Szentendrei 1 napos kirándulásom során először reggelizni szerettem volna, s erre remek helyszínnek ígérkezett a Dunakorzón található Christine Kávézó terasza. Csodálatos panoráma a Dunára, szikrázó napsütés, kellhet-e ennél több? Sok szentendrei étteremmel ellentétben ők már reggel 8-kor nyitnak, és többféle reggeli menüt kínálnak - a honlapjuk és a táblás kiírás szerint is.
Rajtam kívül 3 másik asztalnál ültek már, 2-nél külföldiek kávéztak, a bejárathoz közeli asztalnál egy helyi ismerős, talán törzsvendég család lehetett, mert a pincér leginkább velük volt elfoglalva, velük sztorizgatott, beszélgetett. Bár érkezésemet fejbiccentéssel (köszönéssel nem) nyugtázta, hiába foglaltam helyet a teraszon, s vártam türelmesen, nem történt semmi. Oda sem jött az úriember, még étlapot sem kaptam, bár az ételt éppen a tábláról is be tudtam volna diktálni. A pincér vagy a belső éttermi részben tűnt el, vagy ha kijött ismét a teraszra, akkor mindig csak a már említett családhoz ment oda, bár újabb ételeket/italokat már nem vitt számukra. Nos, úgy tűnik nem voltam számukra elég értékes vendég, így Christiné-vel nem sikerült közelebbi ismeretségbe kerülnünk. Úgyhogy távoztam, s kerestem másik helyet, ahol kiszolgálnak. Ezt a teljesítményt sajnos csak elégtelenre tudom értékelni. Azért még azt szeretném elmondani, hogy elég ramaty érzés volt ezt megélni, szerencsére a nap további része feledtette a fiaskót.