Cigánypecsenyét kértünk. Kaptunk helyette egy ízetlen pörköltszerű szószban néhány ,darabjaira hullott ,párolt karaj szeletkét,ami ugyanolyan ízetlen volt ,mint a szósz. Hozzá egy kisebb hagymadarab,amit gondolom karamellizálni akartak - sikertelenül. Ugyanilyen volt a "kakastaréj",még üvegesre sem sikerült megsütni.
A pincér szeme sem rebbent a szokásos kérdésére(ízlett? ) kapott válasz után. Itt így készítik! Negyedóra "jelentkezés" elteltével kaptam el egy dolgozó tekintetét,hogy fizethessek. Végre a pincér kezében volt a blokk,amikor két új vendég érkezett,azoknak előbb adott étlapot,majd végre fizethettem. Azóta közel száz cigánypecsenye receptet néztem át,egy hasonlított az ott kapottéhoz. Sohatöbbé,a környékére sem. . .
Már voltunk ebben a hangulatos , halász csárdában, de most újra erre kanyarodtunk. Most sem bántuk meg- egy őrá alatt nagyon finom ételeket kaptunk ebédre. Rendeltünk nagyon finom halászlevet, lebbencset, és rántott halat , petrezselymes krumplival. Minden nagyon házias étel volt. Az étlapon sok minden szerepel, nagyon sok mindenből lehet választani. Ajánlom.
Szinte az utolsó pillanatban estünk be, ennek ellenére kedvesen fogadtak minket. Személy szerint nem szeretem a csárdákat, de a Patkós Csárda közel került a szívemhez. Az adagok nem csak hatalmasak voltak, hanem rendkívül finom ízekkel is rendelkeztek! Még másnap is jóízűen falatoztuk a becsomagolt maradékot. :)
A rántott harcsa pangazius harcsából volt,lelombozó.A halászlé rendben volt.A kiszolgálás és a gyors elkészítés is rendben volt.A környék egy falusi filing aki szereti annak biztos jó.
Barátságos, kulturált étterem, ahol a személyzet rendkívül kedves, figyelmes, a vendégért vannak. Az étel minősége kifogástalan, az árak elérhetők. Csak ajánlani tudom!
Annak reményében mentünk a Tiszához, hogy a híres Tiszavirágzást láthassuk. Azt sajnos nem sikerült, de a csárdába egy jót enni igen. Jó volt, hogy kint ülhettünk le a kerthelységben, a melegben kellemesen járt a levegő. Persze, ha Patkós csárda akkor birka pörkölt és rántott ponty, már nem első ízben. Jó hideg alkohol mentes sörrel.
Kirándulásunk a Tisza tó környékén egy ebédel folytatódott, könnyen megtalálható Patkos csárdánál. Felszólítás a csárda előtt Egyek-. 5 km. . jól mutat a jelző tábla az út mellett. . Meg egy nagy bogrács-a mi mindent kifejez. . Nem halászlevet választottuk . Gyors , udvarias kiszolgálás-e gy óra alatt meg ebédeltünk.
. A leves igazi házias májgombóc levesvolt, nem két kanálnyi. . A második- ínyenceknek való rántott béka- hasábkrumplival,és slambuc jó- nagy tányérral, szalonnával. . Igazi házias ebéd volt. Tisztaság kifogástalan minden hol. . Ajánlom. .
Utóbbi időbben ritkábban járok a 33-as úton így összehasonlíthattam a 1,5-2 évvel ezelőtti kiszolgálást és ételek minőségét az ezévivivel és azt tudom mondani, hogy a minőség romlott.
Általábban gulyáslevest szoktam rendelni majd utánna egy turóscsuszát, hát utolsó alkalommal csalódás ért, a levesben a húst vadászni kellett, és az íz nem a megszokott volt, a csuszára vártam a leves utan kb húsz percet, gondoltam frissen készítik, hát nem, enyhős volt a tészta, szalonna meg tejföl alig volt rajta. Előző években ilyen nem fordult elő.
Kétszer is jártunk itt. Az első alkolammal lenyágözött a hely hangulata a környezet. . . az ételek mennyisége. . . A második alkalommal sajnos már a kiszolgálásnél elvesztettük ezt a varázst. Észre sem vették, hogy bementü, pedig jó nagyot kiöszöntünk és próbáltuk keresni a helyünket. Szóval vártunk és vártunk. .
Pár napot töltöttünk Tiszafüreden, 4-esben a gyermekeinkkel. 2. nap kipróbáltuk ezt a csárdát. Nagyon kedves, barátságos kiszolgálást kaptunk. A gyerekek rántott szeletet, magunknak 2személyes tálat rendeltünk. Hatalmas adagokat kaptunk, nem is tudtuk megenni, pedig nagyon finom volt. Ezután már csak oda jártunk vacsorázni.
5350Tiszafüred, 33-as főút mentén, 44-es szelvény (Egyeki elágazás)