Tokaji gimnazistaként, elég sokat ettem a Bonchidai Csárdában, ahogy felnőttem eltávolodtam a helytől, de elég sokszor volt az eszembe az idő elteltével. Aztán múlthónapban úgy döntöttem ellátogatok szeretett helyemre. Megdöbbenve láttam, hogy semmi nem változott. A személyzet kedves és udvarias hozzáállása, az ételek minősége, íze, mennyisége.
Gyakori kirandulo helyeink koze tartozik Tokaj. Egy kellemes turazas utan jolesik kiulni a Tisza-parti etterem teraszara, ahonnan kellemes kilatas tarul elenk. Eloetelkent csakis halaszle johet szoba, masodik fogaskent pedig a 2 szemelyes Bonchidai-tal,amiben mindkettonk megtalalja a kedvere valot. Visszatero vendegek vagyunk, de rossz tapasztalataink nincsenek a hellyel kacsolatban. A borvalasztekat viszont lehetne szelesiteni
Tiszta szerencse, hogy mezei kulináris kalandozóként nem kell állást foglaljak a fine dining versus magyar csárdák mesterségesen keltett konfliktusban. Mindkettőt lehet jól, odafigyeléssel, igyekezettel, szeretettel vagy rosszul, hatásvadászatra, extraprofitra ácsingózva, filléres, gyenge alapanyagokat felhasználva csinálni.
A Boncida csárda vegyes élmény volt. A hagyományos ízeket ügyesen hozták ettünk itt többféle fogást, de a harcsa pangasiusz-szal való kiváltása rossz szájízt hagyott bennünk. Ennél sokkal őszintébb a Tokaj központjában levő hely, ahol ki van írva: „harcsa (pangasiusharcsa)”. S akkor mindenki tudja, mit kapott. Ezért adtam 3 szívecskét a helynek, mely egyébként kapott volna négyet.
Mindig felmerül a kérdés, hogy a Tisza túlpartján, a Gödörben van jobb halászlé, vagy menjünk inkább a Bonchidai Csárdába? Végül is, nem tudom eldönteni, a halászlé jó ott i, itt is. Ezen a helyen talán szebb a kilátás a teraszról, a Bodrog és a Tisza összefolyásánál van éppen a Csárda, meg is kapod, előbb vagy utóbb, amit akarsz.
Most kicsit pozitívabb volt az utolsó élményem, régebben már többször megesküdtem rá, hogy még egyszer nem megyek, annyira flegmák voltak velem. Most, az utolsó alkalommal ez sokkal barátságosabb kiszolgálásra változott. Tehát nem akarom felróni a régebbi panaszaimat. Ajánlom a helyet, kikerülhetetlen, ha valaki arra jár!
Nagycsaládos Sogornős, Sogoros, unokahugis október eleji kirándulásra mentünk azzal a céllal, hogy eszünk egy jó hallevest ("halászlét") is. Amikor megérkeztünk a Csárdába éppen az asztalt tisztították. Lévén a Bornapi sokadalom tele volt a Csárda vendéggel.
Sajnos a kendővel legyezés nem sikerült jól, így az asztal sem lett kifogástalan és ami morzsa az asztalról lekerült az a padokon és a szivacspárnákon kötött ki. Sajnos az asztal alatt is ételmaradékok voltak. A pincér egy kicsit megváratott bennünket a rendelésfelvétellel, de mint mondtam sok vendég volt. A pincér kicsit fásult volt, de ez vasárnap délután 3 óra fele volt, talán azért nem volt a mosoly grátisz. A korhely harcsalevest ettem a többiek Harcsa hallevet, a gyerekek tutira mentek és sajttal sonkával töltött pulykamellet sült krumplival. Azt gondoltuk egyszerre kezdünk, de a felnőttek kapták a levest hamarabb (rendeléstől 10 percen belül) . . . és a gyerekek maradtak utoljára. A hangulat rajtunk múlott, így jó hangulatú ebédet költöttünk el együtt a Bonchidában és akkor már nem foglalkoztunk a morzsával és a kiszolgálás gyorsaságával sem. Egy nap pipa a "vasárnapizárvatartás" javára. :)
A csárda elhelyezkedése kiváló, és a terasz valóban hangulatos. Nekünk nem volt gondunk a gyorsasággal, minden gördülékeny volt, viszont az étel mennyisége és minősége szerintünk nem volt 5 csillagos. A halászlé és a rántott ponty is iszap ízű volt. Legközelebb, ha itt járunk, másik étterembe megyünk.
Egy nyári nap kirándulás a bor hazájába , rekkenő hőségben. Hajókázás , séta után természetesen a kikötő melletti csárdában foglaltunk asztalt. Előre érdemes, a szezon vége felé járva, Választásunk természetesen hűsítő hideg görög leves, és hal nélkül nem élet az élet - fogas rántva illetve roston hasábburgonyával uborka salátával.
A végén muskotállyal oltottuk szomjunkat. A pincérek fantasztikus tempóban végzik nyári munkájukat. Minden elismerésünk . Tisztaság a csárda minden területén . Nem utolsó sorban a viz mellett ebédelni élmény. A belvárost felújítják, minden épület felállványozva, majd 2 év múlva kész lesz akkor lehet sétálni a házak mellett . most ez maradt. . .
Tokaj és a térség egy különleges élményt adó hely. Először jártunk itt. Finom nagy adag ételek . és kedves ,gyors kiszolgálás, A hangulat varázslatos, teraszon a Tisza partján. A mosdó tiszta, kellemes a környezet. Először egy óra hajózás a Bodrogon, azt is ajánlom. Mi nem csalódtunk ,Ha erre járunk biztos betérünk.
Egy szabadtéri rendezvényen voltunk, amikor jött a vihar. Úgyis szerettünk volna enni valamit, ezért a csárdába menekültünk. A teraszon teltház volt, de ott szerettünk volna leülni. Egy pincér hölgy kedvesen a segítségünkre sietett, a benti részen leültetett, és azt mondta, szól ha felszabadult hely a teraszon.
Nagyon kedves volt, tényleg szólt is, és kiültünk. Közben eleredt az eső, nagy széllel, a falaeveleket befújta a szél a teraszra, de minket ez nem zavart, jól éreztük magunk. A személyzet folyamatosan seperte össze a leveleket. Csak egy halászlevet és egy somlói galuskát ettünk, mindkettő finom volt. A külső és belső részben is sokan voltak, de a pincérek gyorsan, dolgoztak, hamar hozták mindenhová az ételeket. Fizetéskor kérdezés nélkül felszámoltak egy szelet kenyeret 300 ! ! ! Ft-os áron. Nem ettünk kenyeret, de nem kérdezték, csak kifizettették. Ez után meggondoljok, hogy legközelebb is ide térjünk be.
Hétvégén voltunk először a csárdában. Telt ház volt, de sikerül egy üres asztalt a kerthelyiségben találnunk. A kerthelyiség a Tisza partra néz, nagyon hangulatos. A harcsahalászlé fenséges volt és a desszertnek elfogyasztott palacsinta úgyszintén. Ajánlom mindenkinek!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.