volt,de megoldották,az alabárdos ínyenc tálat választottuk,a kisebbik gyermekünk is abból evet, bőséges volt és finom, a többiek is meg voltak elégedve a kért ételekkel(Szárnyas és marha).
2017 Szept. 16-ra szerveztük erre a "Patinás" helyre a 40 éves évfolyam találkozónkat. Az dátumot és az érkezésünk pontos időpontját valamint a menüsort hónapokkal előre leegyeztettük az étterem üzemeltetőjével aki ezeket el is fogadta. A nevezetes napon pontos időben meg is érkeztünk Kb. 50 fővel.
Helyet foglaltunk az előre szépen megterített asztaloknál,azonban a kiszolgáló személyzetnek kb. 20 percig se híre se hamva. Ezek után megjelent 1-2 láthatóan tanuló korú (semmi gyakorlattal nem rendelkező) "pincér",de egyáltalán nem érdeklődtek,hogy rendelnénk-e valamit vagy kérünk-e italt,üdítőt. Több mint egy óra várakozás után elkezdték egyesével kihordani az ételt. Kérdésünkre,hogy miért tartott ennyi ideig a feltálalás az étterem vezetője azt válaszolta,hogy másik csoport is van és azok késnek ezért azokat szolgálják ki először. Kicsit érdekes . Az előre személyenként megrendelt ételeket négy személyes vegyes tál formájában szolgálták fel olyan mennyiségben,hogy az más helyeken két személyes adagnak felel meg az ára viszont valóban négy személyes volt. Étkezés közben egyedül az étterem vezetője járt körbe és érdeklődött kívánunk-e esetleg valami italt. A pincér tanoncok a konyha ajtóban állva sajátították el a szakmai fogásokat. Az étkezés befejeztével a tanoncok "óriási "lendülettel elkezdték a tányérok és evőeszközök leszedését,természetesen ezeket is szigorúan egyesével hordták vissza a konyhára,így is több eszköz a gravitáció áldozata lett és a földön végezte Ezek után kiegyenlítettük az igen -igen borsos számlát és savanyú szájízzel távoztunk. Van még hova fejlődni.
2013. 05. 18: Ma jártunk az étteremben. Az étel finom volt, a kiszolgálás közepes. Többször sokat kellett várni a pincérekre, ha szerettünk volna valamit, pedig csak néhány vendég volt a kerthelyiségben, desszertnek nem azt hozták, amit kértem.
A feketeleves a végén jött: előzőleg megnéztük, hogy Hungary Card kedvezményt igénybe lehet venni, illetve, hogy MKB SZÉP kártyát elfogadnak, valójában egyik sem volt lehetséges. Amikor kérdőre vontam a felszolgálót, hogy akkor ez most hogy is van, a reakció csak vállvonogatás volt és egy flegma "sajnálom". Többet biztosan nem jövünk ide és nem ajánlom senkinek, akinek fontos a korrektség és a figyelmes kiszolgálás.
2017 aug. 20. Gondoltuk, az ünnep alkalmából elköltünk ebben a híres-neves étteremben egy hangulatos ebédet. Az árak láttán kissé elkerekedett a szemünk, de gondoltuk, egyszer megengedhetjük magunknak. Harcsapaprikást rendeltem, amit gyanúsan hamar, kb. 15 perc alatt szervíroztak.
Az étel majdhogynem hideg volt, a harcsa félig nyers, látszódott, hogy íziben kapták ki a mélyhűtőből. Két személyre 9400 Ft-ot fizettünk (borravalóval), de végül 10 ezer Ft-ba került, mivel a pincér közölte, hogy nincs nála apró, de mindjárt jön a visszajáróval, majd keresztülnézve rajtunk eltűnt és többé nem láttuk. . . undorító. . . költse patikára.