A halászlé miatt kerestem fel a helyet. Régebben már jártam itt egyszer. Az étterem délelőtt 10-kor nyit, én 11 előtt pár perccel érkeztem. Megrendeltem volna a halászlét, de közölték, hogy most készül, fél 12-re lesz kész. Ha már idáig eljöttem megvártam, csak nem igazán értettem, hogy akkor miért nyitnak ki 10-kor?
Nos a halászlé valóban friss volt, bőségesen ellátva hallal. Az ízvilágát kissé szegényesnek találtam. Az alaplé leves szerű volt, végül a "sovány" jelzővel illettem. Összességben nem volt rossz, de nem fogom a kedvenceim közé sorolni.
Hangulatos csárda a Tisza parton,de semmi különösebb. "Lezavarjuk gyorsan", de összességében jó kiszolgálással, átlagos ételeket kaptunk. Kicsit lehetne fűszeresebb a halászlé, viszont a palacsinta nagyon tetszett a gyerekeknek. Amit nem értünk, az az, hogy miért nem lehet folyami harcsát rendelni a magyaros halételekhez a csárdának?
! ! Más éttermek ezt meg tudják oldani. Ettől függetlenül a rántott afrikai harcsa finom volt, s a halászlében is lévő "harcsa" (szürke harcsa helyett! ) halfilé is. Kicsit lehetne nagyobb a borválaszték, pl. : egy kadarkát a Csongrádi vagy Egri borvidékről, jól menne a halászléhez, magyaros ételekhez, -természetesen ez szubjektív vélemény. . . Jól be van rendezve a csárda halak trófeáival, retro hangulatot áraszt, szépen látszik a Tisza is a vendéglőből. Talán a székek kicsit zsúfoltan vannak elhelyezve -gondolom a nagy forgalom miatt. A hely tisztának mondható, az ételekre nem kell túl sokat várni, az árak kicsit borsosak (2000 ft/halászlé). Azoknak ajánlom e vendéglőt, akik nem vágynak nagy dolgokra, csak egy romantikus helyre retro csárda hangulattal. . .
Gyönyörű környezetben a Tisza folyó partján van az étterem. A pincér hölgy a szakma példamintája lehetne! Kedves, udvarias és mindig jókedvű! Az ételek elképesztően jók és kiadósak! Nagy választékot találhatunk a hazai halfajtákból készült ételekből! Az áraik nem olcsók de szemrebbenés nélkül fizet az ember miután ilyen minőségű csodát tesznek elé az asztalra!
Az étterem kissé múltidéző, ráférne már egy felújítás, átalakítás. De kárpótolja a vendéget a sok kitűnő étel, a barátságos kiszolgálás és a hely utánozhatatlan hangulata!
Ha nem lenne elég a romantikus környezet, a finom harcsapaprikás minden rosszat elfeledtet. Évfordulós meglepetés vacsorára vitt el a párom, amikor először voltunk a halászcsárdában. Készségesek voltak a felszolgálók, a legjobb asztalt kaptuk, ahonnan kiláttunk a kompkikötőre. Az ételeket a sok vendég ellenére is gyorsan szervírozták.
Az árak, a kiszolgálás és a hangulat is kifogástalan volt. A halételeket kedvelőknek tökéletes helyszín, a bő választék miatt azóta is gyakran látogatunk el a párommal a csárdába.
Ma a férjemmel Tiszacsegén jártunk a Halászcsárdában. A bejutásért sorba kellett állni az ajtó előtt, mert teltház volt, de meglepően rövid idő alatt bekerültünk. Ugyan ilyen gyorsan szolgálták fel a halászlevet, ami nagyon finom volt és az adag is rendben volt (a leves után már csak a desszertet bírtuk megenni).
A kiszolgálás gyors és figyelmes volt. Kicsit olyan személytelennek éreztem a helyet, gondolom azért, mert nagyon gyorsan cserélődött a vendég kör, a pincéreknek nem nagyon maradt van idejük beszélgetni a vendégekkel. Összességében pozitív véleményem van a helyről.
A Tisza tó körbekerékpározása közben érintette kis csoportunk a halászcsárdát. Előtte felhívtam őket, és ajánlásuknak megfelelően asztalt foglaltunk. Korábban értünk oda, de az asztalunk szépen megterítve várt bennünket. Minden nagyon finom volt és a nagy forgalom ellenére a kiszolgálás aránylag gyors volt. A felszolgáló udvarias és kedves volt.
Már több ízben jártunk a Tiszánál, de Tiszacsegén még nem. Már a kompozás élmény volt a "híres" komppal. Egyenesen a Halászcsárdába mentünk egy kávéra és, hogy a másnapi ebédre tervezett halászléről tájékozódjunk. Sajnos az 1 millió szúnyog miatt a zárt teraszrészen tudtunk helyet foglalni.
Rendkívül kedves személyzet mindent megtett, hogy a vendégek így is jól érezzék magukat. A kávé is nagyon finom volt. A következő napi ebédet is ott fogyasztottuk. A kiszemelt halászlét. Jómagam a hagyományos módon elkészítettet kedvelem, igaz a sűrűbb fajtát, ez inkább halleves volt, de az íze megfelelő. Ellenben a párom korhely halászlét kért, tudta, hogy mit tartalmaz és szereti is azt az ízvilágot, de ez nem jött be neki. A limonádé finom, de túl édes volt.
Halászlét többször ettem már ebben az étteremben, az mindig nagyon finom, bőséges. A többi ételről, már nincs ilyen jó véleményem. A roston, készült süllő, olajos, ízetlen. Próbálkoztam a harcsa gyrossal, a sült krumpli olajos volt ,a hús száraz, az adag egy nőnek éppen elég. Legutóbb vaslapon sült harcsát(afrikai) ettem, párolt rizzsel.
A hal el volt sózva, jellegtelen ízű, egy kisebb tenyérnyi méretnél nem volt nagyobb az adag, a rizs fűszermentes, a húshoz is alig volt elég. A tálalás amatőr, semmi éttermi, kár , hogy nem fotóztam le. Az ételek ára, nincs összhangban a minőséggel. Csak a halászlé miatt tudom ajánlani ezt az éttermet.