A végig gyenge értékelés lehet nem állja meg a helyét, mert részünkről fogyasztás nem volt. ennek ellenére úgy döntöttem, hogy még is leírom amit nem rég itt tapasztaltam. A Szamos vidékén voltunk több napos kiránduláson. Haza felé utunkon megálltunk a csárdánál, hogy meg ebédeljünk.
Elég meleg volt, de ennek ellenére a teraszon szerettünk volna helyet foglalni. csak olyan hely volt szabad ahova a nap oda sütött. Épp elmenőben volt egy pár, gondoltuk megvárjuk és a helyükre ülünk ahol árnyék volt. A pincér eléggé, ilyen helyen nem megengedett hangon közölte, hogy az asztal még tele van és oda nem ülhetünk. Időnk volt, meg vártuk volna míg lepakol, de ezek után jobbnak láttuk, ha távozunk. Kifele menet a belső helységben ült egy idősebb hölgy, /lehet a tulaj/ aki nem tudom mennyire volt jelen az előtte dolgoknál, de annyit mondott, "hogy ahol bejöttünk ott kell ki is menni" Nem tudtuk, hogy ez puszta útbaigazítás vagy szintén jó szándék. A pár akinek a helyére szerettünk volna leülni azt mondták erre, hogy ők is először és utoljára jártak ott. Elhiszem, hogy nagy a pörgés ilyen helyen, vendégek jönnek-mennek, lehet nem is számít 2 személy, de szomorú az ilyen hozzáállás. Megjegyzem, hogy én is dolgoztam nyári szezonban nem akármilyen forgalmas étteremben, de így sosem viselkedtem a vendégekkel.
Nyíregyházáról hazafelé egy jó halászlé érdekében tértünk be az étterembe. Korábban már többször jártunk itt, de azóta az árak a duplájára emelkedtek. Az egyszerű árképzés 4000 Ft egy halászléért rántott ponty 4000 plusz köret 500 plusz tatár 500. Korábban volt ajándék deszert mákosguba, bár a tálat láttuk, de senki nem kínálta ma fel ezt a lehetőséget.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A rendkívűl népszerű, agyoncsicsázott étteremben főzik szerintem az ország legfínomabb korhelyhalászléjét! Évek óta járunk ide a halászlé miatt, de lassan leszokófélben vagyunk, sőt, nekem ez volt az utolsó látogatásom sokáig. Beülve a személyzet bő 20 perc után kérdezte meg, hogy tulajdonképpen miért is ülünk itt.
10 perc után kaptunk étlapot is, amikor a pincér már annyira ráért, (két asztal volt elfoglalva velünk együtt) hogy megkérdezze mit is szeretnénk. Miután megmondtuk, hogy étlap nélkül is minket a korhelyhalászlé érdekel, durcásan eltávozott. (Férfiasan bevallom, hogy az előzmények után, már én sem voltam igazán úr :) ) Ujabb 10 perc elteltével visszajött, hogy nincs, nem tud hozni nekünk a halászléből. A bő fél óra elteltével, felöltöztünk, és elindultunk kifelé csalódottan és morcosan. Kifelé menet a [moderálva - a szerk. ] megkérdezte, hogy miért megyünk el, és mi megmondtuk. Ott előttünk (és a többi vendég előtt) lemarházta, letolta a pincért (minősíthetetlen szavakkal és stílusban) és visszakisért az asztalunkhoz, hogy azonnal intézkedik. Intézkedett, a morcos pincér az előzően rendelt korhelyhalászlé helyett ki is hozott síma halászlét. A reklamálásomra közölte, hogy hoz citromot, tejfölt és ecetet, és csináljunk magunknak a halászléből "korhelyt" Mondanom sem kell, hogy ez nem az ország legjobb korhelyhalászléje lett, de lenyeltük. Étvágycsinálónak ittunk 3 db. 4 centes síma vodkát, utána 1 korsó, és 2 pohár sört, valamint (a sofőr) 2 kólát. A számlától hanyatt estem, de hát kifizettem azzal a fogadalmammal, hogy ide mostanában nem jövök.
Négyen tértünk be ebédelni, ketten rántott sajtot ettünk vegyes körettel (natúr rizs, és mirelit sült krumpli, mindkettő kevés), a harmadik étel az csárdás pecsenye volt petrezselymes burgonyával( petrezselyem nélkül), a negyedik étel süllő szelet rántva sült burgonyával (ez is mirelit krumpli volt). A 2 tartár mártás 500.
- Ft volt, egy uborka saláta 700 Ft-ba került. Ittunk még 2 narancslevet (1. 500. -Ft), egy kis ásványvizet(0,33l=400. -Ft ) és egy tonikot (500. -Ft). Összesen 16 100. -FT-ért. Szerintünk ár-érték arányban drága volt, a köret említésre sem méltó volt, kifőzde színvonalú. A jellegtelen, szárazra sütött vékony mirelit sült krumplit el kellene már felejteni!
A napokban jártunk a párommal az étteremben, nagyon jókat hallottunk az ismerőseinktől róla. A környezet és a berendezés ízléses, szép, a kiszolgálás gyors és udvarias. Mindezek után azért csak átlagos az értékelésem, mert a rendelt harcsa halászlé és a korhely halászlé szinte ehetetlenül sós volt!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Korábban már jártunk ebben az étteremben mivel jó véleményeket olvastam itt róla. De az étterem túldíszítettsége és az irreális árai miatt ritkán választjuk. Most sem kellett volna. . . . Két halászlevet rendeltünk és egy haltepertőt, italként két ásványvizet. A halászlé olyan zsíros és sűrű volt, hogy nem tudtam megenni.
A halteperő viszont finom volt de a kb 10 szem halacska nem ért 3000. - Ft-ot! A konyha irányából hallatszódó [Moderálva - a szerk. ] káromkodás sem használt a hangulatomnak. Amikor a mufurc pincér ki méltóztatta hozni a 11. 000. - Ft számlát azt hittem rosszul látok! Nagyon meggondolom, hogy betérjünk e legközelebb. . . . .
A szokásos évi látogatásunkat tettük meg a csárdában. A jól bevált harcsa halászlé és túrós csusza volt a rendelésünk. A megszokott ízeket és minőséget kaptuk, bár nekünk továbbra is kevés volt a túró a csúszán. A tulajdonos és a személyzet kedvesek voltak, szeretjük a hely hangulatát is.
Továbbra is Itt főzik az országban az egyik legjobb harcsa halászlét, amiben még sohasem csalódtunk! A túrós csusza az most nem volt annyira túrós és tejfölös, mint szokott lenni. Az adagok olyannyira bőségesek, hogy már csak 1 adagot kérünk ketté tálalva, mert nem bírjuk megenni.
A személyzet és a tulajdonos hölgy kedvesek, mindig váltunk néhány mondatot, mivel évek óta járunk ide, igaz csak évente 1-2 alkalommal, ha Eger vagy a Mátra felé kirándultunk. Az igaz, hogy nem a legolcsóbb hely!
2018 februárjában tértünk be ebédelni. Olcsónak nem mondanám a helyet, viszont az ételek minősége kifogástalan volt, igazi magyaros étterem. A húslevesben minden benne volt, nem kockalevest ettünk, az adagok hatalmasak, meg sem bírtuk enni. Fűszeres, szaftos étkek. A személyzet és a kiszolgálás udvarias, jól éreztük magunkat.
Utazásainkat az Északi-Középhegységbe úgy igazítjuk, hogy ebédelni be tudjunk térni a Sziget Csárdába. A halászlében még sohasem csalódtunk, rendszeresen ezt fogyasztjuk. Ünnepekkor, grátisz - a tulajdonos hölgy saját készítésű, házias süteményeivel kínálnak meg. Olcsónak éppen nem mondható a hely, de mindig finomakat ettünk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.