Párszor már jártunk itt, és bár első ránézésre kiesik a turista főcsapásból azért mégis érezhető a vonzás. Az ételek korrektek, a pincérek sem rosszak, bár mindig van egy 5 perces reakcióidő még akkor is ha alig vannak. Ez gondolom valami szakmai fogás lehet. . . Az árak nem a legolcsóbbak, de ez itt gondolom nem is cél.
A wc elég érdekes, valami ürtechnológiát akartak beszerelni, csak nem sikerült. . . A legnagyobb erénye azonban a közvetlenül a Tisza mellett fekvő terasz. Az itt elfogyasztott ételen-italon legalább egy osztályzatot dob a kilátás :D
Évente többször is felkeressük ezt az éttermet, mert az ország egyik legjobb (ha nem a legjobb) halászcsárdája. Utunk során ha másfelé is megyünk, vagy valahonnan jövünk biztos, hogy itt megállunk. Miért? Gazdag választék, különlegességek (pl:harcsatatár), mind-mind remekül elkészítve, bőséges adagok, udvarias, figyelmes vendéglátás.
A halételek mellett más ételekből is bőséges a választék. Az árak sem a fellegekben járnak. Összegezve aki szereti a finom ételeket feltétlenül térjen be ebbe az étterembe.
Mielőtt Szegedre utaztam pár napra, megkérdeztem, milyen éttermeket-csárdákat ajánlanak az ismerősök. Ezt a Halászcsárdát többen mondták. Késő délután értünk oda, tele volt az étterem terasza, voltak, akik kint vártak, hogy leülhessenek. Nekünk jó volt bent is, 30 fokban jobban is esett bent leülni.
A pincérünk rendkívül udvarias, segítőkész volt, vette a poénokat is. A csárda nagyon szépen van berendezve, hangulatos, ízléses. Az udvaron cigányzenekar játszott, de nem voltak tolakodóak, hangosak, lehetett a zene mellett beszélgetni. Az étlapon sok minden van, nagyon tetszett, hogy a különböző ételfajtákhoz ki lehetett választani, hogy milyen halból szeretnénk. Mi előételnek haltöpörtyűt választottunk, utána pedig kétszemélyes haltálat. Mindkettő bőséges adag volt, és nagyon ízletes. Úgy ahogy a limonádé is mellette, amit nagyon gusztán tálaltak és finom volt. A számla nem volt vészes, főleg ha azt nézzük, mit adott, és mennyire felkapott hely. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki ízletes és különleges halételre vágyna, bár az étlapon sok más finomság is szerepel.
Gondoltuk benézünk pénteken egy halászlére, még soha nem voltunk itt, de elég jól ismerjük az ország halászcsárdáit, hát nézzük meg ezt is. Aztán visszamentünk szombaton. Aztán vasárnap. Hétfőn azért nem mentünk, mert már elutaztunk onnan. De még megyünk majd!
Szóval le a kalappal, értik ott a dolgukat, bármelyik fajta halászlét is választottuk az étlapról mindegyik kiváló volt! Más főételt is megkóstoltunk, a harcsapaprikás, a baconbe csavart harcsa fokhagymamártással fenséges, az egyszerű túrós csuszát sem tudták elrontani. . . . . Az étlap is nagy választékot mutat, árarányai a többi halászcsárdához képest átlagosak. A felszolgálók kedvesek és gyorsak. Gratulálunk! Ez az igazi vendégmarasztaló szolgáltatás. Amit megjegyeznénk : ideje lenne visszafordítani egy kis pénzt a WC-kre, mert sem a mennyiségük sem a kinézetük nem megfelelő, eléggé lerobbantak már. A számítógép még mindig XP-vel működik, aminek köztudottan már nincs frissítése, ezért a legnagyobb számlagyártás kellős közepén képes többször összeomlani. Nem elég a személyzet, ha nem foglal az ember előre nem is tud leülni, hét végén az étterem egyik része nem is volt nyitva emiatt.
Kedves helyünk az Öreg Kőrössy -évente minimum egy (ünnepi) alkalommal 6-8-an meglátogatjuk. Márc. 27-én (húsvétvasárnap - talán ezért a némi csalódás? ) ebédelni voltunk. 1. Vegyes filézett halászlé nagyon rendben (bár a mellé felszolgált kenyér a korábbi tapasztalatokhoz képest határozott visszaesés, kb.
bolti normál átlag, és az ára is másfél év alatt bő 10%-ot nőtt - jobban teljesít. . . ) 2. 2-személyes haltálak: a halak szintén nagyon rendben, a köretnek kért sült krumpli ugyan valóban burgonyából készült (ez dicséretes), de a minősége kifejezetten gyenge: semmi roppanás, semmi frissesség:( 3. A báránycsülök (bár nem én fogyasztottam, de) jellegtelen, máshol szerzett tapasztalathoz képest nettó csalódás volt a fogyasztójának. Ugyan ez a hely egy (jó) halászcsárda, de a felszolgálónál való előzetes érdeklődésre pozitív választ kaptunk. . . Meglehet, az ünnepnap ténye miatt volt épp aznap olyan a kenyér és a sültburgonya, amilyen, de nem ehhez voltunk/vagyunk OTT szokva. . .
Visszatérő vendégek vagyunk már évek óta. Ha Szeged felé visz az utunk,vagy a közelébe,sosem hagyjuk ezt az éttermet. Remek a halász és minden egyéb étel. Most januárban ugyan halászlevet nem ettünk,de az étlap bőséges így bárki talál magának megfelelő ételt. Természetesen hal ételek vannak zömében.
Mindig meglep minket,hogy milyen sokan vannak,ahogy most is. Remek a kilátás,kedvesek a pincérek,finomak az ételek. Én csak ajánlani tudom mindenkinek,aki jót és finomat akar enni. Igazi kikapcsolódás a Tisza partján.
Ha igazán finom halászlevet akarnék enni, már tudom nem ide fogok jönni. Inkább volt hagymaleves hallal, mint a korábban megszokott minőségű. A második fogásból a hal ehető volt, de a sült krumpli, mint köret ehetetlen, még a villára sem tudtam felszúrni olyan kemény volt. Sajnálom, hiszen egy jó étterem volt gyönyörű helyen, de most én nagyot csalódtam.
Többször jártunk már itt, és mindig pozitívan csalódok bennük. Ha egy igazán finom, ízletes halászlére vágyom akkor irány Szeged és az Öreg Kőrössy Halászcsárda. Egyszerűen isteni finom volt legutóbb is minden, amit csak rendeltünk. Nem kellett sokat várnunk. Forrón, gusztusosan, mini bográcsban tálalták a halászlevet.
A filézett hallé az valóban filézett, az étel hőmérséklete és tálalása a fűszerekkel és egyéb hozzávalókkal együtt tökéletes - mint ahogy azt már megszoktuk.
Leves fogyasztása közben elkészült kinek-kinek a második fogása is (közben benépesült az étterem kin és benn is) - itt sem lehet kötekedési szándékkal sem kifogást találni: a pincérek gyorsak, de közben néhány -nem bizalmaskodó- közvetlen szóval foglalkoznak a Kedves Vendéggel; ha valami elfogy, nem kell szenvedni, hogy pótolják. A környezet a Tiszával szintén tökéletes, a napernyőkkel is elég jól sikerült árnyékos teret teremteni (számunkra legalábbis:)
Igen, az ebédünk vége felé már voltak, akik állva vártak asztalra - nyilván nem véletlen, ahogyan valószínűleg ezt (is) tükrözik az árak (nálunk 4,5 K HUF/fő, szolid-"lájtos" italfogyasztás mellett) - végül is nem olcsó, de évente 1-2-szer talán még nem vészes.
Május 22. -én 11. 45-kor tértünk be ebédelni. Rajtunk kívül még 4 ember volt a helységben. A környezet családias, ám a hangulatát erősen lerontja a rozsdás, 60-as éveket idéző radiátor. Mint egy lerobbant KISZ táborban. . . A pincér kedves, ajánlja a vegyes halászlét, valamint hozzá a belsőséget. Kérjük.
Egy haltepertő és egy rántott haltej előétel mellé. Az előételek kitűnőek, habár a rántott haltepertő rántott hagymakarikával eléggé ötletszegény, valamint túl sok a panírból. . . A kenyér verhetetlen. Ezután érkezik a halászlé. Túlsózott, enyhén csípős, az íze középszerű. A harcsa benne túlfőtt. Mint ami napokkal ezelőtt készült. Csalódás. A pincér a halbelsőséget elfelejti kihozni. A fizetésnél megemlítem neki, elvicceljük. Az ajtóban álló 3 másik pincér gépiesen, mosoly nélkül köszönti az érkezőket és távozókat. Tragédia nincs, de semmi olyan nem történt, amitől visszavágynék. Ennél már volt itt kellemesebb tapasztalatom, persze az évekkel ezelőtt. Mintha be lenne dobva a gyeplő a lovak közé. . .