Óriási csalódás! A felszolgáló arogáns,lassú,nemtörődöm volt. Az italok egy részére nagyon sokat kellett várni,volt,amit csak többszöri kérés után hozott ki,úgy,hogy,már három kollégájának is szóltunk,akik szintén hasonlóan viselkedtek. A rendelésnél pofákat vágott végig lekezelően viselkedett.
A vegyes halászlé iztelen volt és a benne lévő bőrös haldarabok nagyon rossz állott ízűek voltak. Az erősként kirakott zöldpaprika nem volt erős,más alternatíva nem volt. A kenyér friss és finom volt,jó vasrtagra szelve,ahogyan kell. Nagy társasággal ebédeltük, akik közül mindenki gyenge minőségre panaszkodott. A szegediesen készült pontyfilé meg volt égetve és zsíros volt. A rendkívül magas árak mellett nem erre számítanak az emberek! Biztos,hogy mi a családommal,barátaimmal nem megyünk ennek a csárdának a közelébe sem,amíg ilyen lesz! A tulajdonost és fiát tiszteljük,nagyrabecsüljük és bízunk benne,hogy rendezik a problémákat.
Párommal átutazóban jártunk Szegeden és betértünk a csárdába ebédelni. Asztal volt bőségesen,nem volt teliház. Pincér azonnal jött is és hozta az étlapot valamint az ital rendelést is felvette. Cigánypecsenyét szerettem volna fogyasztani ezért a pincért kérdeztem,hogy tarjából lehet-e kérni, nem pedig karajból?
A válasz: " Itt karajból van". Így letettem róla. Végül egy adag halászlét belsőséggel, egy brassó-it valamint libamájat grillezett gyümölcsökkel kértünk. A leves 5 percen belül meg is érkezett langyosan,valamint íztelenül. Magyarul híg víz volt langyosan! Pocsék volt! ! Amikor a brassó-ira került a sor az már kiverte nálam a biztosítékot! Íztelen fokhagymás főtt hús volt szétmálós félig főtt félig sült krumplival! A libamáj párom szerint ehető volt,de a jótól messze elmaradt! Ezek után az 1 levesért és a 2 főételért 18000-et fizettünk! Ezért az ételért ez szerintem rengeteg! Rendszeresen járunk étterembe és ezt a mennyiséget és ezerszer finomabbat máshol 10000 alatt megkaptuk volna! Úgyhogy ezt a helyet nemigazán ajánlom senkinek sem!
Nem először jártunk itt, de már nem kívánkozom annyira vissza. Hangulatos hely, vérprofi módon szervezve. Vasárnap déli teltházba csöppentünk bele, de ügyesen forgatták a vendégeket. Egy cigány zenekar nyomja az élőzenét. Enélkül is ellettünk volna, de pár perc alatt megszoktuk. Szerencsére az asztalhoz nem jöttek bazseválni.
:) Vegyes halászlét rendeltünk, erre a pincér szolidan vágott egy grimaszt, de hozta szaporán. A halászlé sűrű volt és sós. A sűrűség nem lett volna baj, csak ne kezdjünk el gondolkozni rajta, hogy a passzírozástól, vagy a modern konyhai gépek aprítóképességétől lett az. Hosszú évek mehettek rá, hogy ekkora forgalmat tudjanak csinálni. A forgalom megtartásához viszont kevés lesz a látványelemek használata, a konyha nem "nagyüzemesedhet" el. Szerintem. Egyébként szép volt, jó volt.
Többször jártunk már a csárdában, mivel eddig sosem csalódtunk, mint ahogy most sem. Széles ételválaszték, különleges, házias ételek, kiváló fűszerezést, egyedi köretek, mosolygós "felszolgáló" még vasárnap délután is :) Gyors kiszolgálás. Falusias, hagyományőrző dekorációkkal díszített külső éttermi "környezet".
A szakács(ok)nak HATALMAS RESPECT. Ha ajánlati lehet ételt, az itt készített haltepertőt senki ne hagyja ki ill. a roston fogasfilé, ami még mindent visz. :o) Nem olcsó hely, de egyszer mindenképpen ki kell próbálni! Csak ajánlani tudom.
Már többször jártam itt egyedül is, párommal is, mindig halételt ettem/ettünk. Általában azt tapasztaltam, hogy a nagy vendégszámra tervezett hal éttermekben a nem halételek felejthetőek (több helyen is tapasztaltam ezt), igen, itt halat kell enni! Délben érkeztünk, nagyüzem volt, kb. 100 vendég ebédet.
Míg ott voltunk pörgött az étterem, vendégek jöttek, mentek. Ehhez képest a rendelt ételeink minőségére nem lehetett panasz: szürkeharcsa halászlé és óriás túrógombóc. A halászlét akkora bográcsban kaptuk, hogy még maradt is. Az íze a megszokott jó minőséget tükrözte, az erőspaprika kötelező! A túrógombóc akkora, hogy egy adag gyakorlatilag kétszemélyes. Ennek minősége azért romlott: amikor utoljára ettem itt ezt a desszertet, akkor a porcukor, tejföl dara külön edénykékben érkezett és ízlés szerint használtam. Most a darában csak megforgatva, a cukor és a tejföl a tányérban mellékelve - gondolom a nagy forgalom miatt. Ez csak megállapítás - minden helyet a kategóriája szerint igyekszem értékelni. Összefoglalva: évek óta stabil minőség, ajánlani tudom.
Párszor voltunk, de többet nem jövünk. Másfél óra várakozás után végre jött a vacsora de az igazi csalódás ekkor ért. Háromféle halászlében a közös, a döbbenetesen sok só. A harcsamájas, lecsós harcsa rendelését 30 perccel követően derült ki nincs harcsamáj, nem baj, kérjük de sajnos vissza kellett küldeni, amikor kiderült itt a lecsó tejszínnel!
Készül. Hoztak helyette roston harcsát sok sóval. Grillezett gombát elkerülte a grill inkább nyersnek mondanám. Ellenben a sült csirke elégett, a sok só sem tett neki jót. A köret rízs jó volt csak sós. A túrógombóc és a kávé OK. Ár érték arány ROSSZ.
A Fehértói halászcsárda egy éppoly biztos pont, mint a Kiskőrössy vagy az Öreg Kőrössy. Az étlap hosszú időn át változatlan, egy kivétellel minőség is. Legtöbben a halászlét dicsérik, pedig ez legváltozékonyabb, ettem már marhapörkölt ízűt, ettem már élvezhetőt, volt már a hal száraz és volt már friss is benne.
Tény, hogy nem a legjobb fogásuk. Ellentétben a haltepertővel, ami viszont garantált fogás, szeretem - a nevét leszámítva a – „Halak Tiszából-Dunából” nevű kompozíciót is, mert szeretem a változatosságot. Nevét azért nem, mert megtévesztő, halászott hal nem kerül a tányérra, csak tenyésztett. Nagyon jó volt a birkapörkölt, korrektek a középvonalas desszertek. A hangulat remek, rusztikus, összességében jól hozzák a klasszikus csárdavonalat. A kiszolgálás változó, mert elég nagy csapat dolgozik itt, de többnyire udvariasak a pincérek és időben érkezik az étel.
Amikor Szegeden járunk, szinte mindíg ezt a csárdát választjuk ha hallevet és más finomságot szeretnénk enni. Szerintem a legjobban itt készítik, ráadásul akkora adagot hoznak, hogy a végén mindíg el kell csomagoltatnunk belőle. A pincérek figyelmesek, az étterem nagyon hangulatos, az étlap változatos!
Szeged egyik - ha nem a legjobb halászlevét készítik! Rendszeresen járunk a családommal, ha valakinek finom, csípős hallére vásik a foga! A kiszolgálás átlagos, de az étlap különleges! A szarvastatár kiemelkedő, egyszerűen elvarázsolt! Egyébként minden fogás kiadós, a halászlé mellé pedig nem kell főétel!
Mikor Szegeden egyetemista lettem, a családom megörült, hogy igazi szegedi hallevet ehetünk és már sokat hallottunk erről a helyről, ezért elnéztünk többször is. A terítőn legtöbbször látszott, hogy már ettek előttünk rajta (kenyérmorzsák, különböző pecsétek), erre nagyon odafigyelhetne a személyzet, mert egyszerűen gusztustalan.
A poharak ujjlenyomatosak vagy akár rúzsfoltosak. Nem beszélve a rengeteg légyről, amik miatt nem lehet kellemesen elkölteni az amúgy igazán finom ételt. A pincérek valóban nagyon ráérősek, ezen sürgősen változtatni kellene, és ezt a legjobb szándékkal írom. Ráadásul egyszer előfordult, hogy kakaspörköltet rendeltem és kihoztak egy fazékkal. Nem viccelek, tényleg egy fazéknyi volt. Miért nem tájékoztatott a pincér? Vagy úgy gondolta, hogy 24 éves lány létemre ennyit eszek? Illetve lehetne változatosabb a főételek listája. Az bizonyos, hogy a diplomaosztómon nem itt fogunk ünnepelni, mert már nem bízom ebben a helyben. Remélem javítanak pár dolgon, mert amúgy remek hely lenne!
6728Szeged, Budapesti út 41.
06 62 555 960
Szolgáltatások
ingyenes WIFI kerthelyiség csoportokat szívesen fogad élő zene étel elvitelre kisállat bevihető parkolási lehetőség reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri zártkörű rendezvény lehetősége