A szomszéd utcából érdeklődve néztem a cukrászda forgalmának beindulását és felfutását. Értékeltem a figyelmes kiszolgálást, az ízléses takarós kiülési lehetőséget, ötletes előtér kialakítást. Elfogadtam az eleinte 7-800 Ft-os árakat a csodaszép alkotásokért, de megkóstolva már nem voltam annyira elbűvölve (ár-érték).
Újra és újra elcsodálkoztam a vendégsereg láttán és persze az emelkedő árakon. Az 1200-1300 Ft/süti már nálam is kiverte a biztosítékot, úgy gondolom a látogatók zöme csak sznobizmusból jár ide.
Korábban többször kóstoltam már Mihályi László süteményeit. A macaronját is és amiről a két héttel ezelőtti látogatásom ellenére is meg vagyok győződve, hogy az országban ő készíti a legjobban. De sajnos a cukrászdájában tett látogatásunk nagyon nagy csalódással zárult.
Nagyon sok süteményt kóstoltunk melynek a neveit azért nem tudom leírni mert egy kitalált téma köré csoportosultak és fantázia elnevezést kaptak. Összességében mindegyik minősíthetetlen volt, olyan volt mintha nem frissen készültek volna. Látványra pompás volt de amúgy meg a nagy semmi. Az viszont jó drágán. A macaron nem volt drága de cserében finom sem. A személyzet kedves volt bár néha nem értettük egymást. De a váci Duna-part szép :)
Váci lakosként nagy lelkesedéssel jártunk a Desszert Szalonba eleinte, mivel azzal a minőséggel, amit az itt kapható édességek képviselnek, a környék egyetlen cukrászdája sem lehetett találkozni. Az utóbbi időben viszont szerintem rendkívül rossz irányba változott a hely üzletpolitikája.
A sütemények (melyek korábban sem voltak olcsók, de ez nagyjából arányban állt a minőséggel) árai mára teljesen elszálltak, 1200-1300 Ft körül mozognak, melyért már bőven kapni egy teljes ebédmenüt pl. : a budapesti Ráday utca színvonalas éttermeiben. Erre még automatikusan szervízdíjat is számolnak fel, ha pedig elvitelre kéri a vendég, akkor 150 Ft-ért adnak egy darab papírzacskót hozzá! A sütemények ízével nekem nem volt gondom, de szerintem ennyit nem érnek meg. Arról nem is beszélve, hogy az üzlethelyiség borzasztó pici, rosszabb időben, amikor nincsenek kirakva asztalok, akkor csak elvinni lehet a sütiket, ami szerintem egy ilyen árfekvésű helyen elfogadhatatlan. Ami pozitívum, az a fagylaltjuk, ízre tényleg nagyon finom, árban is elfogadható (kb. 250 Ft egy gombóc), viszont az állagon még lehetne dolgozni, majdnem folyik, amikor a tölcsérbe rakják.