Tavaly voltam itt a családommal. A környezet egyszerűen mesés, a faszobrok és a hely hangulata páratlan. Több ételt is megkóstoltunk, mindegyik nagyon finom volt, de nekem a füstölt pisztráng ízlett a legjobban. A felszolgálók mosolygósak voltak, az ételt időben kihozták, mindenkinek csak ajánlani tudom!
imádom míg mi ott laktunk mindig oda jártunk ebédelni a legszebb táj párosul a környékhez lehet ennél csodásabb a Balcsi szíve és Nagyon szeretjük a Régi idők udvarát, itt ugyanis az ember valóban a régi időkben érezheti magát ahogy ez mát elhangzott egy teljes nyáron át élveztem és bármikor ha tehetném újra vissza mennék imádom amúgy is Tihanyt az étterem meg tiszta színvonalas hangulatos
Kétségtelenül messze a legjobb étterem Tihanyban, sőt megkockáztatom, hogy az egész Balatonon. . (persze csak annak, aki nem feltétlen a "fine-dining" mikroadagos ételek rajongója. . )Aki viszont szereti a hagyományos magyar konyhát egy kis csavarral, a hangulatos környezetet és az igazi, fűszeres ízeket, annak bátran ajánlom bármikor!
Nagyon szeretjük a Régi idők udvarát, itt ugyanis az ember valóban a régi időkben érezheti magát. Ott ahol érték volt a kedves vendég jóllakatása, ahol a vendéglátós nem lehúznivaló teherként élte meg az éhes vendégek betértét,hanem igazi vendéglátós módra örült neki ha bejött és megetethette a fáradt vándort.
:) No, itt pont ezt érzi az ember. Örülnek neki, szeretik, maximális figyelemmel és udvariassággal, családias légkörben nagyszerűbbnél nagyszerűbb ételeket és italokat tesznek elé. Mosolyogva! Ide egyszerűen muszáj mindig visszatérni.
Már többször jártunk párommal, és egyszer sem csalódtunk. Az egész helynek van egy egyedi, megismételhetetlen hangulata. Itt tökéletesen ki lehet kapcsolódni pár órára, valóban jóllakik a lélek is:)A környezet, a kiszolgálás, az ételek, az a levendulás házi sör. . .
Mintha egy másik időbe és térbe lépne be az ember. A sok apróság egy hihetetlen hangulatos egésszé áll össze, ahol semmi sem zavarja meg az embert a kikapcsolódásban. Bárhova pillantok, az egyszerűséggel kombinált kreativitás tetten érhető.
Cserépkorsós italok, fatálon felszolgált ételek, egyedi étlap és leírás az ételekről, a színes növény és díszkavalkád megnyugtató összhangja, csak, hogy pár dolgot említsek. Az ételek ízletesek, a kiszolgálásra pedig semmi panasz nem lehet. Voltunk családdal már többször, biztosan visszatérünk még.
Az egyik kedvenc éttermünk. A közeg, a személyzet, a hangulat és nem utolsósorban az ételek, mind-mind a tökéletesség határán mozog. Egyedül talán az árak magasak picit, a jót mindenhol meg kell fizetni. Az étlap már önmagában különleges, jól elszórakozik rajta a vendég míg választ. Az italok rusztikus "bögrékben" érkeznek.
Párommal évente többször is meglátogatjuk ezt a csodás éttermet, mely jól tükrözi nevét megjelenésében. A személyzet is a korhű ruhákban, udvariasan és kedvesen szolgálnak fel. Az étlap és a benne feltüntetett ételek frappáns megnevezése is ötletes. Míg várunk a rendelt ételre addig is jól telik az idő az udvarban kiállított régi időkből megmaradt tárgyak felfedezésében.
Imádjuk, hogy az ételek és italok régi fajta kerámia tálalókban vannak felszolgálva. Isteni finom a levendula és a bodza szörp. Az ételek nem minden alkalommal sikerülnek ugyan olyan finomra és a mennyiség is kevésnek mondható az árhoz képest. Mi azért minden évben ellátogatunk 1-2szer, hátha látunk ezekben egy kis javulást. Ajánljuk mindenkinek.
A legnagyobb melegben tértünk be az étterme, melyet előzetes kutakodás után választottunk ki. Maga az éttermi milliő csodálatraméltó. Nagyon tetszett, hogy a vidéki kultúra visszaköszön, hogy nem egy ultramodern éttermet hoztak létre. A fafaragások csodálatra méltóak. A kiszolgálás gyors, a felszolgáló nagyon kedves és udvarias volt.
Az étel ízletes és nagy adag. Kértünk levendula szörpöt is, melynek számunkra érdekes íze, de hideg és finom volt. Egy picit drágának találtuk, de Tihanyban ne is várjon a turista olcsóságot. Összességben teli pocakkal és nagyon elégedetten távoztunk.
A legjobb étterem Tihanyban! Hangulatos környezet, barátságos személyzet és ami a legfontosabb hihetetlenül finom ételek! Tényleg egy olyan hely, ahol a lélek is jóllakik! :-)Az étlap elolvasása már maga egy élmény. Mindenkinek bátran ajánlom, aki Tihanyban jár, mindenképp nézzen be és próbálja ki a finom házi péksüteményeket, sültes tálakat, a házi rétest és a füstölt pisztrángot, nem fogja megbánni.