Szeged, Tisza part, halászlé. . . Jól indult, de nyárfák tönkretettek mindent. Folyamatosan hozta róluk a szél a "vattát", hatalmas mocskot csinálva. Halomban állt a nyárfaszármazék a földön, az asztalokon és a székeken. Hogy jutott-e a tányérokba és a poharakba is? Miért pont oda ne jutott volna? !
Egyébként a halászlé finom volt, a haltepertő csodálatos. Mást már nem vállaltunk be, mert a nyárfák. . . Nyárfavirágzásfüggő a jövőbeni esetleges látogatás.
Az ételek (filézett szegedi halászlé, frissensültek, palacsinta) rendben voltak, de a kiszolgálás nagyon nem... bizonyos Attila nevű pincérnek és munkatársainak még bőven van mit gyakorolniuk. Kár, mert pont azért választottuk újra ezt a helyet, hogy egy igazán jó halászlevet együnk Szegeden.
január 6-án itt ebédeltünk barátainkkal. 4-en voltunk 2 adag halászlét kértünk, ami nagyon bőséges volt és ízletes 3-an kértünk második fogást egy sör 3dl bor és egy tonic a számla 31850Ft. 33000-ből kértünk vissza 19ezret szécsényi kártyával a maradékot kp- val rendeztük 6000Ft kaptunk vissza Kicsit soknak tartottuk az összeget és tételesen megnéztük a kiszámlázott összeget.
Észrevételt tettünk, hogy olyan tételek vannak feltüntetve, amit nem kértünk. A fizető pincér hevenyészeten elővett egy papírt és a felszolgáló pincér rendelése alapján kiszámolta a rendes összeget 13000Ft-ra majd visszakaptunk 19 ezret, így itt is fogott rajtunk 1000Ft 4000Ftegy kicsit sok borravaló egy 13eFt számlához. Az étellel és a felszolgálással meg voltunk elégedve, de többet nem megyünk ide Eszembe jutott Rodolfó mondása "figyeld a kezem,mert csalok"
Körülbelül 10 éve voltunk utoljára Szegeden, akkor is itt ettünk, idén jó emlékekkel mentünk be újra, hogy együnk egy finomat. Már a megérkezésünkkor kisebb probléma akadt, ugyanis hatan voltunk, így az egyetlen hatszemélyes asztalnál ülő szakács kelletlenül átengedte nekünk a helyét, ahol éppen evett.
A kiválasztott ital mellé egy koszos poharat kaptam, amiből egyértelműen látszott, hogy előtte gyümölcslevet ittak. A felszolgáló kedves volt, bár nem mondhatnám szakembernek. Az ételek rendben voltak, picit kellemetlen volt, hogy a pult mellett ültünk, és hallottuk a felszolgálók egymás közötti hangos párbeszédét, mely nem feltétlenül tartozott ránk. Fizetés után kifele menet benéztem az ablakon, ahol a konyha volt, és azt láttam, hogy a felszolgálónk a kikészített egytálételekbe (ami szépen fel volt díszítve, így gondolom a vendégnek ment) nemes egyszerűséggel beleevett. Még szerencse hogy halászlevet ettünk, (abba talán nem kanalazott bele) nem tudom megyünk-e még oda valaha.
A pincér nem tudott mit kezdeni egy olyan csoporttal, akik előtte 3 nappal megrendelte az ebédet. 1 órára rendeltünk asztalt, de a leveseket 2 óra 20 perckor kezdték kihordani.Kisadag nagy adag felcserélve.Elégedetlenül távoztunk. Az ételek finomak voltak, csak a kiszolgálás lett volna más!
Korábban többször jártam már itt, bár a legutóbbi látogatás óta 3 év eltelt már. Sajnos a színvonal minden tekintetben meredeken esett a legutóbbi látogatásom óta. Nem készséges pincér, halászléfoltos terítő, koszos zsebkendő az asztal alatt. Az étel minőségével fel lehetett volna dobni, de sajnos az sem ütötte meg a minimálisan elvárható szintet, kivéve a halászlevet.
Többféle méretű és túl olajos sült burgonya került köretként a tányérjainkra, a díszítésnek szánt saláta és káposzta szikkadt és fonnyadt volt. A fogas is valószínűleg fagyasztott volt és teljesen ízetlen. Kár, mert a hely autentikus hangulata többet érdemelt volna. Senkinek nem tudom ajánlani.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igen kerek születésnap megünneplésére választottuk ezt a helyet, előzetes asztalfoglalással. Odaérkezésünk után azonnal a kiválasztott asztalhoz vezetett a pincér,s az étlapok alapján választottunk. Az italt azonnal, a megrendelt ételeket rögtön az elkészülés után, forrón, ízlésesen és gyorsan megkaptuk.
A kis bográcsokban felszolgált hallé fenséges volt, úgy íze, mint a benne található hal mennyisége is tökéletesen megfelelő volt. A harcsapörköltet és a tépett tésztából készített túróscsuszát minden szempontból kifogástalannak találtuk, s külön öröm volt a vastagon szelt friss kenyér és a hallé mellé tálalt, felaprózott, friss és kellően csípős zöldpaprikakarikák látványa. Az utána elfogyasztott itallal kiegészített ebédünk nagyszerű hangulatban, egy születésnaphoz illő környezetben igazi gasztronómiai élményt nyújtott. Kitűnő, tiszta környezetben, gyors és udvarias kiszolgálás mellett igazi élmény volt ez az ünnepi ebéd, reális áron. Köszönjük a Kiskőrössy Halászcsárda valamennyi dolgozójának.
Egy napos kirándulásra mentünk Szegedre. Ha már szeged legyen Tisza parti halászcsárda. A nagy meleg ellenére tömegközlekedéssel és gyalog elmentünk a csárdába. A neten nagyon hangulatos képeket találtunk róla, ezért is vállaltuk be az utat. Találtunk egy "üres" asztalt, azaz még az előző vendégek maradványai az asztalon voltak.
Vártunk egy ideig, de nem történt semmi, pedig 4-5 alkalmazott ott állt és beszélgettek. Előttük mentünk el az asztalhoz, azon kívül, hogy köszöntek figyelembe sem vettek bennünket. Így elhagytuk a teraszt, akkor szintén udvariasan köszöntek. Ezek után elmentünk a Stüszi vadász étterembe, ahol kiváló kiszolgálásban részesültünk és olyan finom halászlevet ettünk, hogy most az az etalon.
A tapasztaltak alapján egyáltalán nem szolgáltak rá az előkelő 2. helyre. A felszolgálók unottak, közönyösek voltak, többszöri jelzésre, hívásra sem reagáltak. Az étel mennyisége nagyon is hagy kívánni valót maga után, de a minősége sem valami elragadó volt. Az abrosz nélküli üveg asztalokat sokkal igényesebben kellene tisztán tartani.
A Kiskőrössy halászcsárda egy biztos pont Szegeden. Az elmúlt húsz évben tán tucatszor ettünk itt, vannak ételek, melyek stabilan jók és vannak, melyek kockázatosak. Mivel a ponty friss, ezt érdemes rendelni. Harcsát is, ott van pörgés. Viszont befürödtünk már csukával, békacombbal, amiből vélhetően ritkábban rendelnek, így tovább pihennek a mélyhűtőben.
Nagyon finom a harcsapaprikás és a rántott haltej, korrekt a haltepertő és a halászlé. Érdekesség a harcsatatár, amit a Kádrá kori tatárbiszftek stílusában készítenek. Nem állom meg ugyanakkor, hogy manapság, amikor felértékelődik a megújulás, a szezonalitás, a regionalitás, ne jelezzem, hogy a Kiskőrössy az a hely, ahol akár egy évtized alatt sem változik az étlap, az ételek a lehető legegyszerűbbek, még a klasszikus Pethő-Venesz paradigmán belül sem próbálnak kicsit variálni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.