Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A mai napon Tokajban a Bonchidai Csárdában ebédeltünk a párommal. Előtte olvastam jó és rossz véleményeket is az étteremről. A mai tapasztalatunk egyértelműen pozitív volt úgy a kiszolgálás, mint az étel minőségével kapcsolatosan. A sült csülök omlós és ropogós volt, a steak burgonya kiváló úgyszintén a harcsapaprikás túróscsuszával. A kiszolgálás gyors és készséges volt.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Előzetes értékelések alapján választottam ezt a helyet,és élőben,ha lehet,még szebb,mint képeken. Ahogy beértünk,még szinte le sem ültünk,már hozták az étlapot. Ami picit talán furcsa,hogy szinte mintha sürgetnék az embert a rendeléssel. Cigány pecsenyét kértünk. Nem tudom,hogy a táj szépsége kötött-e le,de rekord gyorsasággal hozták is az ebédet.
Ezt kissé gyanakvóan fogadtuk,de minden friss,jól elkészített,megfelelően átsült volt. A desszert (somlói)is hasonlóan gyorsan,és makulátlan minőségben érkezett. Az ár nem a túl olcsó kategória,de a gyorsaság,minőség,és a hely szépsége ellensúlyoz mindent.
Tokaji gimnazistaként, elég sokat ettem a Bonchidai Csárdában, ahogy felnőttem eltávolodtam a helytől, de elég sokszor volt az eszembe az idő elteltével. Aztán múlthónapban úgy döntöttem ellátogatok szeretett helyemre. Megdöbbenve láttam, hogy semmi nem változott. A személyzet kedves és udvarias hozzáállása, az ételek minősége, íze, mennyisége.
Gyakori kirandulo helyeink koze tartozik Tokaj. Egy kellemes turazas utan jolesik kiulni a Tisza-parti etterem teraszara, ahonnan kellemes kilatas tarul elenk. Eloetelkent csakis halaszle johet szoba, masodik fogaskent pedig a 2 szemelyes Bonchidai-tal,amiben mindkettonk megtalalja a kedvere valot. Visszatero vendegek vagyunk, de rossz tapasztalataink nincsenek a hellyel kacsolatban. A borvalasztekat viszont lehetne szelesiteni
Tiszta szerencse, hogy mezei kulináris kalandozóként nem kell állást foglaljak a fine dining versus magyar csárdák mesterségesen keltett konfliktusban. Mindkettőt lehet jól, odafigyeléssel, igyekezettel, szeretettel vagy rosszul, hatásvadászatra, extraprofitra ácsingózva, filléres, gyenge alapanyagokat felhasználva csinálni.
A Boncida csárda vegyes élmény volt. A hagyományos ízeket ügyesen hozták ettünk itt többféle fogást, de a harcsa pangasiusz-szal való kiváltása rossz szájízt hagyott bennünk. Ennél sokkal őszintébb a Tokaj központjában levő hely, ahol ki van írva: „harcsa (pangasiusharcsa)”. S akkor mindenki tudja, mit kapott. Ezért adtam 3 szívecskét a helynek, mely egyébként kapott volna négyet.
Mindig felmerül a kérdés, hogy a Tisza túlpartján, a Gödörben van jobb halászlé, vagy menjünk inkább a Bonchidai Csárdába? Végül is, nem tudom eldönteni, a halászlé jó ott i, itt is. Ezen a helyen talán szebb a kilátás a teraszról, a Bodrog és a Tisza összefolyásánál van éppen a Csárda, meg is kapod, előbb vagy utóbb, amit akarsz.
Most kicsit pozitívabb volt az utolsó élményem, régebben már többször megesküdtem rá, hogy még egyszer nem megyek, annyira flegmák voltak velem. Most, az utolsó alkalommal ez sokkal barátságosabb kiszolgálásra változott. Tehát nem akarom felróni a régebbi panaszaimat. Ajánlom a helyet, kikerülhetetlen, ha valaki arra jár!
Nagycsaládos Sogornős, Sogoros, unokahugis október eleji kirándulásra mentünk azzal a céllal, hogy eszünk egy jó hallevest ("halászlét") is. Amikor megérkeztünk a Csárdába éppen az asztalt tisztították. Lévén a Bornapi sokadalom tele volt a Csárda vendéggel.
Sajnos a kendővel legyezés nem sikerült jól, így az asztal sem lett kifogástalan és ami morzsa az asztalról lekerült az a padokon és a szivacspárnákon kötött ki. Sajnos az asztal alatt is ételmaradékok voltak. A pincér egy kicsit megváratott bennünket a rendelésfelvétellel, de mint mondtam sok vendég volt. A pincér kicsit fásult volt, de ez vasárnap délután 3 óra fele volt, talán azért nem volt a mosoly grátisz. A korhely harcsalevest ettem a többiek Harcsa hallevet, a gyerekek tutira mentek és sajttal sonkával töltött pulykamellet sült krumplival. Azt gondoltuk egyszerre kezdünk, de a felnőttek kapták a levest hamarabb (rendeléstől 10 percen belül) . . . és a gyerekek maradtak utoljára. A hangulat rajtunk múlott, így jó hangulatú ebédet költöttünk el együtt a Bonchidában és akkor már nem foglalkoztunk a morzsával és a kiszolgálás gyorsaságával sem. Egy nap pipa a "vasárnapizárvatartás" javára. :)
A csárda elhelyezkedése kiváló, és a terasz valóban hangulatos. Nekünk nem volt gondunk a gyorsasággal, minden gördülékeny volt, viszont az étel mennyisége és minősége szerintünk nem volt 5 csillagos. A halászlé és a rántott ponty is iszap ízű volt. Legközelebb, ha itt járunk, másik étterembe megyünk.
Egy nyári nap kirándulás a bor hazájába , rekkenő hőségben. Hajókázás , séta után természetesen a kikötő melletti csárdában foglaltunk asztalt. Előre érdemes, a szezon vége felé járva, Választásunk természetesen hűsítő hideg görög leves, és hal nélkül nem élet az élet - fogas rántva illetve roston hasábburgonyával uborka salátával.
A végén muskotállyal oltottuk szomjunkat. A pincérek fantasztikus tempóban végzik nyári munkájukat. Minden elismerésünk . Tisztaság a csárda minden területén . Nem utolsó sorban a viz mellett ebédelni élmény. A belvárost felújítják, minden épület felállványozva, majd 2 év múlva kész lesz akkor lehet sétálni a házak mellett . most ez maradt. . .
Tokaj és a térség egy különleges élményt adó hely. Először jártunk itt. Finom nagy adag ételek . és kedves ,gyors kiszolgálás, A hangulat varázslatos, teraszon a Tisza partján. A mosdó tiszta, kellemes a környezet. Először egy óra hajózás a Bodrogon, azt is ajánlom. Mi nem csalódtunk ,Ha erre járunk biztos betérünk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.