Megdöbbenésemre a roston sült hal belül nyers volt. Szóltam a pincérnek, aki nem is tűnt meglepettnek. Abban bíztam, hogy felajánlják, hogy válasszak másik ételt vagy hogy legalább egy új szelet halat fognak megsütni. Vagy neadjisten engedményt kapok az árból. De nem: ugyanazt a halszeletet hozták ki, csak bedobták kicsit még a serpenyőbe.
Most, miután elolvastam a 35 kommentet, teljesen igazat adok mindegyiknek. Hihetetlen, de mindezek megtörténtek velünk is. Lompos, udvariatlan pincér, hosszú várakozás és szörnyű ételek: a májgombóc leves tényleg olyan volt, mint az egyik kommentelő írta még 2016-ban:mócsingos kissé büdös gombóc valami barna lében, a Csülök pékné módra szintén ugyanolyan volt,mint ahogyan az egyik előző kommentelő írta: 5 dkg bőrös főtt csülökmorzsa, nagydarab főtt krumplikkal, amit jól eláztatott a rálöttyintett lecsó.
Nagyon nehezen tudtam legyűrni néhány falatot. És ehhez viszonyítva aranyárban számolnak. Közben egy házaspár már feladta és elment. Az egy pincér nem győzte kiszolgálni őket. Mindenkit megtéveszt hogy ott van a Várral szemben, de hihetetlen, hogy 2015 óta még nem zárták be ezt az éttermet, ezért csak azt tudom ajánlani, hogy senki ne menjen oda !
Férjemmel gyakran járunk étterembe, de amit itt kellett átélnünk, az kritikán aluli. Bizalommal tértünk be az étterembe, még a lerongyolódott kinti asztalok, székek látványa se volt kiváltképpen zavaró. Ezután jöttek a borzasztóbbnàl borzasztóbb tapasztalatok. Kijött pár perc után(az egyebkent ures étterem) egy furanak csak enyhen nevezett emberke.
Szerintem nem volt szazas szegenyke. Ferjem pizzat( mondvan azt sehol sem ronthatjak el) , en egyenlore csak majgomboclevest kertem. De minek? ? ? Kb. 30 perc utan kihoztak nekem a levest , ami mar ranezesre sem bizalomgerjeszto, de mivel ehes voltam, elkezdtem enni. Barcsak ne tettem volna. A gyomrom mar egy kanal utan szabalyosan felfordult, mert ilyen rossz izu levest, vmi mocsingos, budos majgombocnak nevezett valamivel hala istennek higy meg eletemben nem ettem. Ezalatt kihoztak ferjem pizzajat is. Na ez is kritikan aluli volt. Olyan rossz izu volt, h ferjem inkabb az egy falatot se nyelte le. Szalvetaba kopte ki. Mikor jott a pincer mondtuk neki, h nem vagyunk megelegedve, es elmondtuk mennyire nem izlenek az etelnek nevezett valamik. Erre, h o kedvezmenyt ad. Soha , de soha az eletben ide nem jovunk, sot mindenkinek reklamozzuk, hogy ha jot akar maganak, ide be ne tegye a labat.
Jó kedvűen és nagyon éhesen betértünk a Vár étterembe. A pincér az érkezésünk után kb 5 percel tűnt fel először, leadtuk az italrendeléseket, amit szép lassan meg is kaptunk. Sajnos az ebédet fél óra elteltével se tudtuk megrendelni, mert a pincér többet felénk se nézett.
Miután háromszor mentem a pulthoz és kérdeztem, meg hogy leadhatjuk-e végre a rendelésünket, a válasz az volt, hogy majd megy a főnök. Miután a főnök nem jött, így én kerestem meg, közölte, hogy egy óra múlva tudja felvenni a rendelésünket. Hát a jókedvünk egyből elment, és éhesek is maradtunk. Mi hatan voltunk, rajtunk kívül négy asztalnál ültek kb tízen, Senkinek sem ajánlom a helyet, a belvárosban megebédeltünk egy nagyon jó kis étteremben, gyors volt a kiszolgálás, az ételek finomak, a pincér kedves. Oda biztos, hogy még visszatérünk máskor is.
Borzalmas,még nem jártam olyan étteremben ahol a pincér nem tudja megjegyezni mit kért a vendég. A tulaj igaz kedvesen jött oda hozzánk,hogy majd Ő felveszi az ételrendelés akkor biztos meglesz minden,ennek ellenére ez nem így történt. Azért közölte velünk,hogy Ő a szakács és mindent Ő főz.
Ezért nagyon meglepett mikor a leves után kocsiba ült és elhajtott. Háromnegyed óra telt el a leves kihozatala után mire megkaptuk a másodikat,hát meglepődtünk olyan kicsik voltak az adagok. Ennek ellenére sokat fizettünk és jól nem laktunk csak ettünk egy keveset. Soha többet nem megyünk vissza. Nem ajánlom senkinek.
Sziasztok 2013. 07. 17. -én volt az esküvőnk és itt volt a lagzi s. t. b. Minden jó volt azt kivéve hogy az érkezésünkkor a tulaj totál részeg volt,bele kötött a vendégekbe köpködött s. t. b. Szóval nem igazán ajánlom senkinek. Távozáskor még az Ő fogyasztását is ki akarta számlázni nekünk.
Egy kedves barátom szólt neki hogy az APEH örülni fog hogy még egy Étterem bezár,mert a büntetés nem 2. forint lesz. Még ekkor is akadékoskodott majd a pincérek szóltak rá hogy kérjen bocsánatot mindenért. Szóval összegezve nem jó hely ha tehetitek inkább a Bánya-tó Étterembe menjetek ha Fehérváron jártok. Csodálatos a környezett a kiszolgálás egyszerűen profi,az ételek finomak,és az árak korrektek. .
Augusztus 20-án 12-óra után ebédelmi mentünk be a messziről átlagos kinézetű étterembe. A rendelés leadását követően tapasztaltuk a pincérek sutaságát, a felületesen mosott asztalterítőt, a mosdóhelység hiányosságait. A felszogálók a vendéglátás, kiszolgálás alapjait sem ismerték, de kinézetre sem voltak azok.
Legelső vendégként érkeztünk, ennek ellenére kb. 1 órát várakoztattak. Életembe most látta először habosan sűrű alaplevű halászlét. Arra gondoltam, hogy ez egy tájjellegű specialitás, ezért ettem belőle. Nem kellett volna! Vélelmezem, hogy a konyhán is hasonló higiéniás állapotok uralkodnak, ezért ajánlani csak a helyi Népegészségügyi Osztálynak tudnám.
Sajnos kivételesen nem olvastam el előre a véleményeket. Már az is gyanús volt. hogy a teraszon nagyon lepukkantak voltak a műanyag bútorok. Belépve egy pincérnőnek nem igazán nevezhető kislány fogadott bennünket. Asztalt. Nem választhatunk. Oda ülhettünk, ahová mondták. A pincérnő angol nyelvű. étlapot adott, bar kérésre cserelte.
Kérés nélkül fél literes kolat hoztak ki, kimerve, pedig kis üvegtest ittunk volna. A poharak, evoeszkozok koszosak voltak, remelni tudom csak, hogy egy jó kis herpeszt nem szedunk össze. A rendelest. egy idos bácsi vette fel, aki. koszos fehér trikót és koszos rövidnadrágot viselt, strandpapuccsal. Azt hittem, ő egy betevedt csavargó. A terito etelmaradekos, a tanyeralatet ragancsos volt. Mindenhol kosz és pókháló. 45 perc utan egy másik család éppen elment es odaszoltak, kitartas, megéri. . . hát nem igazán erte meg. Mielőtt etelhez jutottunk volna, a kis pincérnő odajött és megkérdezte, akarunk-e fizetni. Kerdeztem: MIT? ? ? Először fogyasztani szeretnénk. A kislány azt hitte, mar befejeztük az ebédet. . . pedig még meg sem kaptuk. . . már kinunkban csak nevettünk és azon gondolkodunk, ott hagyjunk-e mindent. De turelmesek maradtunk. Végül közel 1 óra utan jött egy mini adag leves, együtt a. foetellel. A csülök pekne módra tocsogott a zsirtol, bar mi bírjuk a magyaros, nehez ételeket is, de azért ez sok volt. A sült kacsa ize jó volt, bár ez is túl zsíros. A párolt káposzta izletes, a zsemlegomboc kemény. Lányom szűzermeje extra kis adag volt, horror áron. Bar ehető. De a hercegnő burgonya is zsirban úszott. Hősiesen bevittuk testunkbe az extra zsír adagokat. Ennek ellenére éhesek maradtunk. Borravalót nem volt kedvem adni. Hazaérve lanyom megette a tegnapi ebéd maradékát. Pedig nem egy nagyzabas csaj, a maga 55 kg-javal. 3 fore közel 10. 000-et fizettünk, bár max. 4. 000 lett volna reális. Jó kis tanulopenz volt. Ide soha nem fogok visszamenni es másnak se ajánlom. Be kellene zárni a helyet. . . . és akkor még nagyonjóindulatú vagyok.
Nyaraló takarítás után egy kis olasz pizzára vágyott a család, goooo Székesfehérvár google kiadta a Vár Étterem és Pizzariát, mikor oda értünk semmi gyanús nem volt, mikor beléptünk a pincér nem köszönt sőt vagy 5 percet "molyolt" az evőeszközök között, több asztal nem volt leszedve sőt ami levolt az is tiszta kaja maradék volt, kértünk ásványvizet ami a Lidlben kapható 39Ft volt, itt 350 ért, na itt gondoltuk meg magunkat ha már úgyis elment az étvágyunk, arról nem is beszélve hogy egy részegnek tűnő nő üvöltött a konyhából a pincér tulajnak. Senkinek nem ajánlom! Soha, soha, soha, véletlenül sem! ! !
Az épület messziről bizalomgerjesztő a felületes szemlélő számára. Közelebb érve már gyanút foghat aki eszreveszi a lehullott jarólapokat es a napszítta ajanló ètlapot a kapun. Belépve enyhe doh szag csapja meg a Bory várból érkező kellemesen fáradt, éhes látogató orrát.
Nagy nehezen kijön a barátságtalan mogorva és ápolatlanság szagfelhőt magaután húzó pincér, slicc tövig lenthagyva. . . Ha nem látom saját szememmel, nem hiszem el! Ezek utan már csak abban keresheti a megszeppent vendég a kárpótlàst, hogy finomat eszik. Sajnos nincs happy end. . . Az ételre iszonyú sokat kell várnia, gyenge színvinalú felszolgálás, állott húsok és ízetlen köret. Mindez borzalmas magas áron. Nehéz ezt az egész igénytelenséget szavakba önteni. . . (Ha hasmenésem lesz, megyek a NÉBIH-hez) Aki nem hiszi, járjon utána. E sorokat egy másik étteremből írom, ami viszont nagyon király. Ide kellett volna jönnünk elsőre.