Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A váci illetőségű Mihályi Patisserie évek óta a legjobb cukrászdák között számon tartott, a névadó Mihály László mestercukrász nemzetközi hírnevet szerzett. A korábbi látogatások során már meggyőződhettünk a kiváló minőségű süteményekről, de akkor a kiszolgálás - nem a tulajdonos személyében, hanem alkalmazottak - nem volt éppen makulátlan és surlódásmentes.
Évek óta kering egy anomália a fotózás körül a Mihályinál, de érdekes módon a fiatal kiszolgáló lány nem tett semmi negatív észrevételt a fényképezőgépem láttán. Csodálatos sütemények sorakoznak a pultban, mindegyik egy kis mestermű, műalkotás, és mindig vannak újdonságok is. A sütemények szeletárai 990-2090 Ft között mozognak, az egyetlen klasszikus a Rákóczi túrós volt (1490 Ft), a többi teljesen egyedi kreáció: Dunakavics, Barangoló, Passion desszertgyűrű (tej- és gluténmentes), Eszterházy Art Caffé. Érdekes módon a macaronok kb. átlagos árúak voltak 440 Ft-ért, de nem néztek ki különlegesebben, mint másutt. Választásom, a Rózsakert (1690 Ft). Fekete ribizlis piskóta, erdei gyümölcs coulis rózsa eszenciával és fehér csokoládé mousse. Tökéletes állag és ízharmónia, szép élénk gyümölcsszínek. A szép zölddel körbevett teraszon ültünk le falatozni. Különleges desszert különleges alkalmakra. 2022-ben a Duning Guide étterem értékelésben a cukrászdák között a legjobbak legjobbja lett, belátom, nem véletlenül.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon finom, nagyon különleges sütemények, fagylaltok. A sütemény formája üdítően változatos, meglepő. Sajnos ennek megfelelően az árak magasak. Ha lehet, találok valami ünnepelni valót, hogy Budapestről elutazzunk és élvezkedjünk. Fiam kedvence a Dobos torta, a férjem kedvence a Dunakavics. Én mindig másikat választok, mert mindegyik csábító.
Az ár miatt eltart egy darabig, míg végig kóstolom a kínálatot. :) A cukrászda belső része nagyon apró (3 asztalka), a teraszon viszont több vendég elfér.
Mihályi László neve etalon a magyar desszertszakmában. Ő már akkor komoly nemzetközi eredményeket ért el, amikor még azon ment a vita a Bocuse D’or vonatkozásában, hogy ki képviselje Magyarországot a megmérettetésen, a Venesz-Pető vonal (az MNGSZ) vagy a Magyar Gasztronómia Egyesület jelöltje.
Egy időben a Centrál kávéház desszertjeiért is felelős volt, sajnos azok az idők lejártak, így, ha kíváncsiak vagyunk alkotásaira, akkor Vácra kell kizarándokolni. Mihályi László stílusa a könnyed francia csúcsdesszertek világába kalauzol bennünket, csodálatos íz-állag játékokkal kápráztat el. Az árak magasak, de a minőség úgyszólván páratlan. Hasonlót csak a DesszertNekedben ehetünk Korponay Péternek köszönhetően, illetve a Gerbeaud-ban ahol Kolonics Zoltán felelt a desszertekért, úgy hallom távozott. Talán még a Zazziban. Mihályi László cukrászdája nemcsak Vácnak, de egész Magyarországnak a büszkesége. Ritkán járok Vácon, többnyire akkor, ha átutazom e gyönyörű történelmi városon egy jóbarátot felkeresni vagy valamilyen rendezvényre, viszont ha összejön a dolog, akkor nem hagyom ki ezt a helyet. Sajnos a minap zárva találtam, szerencsére nem végleg, „őszi szünet volt november 2 és 7 között”. Legutóbb tavaly jártam itt, az akkori fotókat nem leltem, de ezek a korábbiak is mutatnak valamit a helyből.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.